Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1724 / 2208
(#) fater0827 válasza joco63 hozzászólására (») Feb 25, 2015
Üdv Joco63
Szép és nagyon egyedi !
Következőnél a dióda csövet tedd középre úgy szimmetrikus lesz , a csatorna áthallás is kevesebb , összegerjedés kisebb a távolság miatt .
Üdv
(#) fater0827 válasza joco63 hozzászólására (») Feb 25, 2015
Üdv
Szép munka !
Nagyon jó .
Egy kép sokat gyímált Orosz készülékről ( csöves ) gyári .

DSC04236.jpg

(#) joco63 válasza fater0827 hozzászólására (») Feb 25, 2015
Tényleg nem is olyan rendezetlen az enyém. Legalábbis ehhez képest
(#) joco63 válasza fater0827 hozzászólására (») Feb 25, 2015
Köszönöm fater0827!!
Az elrendezéssel kapcsolatban. Látom, hogy szinte mindenki az általad leírt építési módot alkalmazza. Biztos okkal. Az én elképzelésem az volt, hogy a hálózati rész minél messzebb legyen a bemenetektől, és jól elkülönüljön a hangfrekvenciás résztől. Valamint, a toroidok szerelési módja miatt nem gondolom, hogy szerencsés lett volna a hálózati trafót középre helyezni. Bár az maradhatott volna a helyén végül is. Minden esetre így volt legegyszerűbb a hangfrekvenciás rész kialakítása, és nem bántam meg ezt az építési módot. Az áthallást nem teszteltem, de mivel viszonylag nagy a bejövő jelszint szerintem nem számottevő. Összegerjedést sem tapasztaltam.
Minden esetre megfontolandó amit írsz. Majd elgondolkodom rajta.
(#) Orbán József válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 25, 2015
Erről beszéltem.
(#) joco63 hozzászólása Feb 25, 2015
Még két kép, az egyik a készülék belsejéről egy részletesebb. A testvezeték egy szigeteletlen, 1,5mm2- es réz, ami végig fut az egész erősítőn, néhány ponton a sasszéhoz rögzítve, valamint csatlakozik az egyenirányító csőhöz, és az összes pufferkondi negatív pólusához. Így használható az alkatrészek felfogatásához is, mint egy forrasztóléc. Elég erős a keresztmetszet a test vezetéséhez, illetve az alkatrészek megtartásához. A két oldal között fut, ezért a szimmetrikus szerelés könnyen megvalósítható. Már több építésnél alkalmaztam ezt a megoldást és remekül bevált. Javaslom a használatát légszerelésnél.
(#) FordPrefect válasza joco63 hozzászólására (») Feb 27, 2015
Azok a lila ellenállások milyenek? Nekem is van pár tucat, már használtam is, de csak annyit tudok, 2W-os, és szén. Gyártót és típust nem tudsz? Ja, és beszerezhető?
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) joco63 válasza FordPrefect hozzászólására (») Feb 27, 2015
Hű, jó kérdések. Azt hiszem volt egy pár darab otthon belőlük, de hogy honnan, azt már nem tudom. Egyébként én a szénréteg ellenállásokat már nem szívesen használom, a fémréteg ellenállásokat jobban kedvelem a kisebb méret, és a kisebb hő/ellenállás ingadozás miatt. A jelutakba inkább azokat rakom. Ahol nem lényeges a minőség ott mehet a szén is, a régebbi bontott, vagy fellelt készletekből.
(#) Abukodonozo válasza joco63 hozzászólására (») Feb 28, 2015
Ez egyszerűen gyönyörű, le a kalappal!
(#) joco63 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 28, 2015
Hát erre mit mondjak? Mondjam azt hogy nem esett jól? Hazudnék!
Köszönöm a véleményedet. Nagyon megtisztelsz!
(#) Abukodonozo válasza joco63 hozzászólására (») Márc 1, 2015
Nekem most készült el az első vállalható csövesem, de még nagyon sok van addig amíg én is ilyen szépen fogok dolgozni! Azért megmutatom itt is, hátha a csöves kollégák is örülnek neki: Bővebben: Link
(#) joco63 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Márc 1, 2015
Vállalható? Jó az! Az eredmény leginkább idő pénz és felszereltség és kérdése. Kb. ebben a sorrendben. Mindent meg lehet csinálni e három tényező függvényében. Pl. az enyémnél is ipari gépekkel, keményfa anyagból, ettől szebb, precízebb is készíthető lett volna. Barkácsgépekkel, olcsón, házilagos módszerekkel ilyen sikerült. De ez legalább saját munka.
(#) Orbán József válasza joco63 hozzászólására (») Márc 1, 2015
Van amikor a gyári cucc se néz ki jobban. Valamikor régen az ismerősöm Hollandiában járt a Trabantjával és az egyik piros lámpánál állva elismerően kérdezték a gyalogos hollandusok: Remek autó, maga csinálta?
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) fater0827 hozzászólása Márc 1, 2015
Üdv
Egy kicsi PCF 802 csövecske , ez is képes erőlködni !
Ajánlhatom kezdőknek , pl nekem is van ilyen csövem , kis feszültség 24-60 Volt-ig Anód és 9 volt fűtés !
(#) joco63 válasza Orbán József hozzászólására (») Márc 1, 2015
Na igen! A trabant szokatlan autó volt mindenképpen.
(#) szikorapéter válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 1, 2015
Olyan kérdésem volna hogy a PCF 82 és a PCF 802 megyegyezik? Van itthon egy új tesla gyártmányú csövem,de még nem jöttem rá hogy ezekben a kapcsolásokban tudnám-e hasznát venni.
(#) 6C4C válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 1, 2015
Itt találsz adatlapot mindkettőről: Bővebben: Link
(#) Czappa hozzászólása Márc 1, 2015
Üdv! Használok egy Hohner erősítőt amiben EL503-as végcsövek vannak és cserélnem kellene. Honnan lehet ilyeneket beszerezni?
(#) küzmös Gergely válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 1, 2015
PCF80, PCF82, PCF802 minden további nélkül helyettesíthetőek egymással. Az E-s változatai is jók, ott viszont más a fűtőfeszültség.
(#) küzmös Gergely válasza Czappa hozzászólására (») Márc 1, 2015
Hát elég ritka egy cső.. Az egyik ismerősömnek van egy darab. Át szokták kötni EL504, esetleg PL500-504-re.
(#) Czappa hozzászólása Márc 1, 2015
Változtatni semmit nem szeretnék rajta hogy a hangja ugyanaz maradjon, mert Twin Reverbet reggelizik a drága, de evett már meg Two Rockot is, pedig az sem játékszer.
(#) szikorapéter válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Márc 1, 2015
Igaz,nem is láttam nagy eltérést a csövek adatlapja között,mostmár legalább ezt is tudom.
(#) fater0827 válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 2, 2015
Üdv
Elég későn válaszolok bocs !
Már írták , itt az élettartam miatt van így jelölve . Ha valaki felidegesíti még 200 MHz-en fut .
Valamikor ezek voltak csöves TVben tuner részben VHF I és VHF III .
(#) imre.beres válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 2, 2015
És PP -ben tudja a 3W kimenő teljesítményt is. Kimenőnek elég 4cm2 keresztmetszett. Nekem most van gyártás alatt egy pár. Alig várom , hogy kész legyek velük.
(#) FordPrefect válasza szikorapéter hozzászólására (») Márc 2, 2015
Biztos nem nézted meg jól. Pl. Ua=100V, Ug=-1V munkapontban a 82 triódája 8,8 mA-t vezet, a 802 2 mA-t, 400% azért eltérés. Erősítése is más. Mások a munkapontok, át kell állítani, tehát nem érvényes, hogy "kihúzom és bedugom helyére a másikat".
(#) Abukodonozo válasza Czappa hozzászólására (») Márc 3, 2015
Idézet:
„Változtatni semmit nem szeretnék rajta hogy a hangja ugyanaz maradjon, mert Twin Reverbet reggelizik a drága, de evett már meg Two Rockot is, pedig az sem játékszer.”

Akkor erre az erősítőre én is kíváncsi vagyok!
(#) palko0125 hozzászólása Márc 3, 2015
Sziasztok!
A Plachtovics féle 20W-os erősítőt kezdtem el építeni PL500 végcsövekkel. ( rajz csatolva)
A kérdésem a kimenőről lenne. A leírásban EI106 magot használ 47mm pakettvastagsággal. Ez szerinte 16cm2 keresztmetszetű. Akárhány katalógus adatot néztem az EI106 magrl 47mm pakettvastagsággal ez csupán 14,1cm2 (30*47). Másik dolog, hogy olvastam egy csomót kimenőtrafókról és méretezésükről, de erre a teljesítményre sehogy nem jön ki a 16cm2. 12 max 14 ami eredmények kijönnek nekem. Hogy méretezhetett Plachtovics?
Továbbá szerintetek SM85b mag (13cm2) jó lenne e ehhez a kapcsáshoz. Persze a tekercseket átszámolnám ehhez a maghoz.
A vàlaszokat előre is kössz!
Üdv, Palkó.

image.jpg

(#) granpa válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 3, 2015
Ne bonyolódj bele, jó az SM85b is.Persze nagyobb kimenő jobb, bizonyos határig.
(#) küzmös Gergely válasza palko0125 hozzászólására (») Márc 4, 2015
Majd egyszer én is tekertetek hozzá való kimenőtrafót. Nekem oldalanként 2db (sorba kötött) Junoszty táptrafóval szólnak, megdöbbentően jó hanggal.
(#) Mustang75 válasza joco63 hozzászólására (») Márc 5, 2015
Szép munka Joco! Sok idő van ezekben én jelenleg itt tartok...minden a saját otthoni barkács kezem munkája. Gondolom 1-2 hónap és végre elkészülök vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
Következő: »»   1724 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem