Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1043 / 1274
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Márc 8, 2015 / 1

A sorvégtranzisztort ellenőrizd, mert az szokott zárlatossá válni. Sortranyó.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia!

Igazad volt. Van benne egy BU 2506DF tranyó, ami zárlatos. Ilyenem nincs, csak BU2508AF, csak abban nincs dióda, tehát vennem kell egyet. Utána kiderül hogy elindul-e? Addig is köszönöm.
(#) rozsdas111 hozzászólása Márc 8, 2015 /

Sziasztok!
Samsung CZ21M163N Típusú hagyományos képcsöves készülékem elkezdett sípolni.
Utolsó használat alkalmával még semmi probléma nem volt, de most hosszabb ideig állt használat nélkül. Mikor bekapcsoltam azt hallom hogy halkan de éles hangon sípol. Mi okozhatja?
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) kadarist válasza rozsdas111 hozzászólására (») Márc 8, 2015 / 1

Szia!
A sípolás mellett van hang, kép? Ha nincs, akkor itt is a tápfeszültségek ellenőrzésével kezdünk.
Rajzok.
(#) rozsdas111 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

A sípolás mellet minden egyéb rendben . Van kép is ,hang is .
(#) gubík gábor válasza Digitalpimp hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Szia el nem durranhatnak ugyanis kicsik a feszültségek egyiknél 7,6v a másiknál csak 0,5v. Viszont láttam ilyen STR-S5707 tipusúnál 25 voltos elkókat is. Egyébként ráleltem a kattogás okára is a vizszintes eltérités C408-as 1 mikrós elkója nullára száradt.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015

Akkor most azt kellene kideríteni, hogy melyik tekercs vagy trafó sípol.
(#) rozsdas111 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Simán lekapom a hátulját és fülelek hogy honnan jön a sípolás?

Igen és segédeszköznek használhatsz vécépapír-gurigát a füledre illesztve.

Még egy kérdés, ha megengeded. Délután elfelejtettem. Ezeknek a tranyóknak mi okozza a halálát? Mit nézzek még át, hogy az új nehogy rögtön elszálljon cserekor?
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Márc 8, 2015 /

Előfordul, hogy magától, anyagfáradás miatt történik ez. De leggyakrabban más alkatrészek hibája okozza a zárlatot, például a kollektorra kötött kondenzátorok szakadása, a sortrafó belső átütése és a meghajtás oldali eltérések.

Értem. Akkor le ellenőrzöm amit tudok, aztán majd meglátom mi lesz. Köszi.
(#) gazszeres válasza kadarist hozzászólására (») Márc 9, 2015 /

Kedves Barátom!
Ahogyan javasoltad, mind-két alkatrészt cseréltem és máris jobb színben pompázik televízióm.
Köszönöm a segítséget. További jó munkát.
(#) Olife hozzászólása Márc 12, 2015 /

Sziasztok!
Van egy LG 32 lc56 LCD televíziónk,ami nagyon nehezen kapcsol be.A piros led világit ,bekapcsoláskor a zöld egy pillanatra kigyullad,majd kikapcsol.Ezt kb. 20-25 ször el kell vele játszani, miután a hangszórójából egy pattanás hallatszik.Az AV választás még kb.10 percig nem lehetséges mert, folyamatos futkosásba kezd a választási lehetőségek közül.Kedves hozzáértők kérlek segítsetek a megoldásban. Előre is köszönöm.Üdvözlettel:Olife
(#) eyess válasza Olife hozzászólására (») Márc 12, 2015 /

Ha nem vagy jártas benne , akkor szerelőt javasolnék .Ugyanis több a tévében lévő egységet kellene ellenőrizni , ami nem olyan egyszerű , mint hogy kijelentsük azt , hogy elég ha levesszük a tévé hátulját , és megmondjuk tutira hol a hiba .Ez azért ettől bonyolultabb.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
(#) kadarist válasza Olife hozzászólására (») Márc 12, 2015 / 1

Szia!
Viszont ha szétszedés után ilyen púpos kondenzátorokat találsz a nyáklapokon, akkor már meg is találtad a hibák forrását.
Látványos ismertető: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2015
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2015 /

Szia!

Kicseréltem a tranzisztort BU2508DF-re, elvileg ez jó a másik helyett. Kondikat, meg amit tudtam megmértem a környezetében. Most már bekapcsol, hang is van viszont a kép helyén egy fehér alap, rajta vízszintesen futó csíkokkal. Ilyenkor mit kell megnéznem ? Csatolok képet.
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

A 200V-os katódtápfeszültség hiányozhat a képcsőpanelről. A fekete sáv a valóságban nincs ott, igaz?
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Szia!

Nincs. A kép sikerült úgy. Így néz ki a panel.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015
(#) Mircsof válasza granpa hozzászólására (») Márc 15, 2015 / 1

Igazad van! Mi tudatlanok (én pl) mindég is meg akarjuk próbálni, ez a kíváncsiság az emberbe van kódolva!
Én mint tudatlan akinek már 2 TV-is elvette a " TV szüzességét" csak köszönni tudom az itt kapott segítséget. És egyben elnézést kérek, hogy x összeget vettem el egy-egy szerelő elöl.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2015

Írtam: képcsőpanel kell, az , ami a képcső végére van szúrva.

Bocs, de elveszítettem a fonalat. Mit csináljak a képcső panellel?
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

A képcső panelen 228v Dc-t mérek

A TDA6107 6-os lábán is ott van ez a feszültség?

Igen, ott van

Esetleg a sortrafón lévő potmétereket nem tekerted el a tranzisztor cseréje előtt? Ha nem, akkor cseréld ki a képcsőpanelen lévő IC-t.

Semmit nem tekergettem. Annyi volt, hogy kicseréltem a BU-t, meg kiforrasztottam a környezetében lévő kondikat és át mértem. Egyet cserélni kellett, mert 13 ohm volt az ESR-je. Az Ic elszállhatott a zárlatos BU miatt?

Vagy fordítva: átütött a képcső, erre tönkrement egy-két dolog.

De ha a képcső átütött, akkor nem fog megint kimenni az Ic? Vagy rosszul értelmezem az átütést?

Nagyon poros volt a készülék? A kormos por az átütések melegágya és az nem tudhatjuk, hogy a képcső majd később hogyan viselkedik. Egyelőre cseréld ki azt az IC-t és utána meglátjuk.
Következő: »»   1043 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem