Fórum témák
» Több friss téma |
Ha jól kiszolgálod az erősítőt, illetve a hang(falad)sugárzód is jó minőségű, akkor meglepően jó minőséget kellene kapnod!
Az is előfordulhat ám, hogy kihozza a lánc gyengeségeit és ezért érzed rossznak a hangját. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2015
Fura módon nekem is ilyen érzéseim támadtak. Most cserélem az ekókat.
Most már én is társulok az elismerők táborába! SHARP CP-X 200 kis BOX van ráakasztva és lehet élveszkedni !
Szia! Jeff Rowland ezt használja. Magam részéről a csillámra szavazok.
Szia!
![]() Szép erősítő. Ami az IC -k alatt van, azt valami kaptonhoz hasonlónak nézem, vagy nem az? Találtam kapton szigetelő alátétet 0,15k/W hőellenállással. A csillámnak ettől rosszabb a hővezető képessége, nem? A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
Még nem sikerült kideríteni ennek a szigetelőnek az anyagát, de biztos valami jobbfajta.
Szia!
Az első kettőt használhatod nyugodtan, én pl. minden esetben szilikont használok. Viszont evvel vigyázni kell, nem szabad nagyon meghúzni a csavart, inkább használj egy leszorító hidat két csavarral. Így egyébként is sokkal jobb lesz a hőleadás, mint az eredeti egycsavaros megoldásban.
Szia.
A szilikonnal már befürödtem egy-kétszer, átszakadt az erős leszorítás miatt. Meg annak nem túl jó a hőátadása. Az LM3886 -nak pedig nem nagy a hűtőzászlója. Az a kaptonos szigetelő lenne a legjobb talán, de abból vágható lapot nem találok. Erről van szó. A csillám szigetelőlapoknak 0,35...1,2 C/W a termikus ellenállása, ennek meg 0,15 C/W. Csak nagyobb méretben nem találtam még eddig. Ui: Találtam a Fischer oldalán, van, csak biztos egekben van az ára. Ami vágható, azt 1mx30cm -es méretben gyártják... ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
Csillámmal még én sem találkoztam ilyen profilméretre vágva, holott tökéletes lenne. Valójában meg nem is kritikus a hőátadó tényező, mert relatív kicsi a teljesítmény, tehát ha jól le van szorítva (nem egy ponton) bármelyik jó lehet hozzá.
Ilyen kaptonos lapot a nagy méretű STK ic-k alul tudsz szerezni (smps táp, stb.), most az lm 4780 -as véghoz használtam, tökéletes lett... Ha jól tudom a RET Elektronika nagyobb méret árul ilyet, de az ára elég borsos. A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
Meghajtva az IC -t, kb 30W disszipál el a tokon, nem olyan kevés az, jó, ha megfelelő a hőátadás.
Nem találtam a RET -nél csak 23x18 mm -es kaptont. Elég bosszantó amúgy, hogy gyakori ez az IC tokozás én nem árulnak hozzá szigetelő alátétet. Az meg még inkább, hogy kb. 3-4 webáruházból lehet csak összeszedni a cuccokat egy amatőr kütyühöz, mert ebben ez nincs, abban meg az nincs... A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2015
Emlékeim szerint tavaly beszéltem a szegedi üzletükkel, és azt mondták 1m hosszú, x mm széles csíkban lehet kapni, "Ők nem vágják el".
Hangsúlyozom, nem érdemes futni a köröket emiatt a szigetelő miatt. A tda 7294 alatt is szilikont használtam, vagy 20-30 db kapcsoláshoz, és még mind működnek... Az egyenletes leszorításra kell figyelni.
Üdvözlök mindenkit!
A hozzáértő szakik segítségét, tanácsát kérem! Szeretnék összerakni egy Gainclone erősítőt. Milyen kapcsolást és IC.-t ajánlatok? Ami a teljesítményt illeti elég lenne csatornánként 8 Ωon 20-30W, mindezt a lehető leg jobb hangminőségben amit csak el lehet érni vele. A segítséget, tanácsot előre is köszönöm!
Én ezt építettem meg, működik szépen szól.: Bővebben: Link A régi Orion se 1025 mini hifi trafóival, az +-32V.
Egy ilyennel próbálkoznék.
Köszönöm mindenkinek!
keresgélés és nézelődés után rátaláltam erre: LM4780 Elég jókat lehet róla olvasni. Valakinek van róla tapasztalata?(hangminőség, stabilitás stb.) esetleg valami leírás, rajz stb?
Sziasztok
Kész a 3875 kapcsolás is, egy nagyon egyszerű változat +/- 24V AC ról hajtva. 5 ellenállás össz vissz. Meg 1db 100u -s kondi ami a 0V és a -24V között van sorosan egy 0.22 OHM os ellenállással Viszont eléggé instabil. Úgy látom hogy egy 470 essel stabilabb. valami ötlet? Ezek a nagyon leegyszerüsített Gainclone kapcsolások ilyenek? Köszi Gábor
Ennyiből nem derül ki hogy mit építettél meg. A legegyszerűbb az adatlapi nem invertáló kapcsolás, abba semmi más nem kell az IC-n kívül csak 3db ellenállás és egy kondi. Elvileg ez a jobb hangú, de kevésbé stabil megoldás. A másik az invertáló kapcsolás.
Viszont mindkét megoldásnak normálisan kell működni ha jól van összerakva, tehát nem gerjedhet.
Szia! Linkeld be a rajzot ami alapján építettél! Az instabilitás miben nyilvánul meg? Vagy a rajzba, vagy az építésedbe hiba csúszhatott. Az említett, negatív ágban lévő RC elem sántít, nem is kicsit
![]()
Felskicceltem, naggyábólé ezt építettem
http://www.audiosector.com/lm3875.shtml
A 470u + 0,22 ohm végei egyaránt a testen vannak? Mi akarna az lenni?
A tápoldalakon a 470µF az összes puffer, vagy van még nagyobb is a képen nem látható módon? A bemeneti csatoló kondi csak akkor hagyható el ha a jelforrásod kimeneti egyenfeszültsége 0V! A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Köszi hogy foglalkozol velem
![]()
Rajzold hozzá a tápot is! Félő, valami nem kap rendesen testet, de a leírásod alapján nem tudok határozottan rámutatni. Ami test illetve 0V jelölésű azt a tényleges elkészítésnek megfelelően, vonallal kösd össze, mégha az áttekinthetőség rovására is megy.
Irkafirka egy kis bor után
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
A 0,22 ohm-mal soros 470µF kondin nem jut át a tápközép egyenfeszültsége. Nem tudom honnan jött ez az ötlet, de a 470µF helyét kösd át egy darab dróttal! A bor pedig váljék egészségedre
![]() A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Köszi
![]() Nem lesz nagy égés? ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2015
Számomra is meglepő, hogy nem találok tápot és erősítőt egybe-rajzolva, de ami késik nem múlik.
Üdvözlöm a Fórumtársakat!
Erről az erősítőről szeretnék véleményt, esetleg tapasztalatot, ha valaki már megépítette. Köszönöm!
Szia! Véleményem szerint ettől találsz itt jobb kapcsolást is ehhez az ic-hez. Ez a kicsatoló kondis megoldás már harminc éve is elavultnak számított, kezdőknek sem ajánlanám jóformán, de Te tudom mit szeretnél...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |