Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   149 / 293
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az a 60% csak a gyújtás utáni ellenőrző teljesítmény. Nem azzal gyújt. Nagyot szólna, ha így lenne csak arra van, hogy rendesen telítse az égőteret, mielőtt visszavenné 15% környékére. A gyújtás kb 25%-on van.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Hogy méred az ionáramot?
(#) karbantarto51 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az égőtér,szifon,ionelektróda,gyújtóelektróda tisztítása,ellenőrzése megtörtént.Dugulás sem valószínű mivel a nyomás megfelelő és áramtalanítás után tud elindulni ez nem hiszem hogy a dugulást befolyásolná.A ventillátor is megfelelően működik modulál.
Hát a gázszelep vezérlés ezt nem tudom.
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
EPH rendben van? (mérve és nem csak ránézésre)
Az elektródát nem szabad csiszolni, ugyanis lecsiszolod az oxidvédő réteget, ami néhány mikron vastag. Ha lecsiszolod akkor utána pár hétig jó, de mindenképp cserés. Égés közben a nagy hő miatt eloxidálódik és nem tudja rendesen felvenni az elektronokat. Ha nem stabil az ionáram, hibára fut.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2015
(#) karbantarto51 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Az elektródához menő vezeték közepén van egy széthúzható csatlakozó. Ezt széthúzva közbeiktatom a multimétert mikro A állásba téve.Így indítva a kazánt látható az ionáram kialakulása esetleg változása. Az érték (7-9) ugyan annyi hibás induláskor is mint mikor jól indul.
(#) karbantarto51 válasza zoszka hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Ez jó kérdés.Kb 15 éve lett kiépítve ill. mérve.
Köszönöm az ötletet , utána járok.
(#) woker72 hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Üdvözletem mindenkinek! Sajnos nekem is ugyanez a problémám mind az előttem szóló "karbantarto51" fórumtársamnak. Szinte ugyanígy kezdődtek a híbák, csak nekem Ariston CLAS B Premium 24 kazánom van , 501 kóddal leáll (nincs láng) a kazán , reset utána újra próbálkozik, de hol indul, hol nem indul. Levettem a kazán védőburkolatát és látszik van gyújtás. Először én is megtisztítottam az érzékelőt, akkor kb 2 hétig semmi gond, aztán ismét kezdte a letiltásokat. A kazán át lett nézve tisztítva, kicseréltük az érzékelőt újra,az összes érték műszerrel beállítva stb. pöccre kapcsolt. Elment a szerelő, és pár óra után ismét kidobta a kazánt hibára. Aztán megint pár órán át szépen halkan dolgozott, mint új korábban, és este megint letiltott többszöri reset-nél sem indult, majd mikor 1-2 órát pihent, mintha semmi gond nem lenne működik. Ma is megállt csak levettem a burkolatot megtapogattam az érzékelő vezetékét végig, hogy nem feszül-e valahol, vagy nem e valami felmelegíti, amihez hozzáér. S akkor is rendesen működött visszaraktam a burkolatokat. kb 1 óra megint és 501 err hiba. A szerelő azt mondta méressem meg a földelést a ház rendszerén, de ha nem ez lesz akkor valószínű panel csere, ami min. 50000-be kerülne. Volt már itt a forumon egyszer egy ilyen probléma nepeter írta 2012 áprilisában, én írtam az email címére, ami reg.-ve volt itt, hogy ő végül is, hogy oldotta meg a problémát, kíváncsi leszek mit ír vissza. Egy kérdésem lenne, mert amatör vagyok, a szivattyúnál beszívott levegő, az hová áramlik tovább, mert ott a tér majdnem hermetikusan lezáródik, tehát később ott alig marad levegő amit szívna. Ja és a mikroáramnak 7-9 között kell lennie, ez a jó érték?
(#) zoszka válasza woker72 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
A burkolatot levéve rendesen megy?
A szivattyúnál nem tud levegőt szívni a rendszer túlnyomása miatt.
Elemzővel érdemes lenne megnézni, hogy stabil e a CO2, O2 értéke, mert ha nem, akkor abból már elég biztosra lehet következtetni a hibára is.
(#) karbantarto51 válasza woker72 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Üdv!
Végül is mi lett a megoldás? Vagy még mindig hibásan működik?
A kérdésekre a válasz :
A felső tér valóban hermetikusan zárt a helyiség légteréhez képest,felűről viszont a koax csövön vagy ha külön van választva a friss levegő és a füstcső azon keresztül jut be a friss levegő kintről.Tehát a kazán a belső tér levegőjét nem használja,kivéve ha le van véve a burkolat.
Én az ARISTON leírásban olvastam hogy az ionáramnak 1 mikro A felett kelllennie.
(#) woker72 hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
A szerelő beállított minden értéket, gondolom mérte ezeket is. Ellenőriztessem a védőföldelést mondta, mert az okozhat ilyet ha valahol meggyengült. Vagy a panelban a hiba.

Na most megint szenvedtem vele egy félórát, többszöri reset és elindult, levettem a burkolatot is de most nem befolyásolta. Rosszul kérdeztem, tehát a ventilátornál a hangtompitón keresztül szivott levegő mire jó, hűti a ventilátort?
(#) woker72 válasza karbantarto51 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
üdv! persze hibás , most is leállt, felfűt aztán hibára löki a rendszert. És nekem is van hogy várnom kell 20-30 percet is mire simán indul. Sajnos én ionáramot mérni nem tudok mert nem értek hozzá. és műszerem sincs.
(#) woker72 válasza woker72 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Nekem az első 501 err , RESET úgy december közepe táján jelentkezett, először azt hittem nem-e a gáz hőértéke változott, és ez miatt kezdte el. És neked mikor kezdődött?
(#) karbantarto51 válasza woker72 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
A ventilátor az égőtérbe nyomja a levegőt és mikor kinyit a gázszelep a gázzal keveredve megy végbe az égés.Tehát a külső térből a füstcsövön keresztül továbbítja a levegőt az égéshez.
Én január elején vettem észre véletlenül hogy valami hiba van mert önállóan működött a kazán csak a kijelzőn megjelent az 5P1 hibakód.Meg nálam kicsit más a helyzet mert most csak úgy indul el ha előtte ÁRAMTALANÍTOM-nem elég a kazánon lévő nyomógombbal kikapcsolni-várni 10-15 percet és utána indul rendesen és nem is áll ki hibára.És ha lekapcsol mert elérte a beállított hőfokot megint csak áramtalanítás várakozás ...stb.Tehát éjszaka ha meleget szeretnék fel kell hozzá kelni.Meg attól tartok hogy egy idő után ezt is megunja és végleg meghal.
(#) woker72 hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
ha nem áll ki hibára, akkor mit ír ki? vagy mit mutat. Egyébként most beszéltem egy ismerősömmel, azt mondja ez 95% panel hiba, ő már javított is ilyet, és azért van az hogy hol jó hol nem , mert határeseten dolgozik a panel érzékelője, de megfog halni. 5-6e javítja. Ha ez a típus javítható, mert nem mindegyik ariston panelje az. Na most küldtem neki képeket, leírást, remélem ez javítható. Hát itt tartok.
(#) karbantarto51 válasza woker72 hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Mutatja a hőfokot,nyomást,időt és ha megy a láng nagyságát.
Én is attól tartok hogy panel lesz , csak jó volna behatárolni a hibás részt.Meg találni egy szakembert aki vállalja a javítást.A neten már találtam egy srácot aki javít ARISTON panelt de kondenzációsat még nem vállal.Az ismerősöd hol lakik esetleg engem is érdekelne.
(#) woker72 hozzászólása Feb 27, 2015 /
 
Balatonpartiak vagyunk Fonyód Környéke. Én most belenéztem a panelbe mert le kellett fényképeznem, és annyit csináltam hogy lehúztam a lángérzékelő elektródát a panelról és visszadugtam , hátha csak kontakt. Majd meglátjuk, csak azt nem tudom mikor lesz egy kicsivel jobb idő, hogy 1-2 nap nélkülözni tudjam a kazánt.
(#) sebokr válasza zoszka hozzászólására (») Feb 27, 2015 /
 
Sziasztok Mai napon belefutottam ismerősömnél Ariston CLAS B Premium 24 kazán-ban
Hiba induláskor olyan hangot ad mint ha begyullad kialszik begyullad... Majd jön a hibakód gyújtás hiba. DE csak FŰTÉSNÉL nem indul. Melegvíz gyártásnál hibátlanul csendben indul. Menüben minden gyári érték. Füstgáz összetétel ahogy a nagykönyv leírja és stabil. Mi lehet a gond? Hogy lehet indulási gázmennyiséget ellenőrizni vagy valami?

Roland
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Ez kicsit fals... Ha újra indulgat, hogy lehet a füstgáz érték jó? Egyrészt idő, míg olvasható stabil értéket ad az elemző, másrészt plusz idő, míg beál maga az érték a készülékben is. Így a kettő együtt minimum 2-3 perc és nem lehet stabil mivel újra indul. A készülék lángőrzése jó, mivel hmv-nél nem alszik el. Ebből adódóan az égés nem megfelelő, amikor fűteni akar, vagy épp indul, de akkor a füstgáz összetevők se "gyári" értéket adnak. Akkor hogy is van ez?
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Esteleg a váltószelep nem kapcsol át fűtésre, vagy keringési hiba van a fűtőkörben és azért indulgat újra, mert eléri a beállított fűtővíz hőmérsékletet a kazán, aztán ha kihül újra indul. De ebben az esetben sem valószínű, hogy stabil tud lenni a CO2/O2. Bár az újraindulás intervallumát nem írtad.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) sebokr válasza zoszka hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Szia nem indulgat! Csak a gyújtás nem sikerül neki. Melegvíz kinyit, fűtés elindít melegvíz elzár és működik. Minimum teljesítmény, Maximum teljesítmény-en is.
(#) zolee258 hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok!
Demrad kombikazánomhoz háromjáratú szelepnél csepeg a víz. Alkatrészben ki tud segíteni?
Köszönöm!
(#) zoszka válasza sebokr hozzászólására (») Feb 28, 2015 /
 
Tiszta.. Bővebben: Link
A 38-adik oldaltól van minden ami kellhet a beállításhoz.
(#) SzabóRobi hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni tőletek. Van egy BIASI M90F.28SR kazánunk. Nem gyújt be, csak villog a piros led, ami tudatja velünk, hogy nem gyújtott be. Újraindítottam, de a hiba maradt.
Ebben nincs őrláng, hanem egy gyújtótrafó, ha igaz. Mutatok egy képet róla.
A panel majdnem teljesen ilyen, a bekarikázott alkatrészt gondolom hibásnak. A nagyobbik karikára gondolok.
Bármilyen segítséget hálásan megköszönök!
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2015
(#) SzabóRobi hozzászólása Feb 28, 2015 /
 
Még pontosabb képet találtam a panelről, íme:

ceza.jpg
    
(#) zoszka válasza SzabóRobi hozzászólására (») Márc 1, 2015 1 /
 
Sokkal valószínűbb, hogy a hibás alkatrész az a kondi ami mögötte van, ha egyáltalán gyújtani akar és nem valami más miatt áll ki hibára.
(#) SzabóRobi válasza zoszka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Szia!

Köszönöm a hozzászólást! A hiba biztosan amiatt van, hogy nincs gyújtás, mert manuálisan tüzet adva neki, gyakorlatilag minden rendben van addig, ameddig megy, és nem áll le, majd újra fűteni nem akar.
A gyújtótrafót mi módon tudom kimérni, hogy jó-e? Multiméter van kéznél.
Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2015
(#) zoszka válasza SzabóRobi hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Elvileg ki kell venned hozzá, hogy az egyéb alkatrészek ne befolyásolják a mérést. A tekercsei ellenállását tudod mérni. A mögötte lévő kondival kezd a mérést. Természetesen azt is vedd ki, de óvatosan, mert könnyen letörik a lába.
(#) karbantarto51 hozzászólása Márc 1, 2015 /
 
Kipróbáltam az Ariston kazánomra kapott javaslatokat de semmi változás.Annyival pontosítanám a leírásom hogy : csak teljes áramtalanítás (min 15 perc) után indul hiba nélkül és utána folyamatosan üzemel akár meddig.De ha csak a kazán nyomógombos főkapcsolójával kapcsolom ki a hiba nem szűnik meg.Tehát a hiba abban a körben lehet amely akkor is áram alatt van mikor a kazán le van kapcsolva.
Nem tudom ez mennyire szűkíti le a hibalehetőséget?Mi történhet áramtalanításkor ,lehűl egy túl melegedett alkatrész kisül egy kondenzátor...És ha üzemel akkor miért nem jön élő ez a probléma?Vállalná e valaki a panel javítását?
(#) zoszka válasza karbantarto51 hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Akkor az táphiba lesz.
(#) karbantarto51 válasza zoszka hozzászólására (») Márc 1, 2015 /
 
Igen ez logikus,de üzemelés közben akkor miért nincs hiba.
Következő: »»   149 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem