Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi. Tökéletes ez a paszta, nekem nagyon bevált.
Hogy mennyi ideig áll el azt nem tudom, de majd kiderül... Kezdő szintre szerintem bátran használja mindenki..
A képeken nem látszik hogy bevált volna , nézd meg a löt fóliát .Ez bevált .....
Ez király! Mit használsz maszkolásra?
Szia!
Szerintem igenis jó lett! Nem gyári, de nem is kell hogy az legyen, gondolom. Én még itt se tartok.. Szerk.: na jó, egy picit lehetett volna jobb, de na.. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Nyomdában ( grafikai stúdióban) gyártatom a filmet ,offset filmként kell kérni a gyártását 600Ft egy A/4 (általában )
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2015
Egy kis felületi fólia és telefonkártyás paszta simításhoz képest tökéletes lett
Ez kezdőszintre több mint tökéletes és tegyük, hozzá, hogy az eddigi semmilyen nyákvédelemhez képest ez már haladás Azért választom a pasztát mert olcsó és nincs laminálóm. Ez a paszta meg sima UV fényre tökéletesen és rugalmasan szilárdul meg. Pasztázás után szoktam fúrni és vágni a nyákot és nem jön le a felületről ellentétben a fóliával. De ez már nem ide tartozik. zenetom: Köszi, simán elég ez kezdő szintre és valljuk be itt sokan nem a sorozatgyártásra rendezkedünk be
Légyszíves konkrétan, mi ez a paszta? Köszönöm!
Itt a link
Néhány hónap után nálam is bedöglött mind a két szín. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Bocs azt hittem megvan mindenkinek a dolog.
Én ezt használom: Bővebben: Link Nem veszek nagy kiszerelést mert nagyon kevés kell belőle. Tárolása hűvösebb és sötét helyen, és akkor szerintem nem lesz gond..
Nálam a kék amikor megjött már akkor nem volt előhívható , a többi meg 2 hónap után döglött be , a műhelyem fűtetlen 15c alatt volt a hőfok biztosan nem kapott "hősokkot".Laminálóval is egyszer sikerült rendesen eloszlatnom akkor a fehéret próbáltam pozíciórajzolatnak még használhatónak látszott , de a következő használatnál már nem volt hajlandó fent maradni a nyákon , 3000 Ft két hónap tárolás után kuka , ez miért jó nekem ? A lötstop fólia igaz hogy drágább de nem kell 2 hónap után kidobnom, tehát valószínűleg gazdaságosabb. bármikor előveszem használom gond nélkül .
Egy tapasztalat és egy kérdés:
Vasalásos (laserprinter fixálódól épített lamináló) technológiát használok. A NYÁK széle mindig problémás volt akárhogy csiszoltam is. Vagyis nem kell spórolni a technológiai kerettel. Legutóbbi két NYÁK-nál egyik oldalnál +2mm volt, mert nem volt itthon nagyobb alapanyag. Mikor is jó a tisztítás? Ha a teljes felületen egységesen elterül a víz. Nem akart. Kínomban befújtam hideg zsíroldóval, hagytam egy kicsit, lemostam és egész felületen terült. Lelamináltam, és csodák csodájára a NYÁK szélei is jók lettek (pedig én a végén fogkefével is átsikálom a felületet). Kérdés (mivel kész az UV LED-es levilágítóm): DRY fóliát itthon lehet venni? (Bocs a kérdés nem "Bakman" kollégának szól.) A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
A nyáklap tisztítása valóban akkor jó, ha a víz egyenletesen elterül rajta .Viszont sokan hibába estek ezzel a csiszolással .Ugyanis pont ekkor lesz hibás a nyáklap felülete.Mert miért is ? karcos lesz, sosem lesz csiszolás után tökéletesen sík a felület , a réz réteg vastagsága csökken,és ezek után sokan csodálkoznak , hogy még laminálóval sem sikerül felvinni az adott rajzolatot.És még lehetne sorolni.
Nem akartam erre a -ki mit tud- topikban már reagálni mert sok volt az off, de így is áthelyeztek bennünket, így mehet a választ is ami nem sok csak ennyi: majd kiderül, még csak 1 hónapja van meg, eddig nincs rossz tapasztalatom, de ha lesz azt is jelezni fogom.
Egyelőre teljesen meg vagyok elégedve a pasztával..
Csiszolás nélkül csinálod a nyákokat?
Eddig én még csiszolás nélkül nem próbáltam, de most, hogy mondod igazad lehet és ki fogom próbálni..
Az a helyzet, hogy a nyákon legalább kétféle szennyeződés van, oxidációs és zsíros. A zsírok ellen jók az oldószerek, de az oxidáció ellen legegyszerűbb a csiszolás. Persze itt minél finomabb csiszolásra kell gondolni, hobbi célra a konyhai súrolószerek megfelelőek, mint azt már sokan leírták és használják, működőképes nyákok előállítására.
Használd egészséggel , részemről nem kimittud volt csak elmondtam a - tapasztalataimat...
Soha nem csiszoltam még a készülendő nyákot sem előtte sem utána.
Nézd csak. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Csak egy apró megjegyzés: Előre lakkozott panel esetén, fotózásos technikával egy csomó buktató kimarad. Ha a panel szélén nem 1 mm magas a sorja, foglalkozni sem kell vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Foszforsav alapú tisztítószer a nyerő. Pillanat alatt letisztítja az oxidréteget a rézről és viszi vele a zsírt is. Ráspriccelsz és konyhai törlőpapírral áttörlöd és kész.
Amúgy az ötlet eyess-től származik, tőle láttam korábban valami videon. A terméket úgy emlékszem a METRO-ban vettem. BRILLANCE.
Létezik ám kétoldalas panel is, ahol kellenek például pozícionáló furatok is, amelyek a hasznos területen kívülre kell essenek. Továbbá, én például gyakran készítek furatgalvános paneleket, ahol a keret elengedhetetlen.
De, ha csupán azt nézem, hogy a filmet valamivel rögzíteni kell a panelre, pl. cellux-szal, akkor jobb ha a cellux a techn. keretre kerül, mert úgy nem növeli helyileg az átvilágítandó réteg vastagságát. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Kár, hogy a Moderátor hozzászólását nem lehet lájkolni!
Sziasztok.
Az első viszonylag jó minőségű vasalásos technológiával készült nyákom. Természetesen ez nem az első volt.. Az elődök a türelmetlenség, a tapasztalatlanság, és figyelmetlenség miatt nem sikerültek.
A nyák alja mitől ónozott, mikor a mart rész meg sima réz?
Most akkor az első , vagy nem az első .
Egyébként tényleg jó lett , annyi észrevétel talán , hogy kevesebb ón is elég lenne , na meg a forrasztás befejeztével letakarítani a gyanta maradványokat . Aztán már tényleg mondható , hogy ez rendben van.
Ahh. Ebből a szögből olyan volt minta a nyákhoz tartozna
Sziasztok.
Most kezdtem a levilágításos NYÁK lap készítést az lenne a kérdésem hogy a képen látható kis hibák mitől keletkeznek? Szerintem jól letakarítottam P20 előtt a NYÁKot, utána sem láttam rajta porszemeket. A4es méreten, 88db 5mm-es UV LED van a levilágítómba 8 percig világítottam vele. Szerintem még előhívás után sem volt látható benne a hiba. A réz vezetősáv 1mm-es. Két tintasugarassal nyomtatott fóliát használtam egymás felett. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Talán kevesebb levilágítási idő, és nem gyengül el így.
De már a maratás előtt is látnod kellett volna elvileg a hibát.
Akkor körülbelül 5-6 perccel próbálkozzak? Esetleg egy nyomtatott fóliával is jól sikerülne a kettő helyett? egy kicsit átlátok a nyomtatáson de csak fény felé tartva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |