Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » WiFi / WLAN alapkérdések
 
Témaindító: Tomszy, idő: Aug 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   33 / 64
(#) Massawa hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Egy érdekes jelenség ütötte fel a fejét nálam. A házunk elég nagy igy egyes részekbe nem jut el a Wifi.
Igy raktam be repeatereket (2). A jel nagysága jelentösen megjavult, de gyakran a sebesség eléggé lement. Föleg ha a tabletek mellett még PC-k is csatlakoznak ( notebookok). Észrevettem, hogy a W8-s gépek sokkal jobban leterhelik a kapcsolatot, mint a W-XP. A W7-s többnyire csak akkor ,ha MS upgrade jön ( az meg elég gyakori).
A repeaterekben valamilyen WPS gombot emlegetnek, de a modemen ilyen nincs, a modem felületén van egy aktivált WPS beállitás, de a WPS StART ott nem csinál semmit.
Ezen kivül két WiFIs nyomtato is van a hǎlozaton ( ott is WPS gombot emlegetnek) azok is eléggé megbizhatatlanul vannak jelen, hol elérhetök, hol nem. Amig nem voltak repeaterek ilyen bajok nem voltak. Legfeljebb nem volt jel. Már nem tudom mi fenét csináljak, hogy mindenki elégedett legyen.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Vezetékes kapcsolatot nem tudsz létrehozni a repeaterek között? Igaz, nem repeater, hanem több access point kellene, lehetőleg a ház két végében, ott, ahova a középen elhelyezett router jele már csak nehezen (alacsonyabb sebességgel jut el.
(#) kendre256 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Idézet:
„Már nem tudom mi fenét csináljak, hogy mindenki elégedett legyen.”

Kábelezzél, ha csak lehet... A wifi helyzet csak egyre rosszabb lesz.. Nem tudom, milyen sűrűn lakott környezetben laksz, de a repeaterrel növelted a rádiók számát az általában úgyis zavart wifi sávban.
Városokban egészen tragikus is lehet már a helyzet. Találkoztam olyan esettel, hogy egy adott szobán belül nem lehetett wifi kapcsolatot csinálni, csak hosszas próbálgatás után kiválasztott bizonyos típusú routerrel. 46 AP-t látott a notebookom (egy lakótelep 8. emeletén)....
Mondtam a tulajdonosnak, hogy képzeljen el egy olyan utat, amin 3 bicikli fér el egymás mellett, van 13 bicikli, és ezeken egyszerre akar 46 ember biciklizni, az adott úton. Hasonló a helyzet, mikor ennyi AP akar egyszerre kommunikálni azon a 13 csatornán, amiből csak 3 nincs fedésben egymással. És az mindegy, hogy milyen titkosítást, kódot, azonosítót használnak, minthogy az sem segítene egy szoba hangzavarán, ha 46 beszélgetőpár mindegyike más nyelven beszél.
Ritkábban lakott helyeken jobb a helyzet, de ott is romlik folyamatosan, mert a telefonok, tabletek nem csatlakoztathatók kábellel, és egyre szaporodnak a wifik.
(#) Massawa válasza kendre256 hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Az van (24 helyen), 1GigE, de sok uj masinán nincs LAN.
Szerencsére nem nagy városban élek és nagy kertes házban és csak egy szomszéd van.
Néha sikerül 1 idegen Wifi-t elcsipnem, de nem jellemzö.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Ha repeaterbe bedugom a LAN kábelt, akkor az ugy is müködne? Nem irják sehol sem, csak azt, hogy LAN kábelen keresztül kell programozni. ( Elvben ez megoldás lenne, mert van elég LAN csatlakozo, amiben nincs egyébb gép.).
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 

Jól felfogott érdekedből szemérmesen elhallgatod a típusokat, így nehéz válaszolni. Nyomoznom kellene, de azt az intim szférádba való behatolásnak tekintem, így eltekintek tőle.
Ebben a szituációban csak azt válaszolhatom, hogy talán.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Az egyik TP-Link wa750 a másik meg ALLNET All0237R
Egyik leirásban sem emlitik, hogy a LAN-n is fel tudja venni a kapcsolatot a routerrel.

Kösz!
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Idézet:
„Der ALLNET ALL0237R ist mit einer 10/100Mbit/s RJ45 Ethernet Schnittstelle ausgestattet, die ebenso den Einsatz als AccessPoint, Repeater oder im Client modus ermöglicht.”

Szegényes német tudásomból sokat felejtettem, de ez szerintem azt jelenti, hogy talán mégis...
A gyakorlat adhatja meg a választ, mert a leírás eléggé elnagyolt.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Kösz. Közben én is találtam hozzá egy egészen jo leirást ( a csomagoláshoz elfelejtettek tenni ).
A WIFI repeater is valami miatt nem a legpontosabban lett konfigurálva (encryption type TKIP/aes, de ugy látszik ennek ellenére eddig is ment).

Meglátom mennyit javit ez a helyzeten. Az access pointhoz egy switchet kell keresnem ( ahol kell csak 1 LAN csati van, ami már használt).
(#) zoszka válasza Massawa hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
A repeater mód kapásból lefelezi a sebességet. Ezt is vedd figyelembe. Ha lehet akkor acces pointnak kéne használni lan összekötéssel. Ha az ID-t azonosnak adod meg akkor luft nélkül át tud váltani a másik AP-ra. A csatornákat ami a házban van ellenőrizd és ne legyen kettő ugyan azon. Ha kell fixen állítsd be mindenhol, ne automatába. Repeater-t nem tudsz lanról létrehozni. Nem is lenne értelme, hisz az már AP-ként működne.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2015
(#) Massawa válasza zoszka hozzászólására (») Márc 14, 2015 /
 
Valoban igy lehet. Most programoztam át access pointra és valoban sokkal jobban megy. Kösz a segitséget, eszembe sem jutott megnézni, hogy mire képes ez a cucc ( azt hittem, hogy ez is csak azt tudja amit a TP-link.)
Egész jonak néz ki, akkor még egy ilyent kell szereznem a kertbe...
(#) zsoltee0001 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
Köszi.
Mint kiderült nem azt a kódot írtam be.
Sose értettem miért nem lehet egységesen "wifi pin" vagy ilyesmi nevet adni, mindennek kitalálnak valami rokonértelmű elnevezést, az ember meg agyalhat mi is az pontosan
Üdv
(#) pucuka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
A biztonság mindenekelőtt. A kód az adataid, géped biztonságát védi, minél hosszabb, annál nehezebb megfejteni, belépni a privát hálózatodba. A SIM kártyánál a pin csak a kártyát védi, a kapcsolatodat 128 bites keykód.
(#) fkx válasza pucuka hozzászólására (») Márc 15, 2015 /
 
A WIFI pin kódos megoldása, amit egyes gyártók wps-nek hívnak, törhető - kb. 2...3 óra kell hozzá, érdemes letiltani. Célszerűbb sima WPA2-AES titkosítást használni, kellően hosszú jelszóval (legalább 15 karakterből).
(#) Massawa hozzászólása Márc 31, 2015 /
 
Egy ujabb csucsteljesitmény a high tech világból.

A minap vettem egy márkás wifi routert a házi wifi hálozathoz. A berendezésen 3 LED hivatott jelezni a müködést ill. az üzemmodot. A leirásbol teljesen hiányzik a LEDek leirása.
Kérdésemre a gyárto egy sokatmondo választ küldött.
1. LED, hogy be van kapcsolva a szerkezet, ez többé kevésbé világos volt.
2. LED valoszinüleg (!!!! Sicc!) a WPS funkciot jelzi
3. LED valoszinüleg aktiv a Wifi

Eszem a szivüket, tölem nem kérdezték, hogy valoszinüleg akarok csak a cuccért fizetni.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Biztos vagy benne, hogy a válasz írója megfelelő szinten beszéli azt a nyelvet, amin kommunikáltatok? (Feltételezem, nem magyarul történt az üzenetváltás.)
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
A többi szövegböl kitünt, hogy anyanyelvi szinten lett irva.... ( meg az uriember neve is arra utalt).



Amugy már az is gyanus volt, hogy a leirásbol is hiányzott a LEDek funkcioja. ( egy régebbi modellen már a dobozon is ott volt, hogy a 4 LED mit jelent, ezen meg 3 LED van, de semmi leirás!)
De rá is kereshetsz, hátha te találsz valami kézzelfoghatot.
logilink WL0158
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Az nem reklám, ha publikálod a gyártót és a termék típusát. Így a hozzászólásod a Vicces, mókás történetek közé való.
(#) pucuka válasza fkx hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
APIN kód nem a hálózatot védi, hanem a rácsatlakoztatott gépek egymás közti kapcsolatát. Pl. többen használják ugyanazt a WIFI hálózatot (mint a Bluetooth -nál a párosításkor). Semmi köze a WPA-AES -hez, plusz védelem csak.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Ennyire tartják be a magyar leírást (az eredetinek megfelelő tartalmút) a forgalmazók. Bár itt még az sem sokat segítene, hiszen még a gyártó oldalán is csak az a reklámszagú 1 oldalas van fenn...gyönyörű, főleg, hogy elvileg .de a vége... Leírás itt talán részletesebb, bár ez meg egy igencsak gáz elrendezés.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Nem Mo-n vettem, igy nem csodálkozom, hogy a magyar leirás is hiányos ( az angol, a német a lengyel ugyanis egy sorral sem jobb). Az egyik kereskedö még jo videot is készitett, de csak a repeater funkciora ( igaz, a videoban is mellözik a LED funkcioinak az ismertetését).
Szerencsére a dolog müködik, csak miután észrevettem, hogy a LED-k is ezt azt csinálnak gondoltam eldiskurálok a gyártoval ( aki válaszolt! ), de olvashattad, hogy mit irt...
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 31, 2015 /
 
Kicsit nehezen értelmezhető lehet az előző írásom, szóval a .de vég Németország (persze ez is kínai, de azért a német név ott van), ezért fura ez a hanyagság...
Azért az még durvább, ha a gyártó is csak tippeli, hogy mi mire való a készülékén...
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
(#) Kari55 hozzászólása Jún 4, 2015 /
 
Sziaasztok.

Kaptam egy TP-LINK TL-WR642G routert, de nem sikerült beüzemelnem, mert nem tudok belépni a menüjébe, és nem lehet resetelni sem.

Mit tehetek, mi lehet a probléma?

Köszönöm.
(#) uniman válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Azt "teheted", hogy leírod részletesen, hogy mit hogyan csináltál!
Aztán tevékenységedet összevettjük a leírásával.
Legfőképpen az 5. oldalon leírt "reset" procedúrával...
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
(#) Kari55 válasza uniman hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
A D-LINK modemből az UTP kábelt bedugtam a router WAN portjába. a router 1-es portját pedig összekötöttem a modemmel. Ezután a böngészőbe beírtam a router Ip címét,(192.168.1.1) de nem tudok belépni a mert mellékelt eredményt kapom.

Köszi
(#) nedudgi válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Idézet:
„a router 1-es portját pedig összekötöttem a modemmel.”
Ezt miért is?
Szerinted ez mire jó?
(#) Inhouse válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
A D-LINK modemből az UTP kábelt bedugtam a router WAN portjába. a router 1-es portját pedig összekötöttem a modemmel.
Hurkot csináltál, vagy elírtad inkább...gondolom a végén PC-t akartál írni...
Biztos, hogy 192.168.1.1 a router IP-je? Nem kell hozzá elsőre fix IP-t állítani a számítógépen (általában igen, + átjáró)?
(#) Kari55 válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Idézet:
„gondolom a végén PC-t akartál írni...”

Nem, Lan 1-es portot. Ezt nem kell összedugni?
(#) uniman válasza Kari55 hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
A router bármelyik LAN portját összekötöd a PC LAN portjával...
Persze a router tápegységét se felejtsd ki.
Mást egyenlőre ne csatlakoztass a routerdehez.

De a "reset" mikéntjéről még továbbra sem nyilatkoztál!
A reset elvégzése után a 192.168.1.1 címen meg kéne találnod a setup-ját...
A hozzászólás módosítva: Jún 4, 2015
(#) Kari55 válasza uniman hozzászólására (») Jún 4, 2015 /
 
Hát ezaz, hogy nem reszetel, nem csinál semmit!
Következő: »»   33 / 64
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem