Fórum témák
» Több friss téma |
Tudtommal még nincs kint Win10 Raspberry Pi támogatással. Egyelőre fejlesztés alatt van.
Nem látja a pi a pendrájvot málna program van rajta wifit akarnám telepíteni.Mit lehet tenni?
Kíváncsi vagyok, mit lehet majd csinálni win alatt. Érzésem szerint ez pont fordítva lesz, mint a PC-n, gondolom, itt majd a win-hez lesz kevesebb alkalmazás. Bár részemről ez csak elméleti kíváncsiság, én már a PC-n is több mint 5 éve kerülöm a PiciPuha oprendszerét.
Nálam PC-re "PiciPuha" marad szerintem már örökre. Bár...
Viszont a linux-szal csak a Raspberry kapcsán találkoztam először (előtte még csak nem is láttam), ennek ellenére oda meg biztosan nem fogok tenni PP-t.
Tudom, hogy ez itt most off, bár a PI is főleg linuxal működik....
Nekem mostanában mindig a legfrissebb 5 évig támogatott ubuntu verzió van fent, és nem kellett egy verzió váltás miatt sem lecserélnem a sok éves notebookomat (nem tudom pontosan hány éves, de 2007-ben már létezett a típus). Sőt, még olyan csoda is megesett néhány verzióval előbb, hogy az új, szebb, többet tudó verzió egy picit gyorsabban futott az elődjénél, ugyan azon a gépen. Szóval én biztosan nem térek vissza PiciPuhához.
Ezért nem használják pl. hálózati feszültség egyenirányítására.
Sziasztok!
I. tablettel/raspberry/laptoppal szeretnék vezérelni 12v lámpát II.létezik valami "kütyü" ami pl.ha bekapcsol egy lámpa mutassa a laptopon,tableten,rasberry-n? Köszönöm előre is
A kérdésed rövid! De pl. számomra érthetetlen!
Mit is akarsz?
Próbálom kitalálni az I kérdésed, szerintem ez az (egyik) válasz:
http://wiringpi.com Tehát evvel a GPIO pineket lehet ki-bekapcsolni, neten keresztül. No, arra még nem köthetsz 12V-os lámpát, egy relét (tranzisztoros meghajtással) vagy szilárdtest relét kell még használni. A II. kérdés is megválaszolható, inputként használva a GPIO-t. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Bővebben: Link
Holnap kiprobálom neked,és megirom rola a véleményemet,mert egy ideje engemet is foglalkoztat.
Szia!
A házat szeretném vezérleni, pl. ledeket bekapcsolni,ha csengetenek jelezze stb. A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
Raspberry pí-vel szeretném vezérelni a következőket:
LED szalag ki/be kapcsolása 12v szivattyú ki/be kapcsolása kültéri 7w lámpák ki/be kapcsolása rádió ki/be kapcsolása riasztó ki/be kapcsolása kaputelefont kezelése szárnyas kaput kezelése öntözőrendszer ki/be kapcsolása
Szia,de én amiket felsoroltam úgy szeretném vezérelni mint a rasberry pi-t tehát érintősen.
És az ott felsorolt alkatrészekből mik vannak már meg?
Szép nagy project! De ha ez lenne az első munkád? Félő hogy bele törik a bicskád, és elmegy a kedved az egésztől! Inkább valami egyszerűbb, LED villogtatás, LCD-re ki írás, Touch lekérdezés feladatokat ajánlanák! Fiatalnak tűnsz, meg kérdezhetem hány éves vagy? Hogy legyen, valami fogalmunk menyi háttér ismerettel rendelkezel. Ahogy előttem is írták még sokat kel tanulnod mire ezt össze tudod hozni. A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
13éves
de van egy barátom aki a bme-n végzett és ö segít még nincs meg semmi mert még nem tudom mi kéne
Először szerezd be az alapokat!
Nagyjából: a PI-ből a legújabb modell, TFT LCD + Touch, 2- 3A tápegység, Pi.Port bővítő, SD kártya, Kábel HDMI-HDMI a monitorodhoz… Itt szétnézhetsz: Málna PC Magyarország Később pedig már te fogod tudni, mit szeretnél megoldani! És töltsle minden fellelhető olvasnivaló dokumentációt a Pi-ről! (Olvasni, olvasni, Tanulni!) A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2015
A Málna PC Magyarország itt hol van alkatrész ami tudja vezéreli a...
LED szalag ki/be kapcsolása 12v szivattyú ki/be kapcsolása kültéri 7w lámpák ki/be kapcsolása rádió ki/be kapcsolása riasztó ki/be kapcsolása kaputelefont kezelése szárnyas kaput kezelése öntözőrendszer ki/be kapcsolása
Igen ez a következő nagy kérdés!
Milyen Fejlesztőkörnyezetet akarsz használni? Ezt az említett segítődtől kérdezd meg! Amit Ő már ismer? Azzal gyorsabban könnyebben fogtok haladni! Ezek egyébként letölthetők a Pi oldaláról! A telepítésükhöz viszont Linuxos PC kel! Lassítsál már Fiatal Úr! 1*re csak 1-2 problémát oldjál meg!!
Ebben az esetben egy raspi némi led,esetleg egy arduinóhoz való jelfogós modul, nyomógomb a kezdő konfiguráció.
Ez a modul fogja vezérelni az lámpákat stb.
És akkor érintős?
Szerintem érdeklődj a boltban!
Anyagilag menyit tudsz rá szánni? Amiket már előbb felsoroltam azok után érdeklődj! És mond, el mit szeretnél. |
Bejelentkezés
Hirdetés |