Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1042 / 1275
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Valamit elnézhettem, vagy ...?
De a G katódon 57V van. Az előbb mértem mindhármat, akkor 90% hogy ilyen gond nem volt.
Másik kérdés. Mondtam azt a koxos 330R ellenálást. A rajzon az ellenállás alatt és felett vízszintes vonal van. Az mit jelent, valami spéci ellenállás? Én csak sima 330R tettem bele. Az ellenállás előtt 200V van, ellenállás után 180V
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Ha a G-katódon 57V van és a többin 170, akkor a képernyőnek zöld színben kellene virítania. A jelzés a láng nélkül kiolvadó biztosíték-ellenállást jelöli.

A 6345 dióda minusz lábán még megvan a 180V, de a + lábán, már csak az a 57...
Cseréljem a diódát?

Az a baj, hogy ezek védődiódák és normál üzemben nem vezetnek, csak ha a katód képcsőátütés miatt nagyobb feszültségű lesz a 200V-os tápfeszültségnél. Ezt a három diódát forraszd ki (elég az egyik lábukat) és mérd ki őket.

Kivettem, nincs bajuk. AZ utána lévő 680R ellenállások valamelyikek 580R 600R voltak, azokat is cseréltem,a hiba ugyanaz.
*A cserélt IC pedig fűt..
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015

Kikapcsolt állapotban mérj ellenállást a katódok és a rácsok között úgy, hogy a soros 680 ohm-os ellenállásokat eltávolítottad. Ha lehet ellenállást mérni, akkor képcsőzárlat van.

Mértem már ellenállást, bár úgy, hogy a nyákot lehúztam a csőröl, és egyenesen a csöven mértem, de nem volt ellenállása.
(#) jdani válasza jdani hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Azt figyeltem most még meg, ha ellenállást mérek a GND, és mindhárom TDA 8as lábán, 170Kohm körül van, ha a nyák le van húzva a képcsőről. Ha rádugom a nyákot a képcsőre, akkor a 170Kohm megmarad, kivéve a zöld színért felelős IC-n, ami épp melegedett is. Ott az ellenállás 12Kohm, ha rá van dugva a képcsőre a nyák. Miért?
(#) attrax hozzászólása Márc 5, 2015 /

Hello,nekem is valaki segíthetne kiokosítani az LG 42 LH 3010-emet.2x ok gombbal nem lép be szervízmenübe.És csak finn nyelvre állítva találja meg a digi csatornákat.Emiatt viszon auto berakja a feliratot a tv2/rtl stb.Nem tudom kikapcsolni.Mi a fenét lehet csinálni?

Találtam egy olyat, hogy a GND és a G zárlatol. Ezt is ki lehet égetni 40V 10A táppal? Ráköthetem egy próbára? Ha nem ég el rögtön, hagyhatom rajta tovább is?
*elégett a zárlat, működik, frankó
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2015
(#) mormi válasza mormi hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Senkinek nincs tippje ennek a problémának a megoldására?
(#) zavar11 hozzászólása Márc 5, 2015 /

Sziasztok! van egy MT3711 tipusú minerva kistévém van egy ojan problémája hogy bekapcsolás után egy 5-6 perc mulva el mászik a kép mintha szinkron hiba lenne. de miután a hiba meg jelenik csatornát válltok ujra tiszta kép hang van. majd 5-6 perc után ismételtten elmászik de aztán hiábba kapcsolgatom a hiba jelenség nem válltozik A nyagyfesz résznél kicseréltem egy pár kondenzátort . meg a táp konditt is de én a 160 voltos 470 mikrofarátos kondenzátorra gondolok mert mikor ki kapcsolom a készüléket egy szines pont marad a képcsön majd lasan el tünik . akki tud nekem segiteni irjon. janinak Sziasztok.
(#) eyess válasza mormi hozzászólására (») Márc 5, 2015 /

Vissza kell állítani a gyári alaphelyzetet .Ez a menüben megtalálható.
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Ez az elmászás azt jelenti, hogy vízszintesen elmozdul a kép?
(#) stevepapa válasza jdani hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

Szia!

A katódok és a fűtés között szokott zárlat lenni, illetve a katódok és G1 között. Az első egy ideig működik úgy, hogy a trafóról külön fűtöd a képcsövet. 1-2 menet a sortrafóra, a másik kondival leégetni a zárlatot. Ez azonnal végleg hazavághatja a csövet, de tulajdonképen már mindegy neki.
(#) zavar11 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

hát igen hasonló de nem igazán elöször ojan mintha valami nagy feszülségü fogyaztó zavarná mint pl egy hegesztő trafó utána meg oldalazva em mászika kép de nem tudom hogy ön menyire szakmabeli mert én hobbi szinten csinálom s hogy találkozott e már ijen hiba jelenséggel??? s mi lehet a hiba mert én kondenzátorra gondolok!!!!
(#) mormi válasza eyess hozzászólására (») Márc 6, 2015 /

A visszaállítást már próbáltuk,de sajnos akkor sem oldódott meg a probléma. HDMI-n továbbra sem ad képet TV esetében, 20"-os monitorra ad képet,viszont először pirosas a kép,majd amikor a készülékből kihúzzuk a HDMI kábelt és újra visszadugjuk akkor hibátlan képet látunk. Viszont TV-n akkor sincs jel,ha menet közben kihúzzunk majd visszadugjuk a HDMI kábelt. Nem igazán sikerült arra rájönni,hogy hol lehet a hiba,úgy tűnik mintha a képernyő kalibrálással lenne probléma.
(#) merga hozzászólása Márc 6, 2015 /

Sziasztok megint én vagyok. A monitor vacakol tovább bár nem olyan sűrűn mint elötte. De néha néha bejönnek betüfolyások. Írtam hogy égett szagot éreztem. A rossz forrasztás miatt kaphatott egy ellenállás szerintem ami a katodfeszültséget szabályozza. Nem hiszem hogy kondi lenne ellenállásra tippelek. Nektek mi a véleményetek? A lábat amit forrasztottam az pont ellenállásra megy rögtön én arra tippelek. Kimérni nem tudom mert csak akkor van különbség ha a hiba is jelen van gondolom ha hiba van akkor van gondolom feszültség esés. Alaposan átfogom nézni. Ti mire gondoltok vele?
(#) biowizard hozzászólása Márc 7, 2015 /

Udv urak!
Vettem egy Matsui 42P900(A) plazmat.A mellekelt kepen a hiba lathato.Miutan mar bemelegedett,akkor kezdi ennyire ezt produkalni.Hidegen alig eszreveheto.Fekete kepernyonel viszont szornyu Lathato egy kis beeges is a kepen.
Erdemes javittatni esetleg hazilag megjavithato?Azt olvastam,hogy x,y,z panel valamelyiken elkezdtek kiszaradni a kondik es az okozza a szemcsesedest.Beeges nem zavaro annyira.
Koszonom elore is a segitseget.
  1.  
(#) gubík gábor hozzászólása Márc 7, 2015 /

Sziasztok. A minap hozzám került egy LG tévé ( kapcsolási rajz 1. fájl). A hibajelenség: naponta legalább 10x standby módba kapcsol változó időintervallumokban aztán tizenegyedikre már úgymarad nem kapcsol ki. Sejtéseim szerint a tápban cseréltem elkókat (2.kép). Mérés szerint igencsak elsorvadtak. Nem voltak 35 voltos elkóim ezért 25 voltosakat raktam be. A 4,7 mikrósból ugyanolyan került vissza. Most bekapcsoláskor gyenge kattogó hangot hallat kb. az STR-S5707 tájékáról ami pár másodperc után folyamatosan lelassul majd elhallgat. Viszont a képre hatással van picit az is ugrál. A 25 voltos elkók miatt van? Köszi előre is
(#) gazszeres hozzászólása Márc 7, 2015 /

Sziasztok!
Orion típusú televízióm gyengélkedik. A képek magukért beszélnek. Jel nélkül, és jellel készítettem őket. Sajnos a színek összezavarodtak. Kezdetben csak a bekapcsolás ment nehezen, mostanra már tovább fejlődött benne vírus és ezt az eredményt produkálja. Szívesen belemélyednék a javításba. Az elektronika úgy alapszinten megy, kazán vezérléseket javítok. De ez más. Kérnék segítséget.
Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2015
(#) kadarist válasza gazszeres hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Szia!
Mi a tévé típusa?
(#) gazszeres válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Bocs ezt tényleg nem írtam. Ami olvasható a hátlapon:
ORION color television receiver
Model: T2128MTXS
Serial No.: J213303072645
Más adatot nem találtam.
Ma már próbáltam egyszer bekapcsolni, de sajnos nem sikerült. Gondolom ez az infó is segít.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2015
(#) zavar11 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

szia kadarist na mit szolsza akérdésre s ige oldalra vizszintesen el mászika a kép.
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Szia!
Mutass egy fényképet vagy videót a hibáról, hogy be tudjuk szűkíteni a hibaforrást! Kezdd a mondatokat nagy betűvel és ügyelj a helyesírásra!
(#) zavar11 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Szia föl fogok tenni egy képt hogy lázsd . de miért fontos a kis és nagy betűvel kezdés .
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Márc 7, 2015 /

Azért fontos, hogy érthetően oszd meg a gondolataidat, azért, mert igényes, a magyar nyelvünket tisztelő emberek vagyunk és nem utolsó sorban azért, hogy komolyan vegyenek. Várjuk a képeidet!
(#) kadarist válasza gazszeres hozzászólására (») Márc 7, 2015 / 1

Cseréld ki a lemágnesezésért felelős PTC ellenállást. A képen a bal alsó sarokban található fekete kocka lesz az. A bekapcsolási hibát más okozza, általában kiszáradt tápegység-elkó.
Bővebben: Link.
(#) Remci hozzászólása Márc 8, 2015 /

Sziasztok!

Selejtezésből kaptam egy Orion T2140MJ típusú tv-t, ami nem működik. Gondoltam megpróbálkozom a javítással hátha összejön. Azt mondták, hogy pattant benne valami, azóta nem lehet bekapcsolni. Kipróbáltam és csak kattogó hangot hallok bekapcsoláskor. Szétszedtem, bizti jó, semmi olyat nem láttam elsőre ami hibásnak tűnne. Szerintetek ilyenkor merre keressem a hibát?
(#) Digitalpimp válasza gubík gábor hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia!

A kondikból alacsonyabb feszültségűt nem szabad berakni, mint ami benne volt. Lehet, hogy ideig-óráig elmegy vele, de elég kellemetlen, ha épp a szemed előtt durran el. Magasabb feszültségű mehet, ha elfér. Hogy a hibára hatással van-e, nem tudom, de inkább addig ne próbálgasd amíg nem cseréled megfelelőre őket.
Következő: »»   1042 / 1275
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem