Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1038 / 1274
(#) eyess válasza pete hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Nem jó a mérés .Mondjuk ha a 7 es , vagy a 13 mas lábhoz képest méred amiket mértél sorban , akkor jobb helyzet képet kapunk .A 2 es láb nem jó a mérésekhez , mert az nem test.
(#) kadarist válasza pete hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Én azt szoktam javasolni, hogy a multiméter negatív vezetéke a méréskor legyen a tuner (antennacsatlakozós doboz) fémburkolatán. Ha oda teszed, akkor biztosan jó lesz a viszonyítási pont.
(#) pete válasza kadarist hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Mindenkinek köszönöm!
Nos az értékek újra mérve testponttól: 1-2.5V , 2-2.5V , 3-5,8V, 4-16V, 5-6V, 6-0V, 7-0V, 8-46V,
9-4,1V, 10-0,9V, 11-13V, 12-0,6V, 13-0V.
Üdv: Peti
(#) fecameca válasza pete hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Idézet:
„Rossz lesz az ic ! Megfőtt.”
Egyetértek Kalmi-val. Nagyon mást ott nem is igen tudsz ott cserélni. A hídkapcsolású végfok mindkét kimenő lábán 1/2 tápfesz.körüli értéknek kellene lenni. (22,5 V)
(#) pete válasza fecameca hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Köszönöm szépen, akkor igyekszem beszerezni egy ic-t.
Ahogy néztem nem egy vészes összeg, csak sajnos kis városunk közelében (megyeszékhely) nincs már egy alkatrész üzlet sem.
Addig is minden jót mindenkinek, köszönöm még egyszer!
(#) oatis válasza oatis hozzászólására (») Feb 19, 2015 /

Megint cseréltem az egyik konvergencia ic-t. Így kicsit erősebb lett a piros szín, de még mindig nem jó. A kép még most is "hordó" alakú és a képméret is nő kicsit, ha világosabb a vetített kép, és még tapasztaltam, hogy bekapcsoláskor pár másodpercig egész jó, és utána vissza halványul a piros. Szerintetek biztosan a konvergencia ic-k a ludasak? Az ic-k tápját lemérve +-26v helyett +-33v-ot mértem, de a táp terheletlen állapotában.
(#) Lali24 hozzászólása Feb 21, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Grundig Vision 2 19-2930 T tv ami nem kapcsol be, csak a készenléti led világit. Szétszedve halk kattogás hallatszik a táp részről. Az összes elkó cserélve zárlatot sehol sem mérek. Mit nézzek még meg?
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia!
A tápegység kimenő feszültségeit ellenőrizd!
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

Szia.
Meg vannak a feszültségek. És sipolós hang hallatszik ha a tápot rá dugom az alaplapra. De nem tudom megállapítani melyik részéről jön.
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 21, 2015 /

A sortranzisztor kollektorán is ott van a megfelelő feszültség?
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Az lcd tv ben merre keressem a sortanzisztort?
(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Abban sehol. Ha LCD és ilyet produkál, akkor nem tudod megjavítani, de még én sem.
(#) Lali24 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Ez a hang hallatszik.

MOV_0554.mp4

(#) kadarist válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Valamelyik tápvonalon ingadoznia kellene a tápfeszültségnek a hang ütemében. Mérd át még egyszer.
(#) nlorant válasza Lali24 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Az is lehetséges hogy maga az inverter zárlatos a plazma tv ben vagy ez is ki lett mérve?
Mindenképp valami táp baja van mert a hangából ítélve nem tud rendesen elindulni!
Én e mögött tranzisztor hibát sejtek valahol! Ha a táp egység panel rendben van akkor az alaplapon van a hiba ami ezt okozza ! Kapcsolási rajza van hozzá? Milyen classis van a tv ben?
(#) Lali24 hozzászólása Feb 22, 2015 /

Ha a tápot leválasztom megszűnik a sipolás, és halk kattogás hallatszik a tápból. A feszültségek meg vannak a kimeneten, bár egy kicsit mind ingadozik. Később felrakni a rajzot hozzá.
(#) jdani hozzászólása Feb 22, 2015 /

Hali. Egy Sencor STV2116 TV olyat csinál, hogy bekapcsol, majd kis idő után ki is kapcsol, de még a visszajelző LED sem világít. A primer oldalon volt két kis elkó, cseréltem de még mindig ezt csinálja. Cseréljek párat a szekunder oldalról is? Vagy a primer pufferját? Az befolyásol ilyet?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Vaktában történő cserélgetés helyett inkább feszültségeket kellene mérni. Forrasztások jók?
(#) nlaci85 hozzászólása Feb 22, 2015 /

Üdv... kibáljanak le ha butaságot irok...

Pozistor hiba??

Nekem egyszer ez volt a ludas egy gyors csere és a forrasztások átmelegitése megoldotta a problémát.
(#) zolika60 válasza nlaci85 hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Mire mit is írsz?
(#) nlaci85 hozzászólása Feb 22, 2015 /

Elnézést ... új vendég vagyok és lapozgatás közben csak úgy reagáltam... és igen a reakciom a végére került a jó pap is holtig...
(#) zolika60 válasza nlaci85 hozzászólására (») Feb 22, 2015 / 1

Erre van minden hozzászólás fejlécében a Válasz gomb. Könnyebb kitalálni mit is szeretnél.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Első áramaláhelyezésnél tovább bírja, a többi bekapcsolásnál már pillanatok alatt kikapcsol. Rajzot nem találtam hozzá. Bekapcsoláskor láttam kis gondot is a képmegjelenítéssel. Elcsúszások.... Ezek csak olyan röpkeinfók, holnap ránézek rendesebben, feljegyzem mik a jelenségek.
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Feb 22, 2015 /

Nézd meg, hogy milyen sasszi van benne. Keress feliratokat az alaplapon..
(#) Mircsof hozzászólása Feb 23, 2015 /

Sziasztok!
Nem TV, de nagyon hasonló. Ahogy nézem egy "kihalt" topikba sikerült beletrafálni.
Szinek meglétét nem tudom hogyan kell ellenőrizni ennél a hibajelenségnél. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
(#) oatis válasza oatis hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Helló! Az én gondomra senkinek semmi ötlete nincs? A konvergencia hiba okozhat szín eltűnést? jelen pillanatban ott tartok, hogy elsőre a piros színt kellene életre keltenem, mert szinte alig észlelhető. Ezt hol lenne érdemes elkezdeni? Szemrevételezés után a csövek fűtése megy, viszont a piros csőnek szinte semmi fényereje a másik kettőhöz képest. Lehet ez csőhiba?
(#) kadarist válasza oatis hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

A piros cső G2 (screen) feszültség emelésre hogyan reagál?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
(#) kadarist válasza Mircsof hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

A képcső katódjain hogy alakul a feszültség? Ha a meghajtással van gond, akkor a piros katódon jóval nagyobb feszültségnek kell lenni a többihez képest.
(#) Mircsof válasza kadarist hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Lehámozom rölla a védőt és írok, mi helyzet. Gondolom a védő a GND-hez csatlakozik, így ahhoz képest mérhetek igaz?
(#) oatis válasza kadarist hozzászólására (») Feb 23, 2015 /

Szia! Egyenlőre egyik potihoz sem nyúltam még hozzá. A G2 potiját a cső nyákján kell keresnem?

redpanel.JPG

Következő: »»   1038 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem