Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Sziasztok! Gondoltam megmutatom, hogy alakul a kis 20 cm projekt, csak látszik beteg vagyok jól elszámoltam a dolgokat, es gondoltam egy egyszerű megoldásra, csak kívancsi vagyok mit szoltok hozzá. Szóval a hangszóróm 21 cm átmérőjü, azaz 210mm, ugyebár a befogató karimátol lekellett volna vonja 2x14mm, és valamiert csak 1,4 mm-eket vontam le, es igy lett a lyuk 20,72 cm epp hogy megakad benne. A ládám most perpill kereken 36 liter. gondoltam besüllyesztem a hangszórót, hogy teszek meg egy lapot, vagy egyszerübb egy másik előlapot szerezzek?
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2015
Duplázzad meg az előlapot, a belsőben legyen a lyuk 182 mm a külső meg legyen 210. Ezzel be is süllyeszted meg javítasz a merevségen is.
1.gondoltam besüllyesztem a hangszórót,
2. hogy teszek meg egy lapot, 3.vagy egyszerübb egy másik előlapot szerezzek? Gondolom, igy már egyértelműbb. Forumtársunk ptesza megerősitése, a három változat közül a legjobb megoldás.
Persze.
![]()
Pontosan így készítettem el, már csak a csövem hiányzik, nehéz talalni 8 cm átmérőjű csövet. Teszek fel néhány képet mire jutottam, már sokkal jobb hangja van mint volt. Igazábó csak fél dupla előlap de szerintem elég ez is. Különben én is erre a megoldásra gondoltam egyből. 36L a láda térfogata, ugyebár 35 re van szükségem es igy lehet az előlap pont kiszorít még 1 litert.
Szerintem, ne menjünk bele, egy konkrét hozzászólásról , volt csak szó.
Szerintem arról volt szó, hogy David megkérdezte vegyen-e másik előlapot, vagy duplázza meg a mostanit, és végül egyiket sem csinálta, hanem azt, amire én is gondoltam, a nagy kivágás mögé ragasztott egy kisebb lapot MDF-ből.
(#) Davidd A hangszóró felfogatásba viszont szerintem érdemes belemenni, mégiscsak fórum, és segítség a cél. Szóval mivel nehéz a hangszóró, a forgácslap csavarok helyett jobb lenne metrikussal és körmös anyával rögzíteni. Plusz a kosár alatti tömítésre is nagyon figyelj. Legyen a doboz mindenütt légmentesen zárt a reflexcső kivételével. 80mm-es reflexcsövet régebben láttam a logotech anyagok között, de sztem PVC-ből is lehet, hogy van 80-as. Szerelvényboltban talán tudnak segíteni. ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2015
Helló meg csináltam úgy ahogyan mondtátok vatelinal jó lett. Szebben is szól, meg tisztán is. Még egy kérdésem lenne milyen magassurgarzot ajánlotok ami szépen szól dómra gondolok első sorban.
Szerintem ha a jelenlegi működik, fölösleges több pénzt költeni rá, a többi hangszóró sem magasabb szintű, nem lesz számottevően jobb a hangsugrzó egy új magastól.
Értem. Csak meg kérdeztem mert selyembe néztem ki az tudtommal szebben szól.Ami most van az nem is tudom milyen.
Időrendben leirásra került, nem hiszem, hogy további magyarázatot igényel.
![]() Milyen is konkrétan a középhangszóró? Nem biztos, hogy leírtad korábban, és sokáig tartana visszakeresni. A mostani magas nagyon hasonlít az esik SÁL-ra. Így ránézésre. Rákerestem gyorsan, nekem a DT-6 jelzésűnek látszik. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2015
Igen sal Dt 6 a magas.Közép skn 10 a közép.Meg van benne egy három utas hangvalto. Vagy mit ajánlatok bele,vagy is hogy tisztaban szoljon
Sziasztok!
Ragasztót keresek hangszóró ragasztáshoz. Kellene ragasztanom a pillét, amit ha jól tudom másfajta ragasztóval ragasztanak kosárhoz, és a lengőhöz is, továbbá olyan fekete ragacs kéne, amivel a porvédőt, és a bevezető szálakat ragasztják. Ezen kívül a szövet peremet felragasztás után be szokták kenni egy fehér, átlátszóra száradó ragasztóval, olyanra lenne még szükségem. Valaki tudja, hogy ezeknek mi a nevük, illetve honnan szerezhető be, esetleg mivel helyettesíthetném őket? Előre is köszönöm!
Monacor vagy Vifa dómok sokkal komolyabb hangúak, mint ez, viszont ahogy mondta itt az előbb P_Laszlo kolléga, nem érdemes annyit fektetni a hangsugárzóba, alapvetően nem lesz jobb a sok pluszköltség ellenére sem. Rakd össze így ahogy van és hallgasd
![]()
Üdv uraim!
Van egy 20 cm-es mélyhangszóróm, ahhoz eszeltem ki hogy valamilyen dobozt építek. Mivel nem koncertre kell, de szeretném hogy pontos és szép hangja legyen, zárt konstrukció merült fel bennem. (Qts-e 0,57, rezonanciafrekvenciája 35 Hz, Vas értéke 25 liter.) A porvédő sapkája nagyon ritka szövésű, szinte átlátszó textil szövet, és a membránja porvédő alatti részén található körbe 6 db kis kör alakú furat, gondolom a hűtés segítése céljából. Ha zárt dobozba teszem, a nyomásváltozások hatására nem fog a levegő ki-be áramlani a lyukakon, és idegesítő hangot produkálni? Zárt hangolás esetén mekkora térfogat lenne ideális lineáris hangolás esetén? Eredetileg állítólag Audi autók gyári hangrendszerének szub basszus sugárzójának gyártották.
Értem. Nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget. Mondjuk már így is benne van egy jó kis árban, de így marad már.
Idézet: „Eredetileg állítólag Audi autók gyári hangrendszerének szub basszus sugárzójának gyártották.” Akkor szegények nem tudták, mit csinálnak. ![]()
"A porvédő sapkája nagyon ritka szövésű, szinte átlátszó textil szövet"
Igen, pont ez a probléma (egyik része). Remélem nem voltam félreérthető, és világosan fogalmaztam.
Sziasztok
4DB BLAUPUNKT IC104-es 4Ohm 60W-os hangszóróból lehet készíteni egy szép tiszta hangú normális Center sugárzót ?
Nem jó ötlet. Maximum, ha a négyből csak egy szól szélessávban. De mozinál az a jó, ha a teljes rendszer egyforma hangszórókészletből épül fel (kivéve a szub).
Sziasztok
Beszereztem pár napja egy pár SONY SS-A 590-es 120W-os 6Ohm-os hangsugárzót. Szép, gyönyörű állapotúak, fekete fa erezetes kivitelűek. Egy pici esztétikai hiba van rajtuk az oldalán- alján sarkán picit fel van jönve ( pár mili méter ) a fólia és a tetején hátulján (pár mili méterre ) fel van jönve a fólia, de gondolom ez javítható egy kis ragasztóval, és hogyan ? A hangja nagyon szép tiszta, recsegés súrlódás mentes, szép erőteljes mélyekkel ![]() Hátulján van egy szubcső is. Német gyártmányú, még az előlapjai is hibátlanul szakadás mentesen megvannak. Valakinek van véleménye a hangsugárzóról? Nekem nagyon tetszik ![]() Szerintetek megérte megvenni 20-ért kínálták a bolhapiacon és 16-ért vittem el a bolhapiacról ![]()
Helló van egy mac audio maximus 3000 hangszóróm milyen láda és a ládába milyen reflexcő kell?
Egy kérdést egyszer teszünk fel, és a helyesírásra is odafigyelünk, hogy ne tűnjünk igénytelennek!
A fórumszabályzatot átolvasni, értelmezni, betartani kéretik!
Helló mindenkinek!
Bővebben: Link erről a hangszóróról van valami információtok? quad 405-höz szeretném használni, esetleg tudnátok ajánlani valami ehhez való hangszórókat ? köszönöm ! A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2015
Sziasztok!
Keresek 75mm átmérőjű magas sugárzót 30W-ig 4-8Ohmig. Minta a képen látható! Nem túl drágát, de nem is valami hitvány szutykot. Nem cél a 30kHz felső határ, a 20 bőven elég! ![]() Leginkább a 75mm ami nagyon kritikus, mert süllyesztve van az előlapba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |