Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Nem jó a mérés .Mondjuk ha a 7 es , vagy a 13 mas lábhoz képest méred amiket mértél sorban , akkor jobb helyzet képet kapunk .A 2 es láb nem jó a mérésekhez , mert az nem test.
Én azt szoktam javasolni, hogy a multiméter negatív vezetéke a méréskor legyen a tuner (antennacsatlakozós doboz) fémburkolatán. Ha oda teszed, akkor biztosan jó lesz a viszonyítási pont.
Mindenkinek köszönöm!
Nos az értékek újra mérve testponttól: 1-2.5V , 2-2.5V , 3-5,8V, 4-16V, 5-6V, 6-0V, 7-0V, 8-46V, 9-4,1V, 10-0,9V, 11-13V, 12-0,6V, 13-0V. Üdv: Peti Idézet: Egyetértek Kalmi-val. Nagyon mást ott nem is igen tudsz ott cserélni. A hídkapcsolású végfok mindkét kimenő lábán 1/2 tápfesz.körüli értéknek kellene lenni. (22,5 V) „Rossz lesz az ic ! Megfőtt.”
Köszönöm szépen, akkor igyekszem beszerezni egy ic-t.
Ahogy néztem nem egy vészes összeg, csak sajnos kis városunk közelében (megyeszékhely) nincs már egy alkatrész üzlet sem. Addig is minden jót mindenkinek, köszönöm még egyszer!
Megint cseréltem az egyik konvergencia ic-t. Így kicsit erősebb lett a piros szín, de még mindig nem jó. A kép még most is "hordó" alakú és a képméret is nő kicsit, ha világosabb a vetített kép, és még tapasztaltam, hogy bekapcsoláskor pár másodpercig egész jó, és utána vissza halványul a piros. Szerintetek biztosan a konvergencia ic-k a ludasak? Az ic-k tápját lemérve +-26v helyett +-33v-ot mértem, de a táp terheletlen állapotában.
Sziasztok!
Van egy Grundig Vision 2 19-2930 T tv ami nem kapcsol be, csak a készenléti led világit. Szétszedve halk kattogás hallatszik a táp részről. Az összes elkó cserélve zárlatot sehol sem mérek. Mit nézzek még meg?
Szia!
A tápegység kimenő feszültségeit ellenőrizd!
Szia.
Meg vannak a feszültségek. És sipolós hang hallatszik ha a tápot rá dugom az alaplapra. De nem tudom megállapítani melyik részéről jön.
A sortranzisztor kollektorán is ott van a megfelelő feszültség?
Az lcd tv ben merre keressem a sortanzisztort?
Abban sehol. Ha LCD és ilyet produkál, akkor nem tudod megjavítani, de még én sem.
Valamelyik tápvonalon ingadoznia kellene a tápfeszültségnek a hang ütemében. Mérd át még egyszer.
Az is lehetséges hogy maga az inverter zárlatos a plazma tv ben vagy ez is ki lett mérve?
Mindenképp valami táp baja van mert a hangából ítélve nem tud rendesen elindulni! Én e mögött tranzisztor hibát sejtek valahol! Ha a táp egység panel rendben van akkor az alaplapon van a hiba ami ezt okozza ! Kapcsolási rajza van hozzá? Milyen classis van a tv ben?
Ha a tápot leválasztom megszűnik a sipolás, és halk kattogás hallatszik a tápból. A feszültségek meg vannak a kimeneten, bár egy kicsit mind ingadozik. Később felrakni a rajzot hozzá.
Hali. Egy Sencor STV2116 TV olyat csinál, hogy bekapcsol, majd kis idő után ki is kapcsol, de még a visszajelző LED sem világít. A primer oldalon volt két kis elkó, cseréltem de még mindig ezt csinálja. Cseréljek párat a szekunder oldalról is? Vagy a primer pufferját? Az befolyásol ilyet?
Vaktában történő cserélgetés helyett inkább feszültségeket kellene mérni. Forrasztások jók?
Üdv... kibáljanak le ha butaságot irok...
Pozistor hiba?? Nekem egyszer ez volt a ludas egy gyors csere és a forrasztások átmelegitése megoldotta a problémát.
Elnézést ... új vendég vagyok és lapozgatás közben csak úgy reagáltam... és igen a reakciom a végére került a jó pap is holtig...
Erre van minden hozzászólás fejlécében a Válasz gomb. Könnyebb kitalálni mit is szeretnél.
Első áramaláhelyezésnél tovább bírja, a többi bekapcsolásnál már pillanatok alatt kikapcsol. Rajzot nem találtam hozzá. Bekapcsoláskor láttam kis gondot is a képmegjelenítéssel. Elcsúszások.... Ezek csak olyan röpkeinfók, holnap ránézek rendesebben, feljegyzem mik a jelenségek.
Nézd meg, hogy milyen sasszi van benne. Keress feliratokat az alaplapon..
Sziasztok!
Nem TV, de nagyon hasonló. Ahogy nézem egy "kihalt" topikba sikerült beletrafálni. Szinek meglétét nem tudom hogyan kell ellenőrizni ennél a hibajelenségnél. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
Helló! Az én gondomra senkinek semmi ötlete nincs? A konvergencia hiba okozhat szín eltűnést? jelen pillanatban ott tartok, hogy elsőre a piros színt kellene életre keltenem, mert szinte alig észlelhető. Ezt hol lenne érdemes elkezdeni? Szemrevételezés után a csövek fűtése megy, viszont a piros csőnek szinte semmi fényereje a másik kettőhöz képest. Lehet ez csőhiba?
A piros cső G2 (screen) feszültség emelésre hogyan reagál?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2015
A képcső katódjain hogy alakul a feszültség? Ha a meghajtással van gond, akkor a piros katódon jóval nagyobb feszültségnek kell lenni a többihez képest.
Lehámozom rölla a védőt és írok, mi helyzet. Gondolom a védő a GND-hez csatlakozik, így ahhoz képest mérhetek igaz?
Szia! Egyenlőre egyik potihoz sem nyúltam még hozzá. A G2 potiját a cső nyákján kell keresnem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |