Fórum témák
» Több friss téma |
Kis segítséget kérnék ismét. Nem kimondottan laptop de hátha látott már valaki ilyen hibát.
Asztali PC-be való videokártya Geforce GTX260. 2 képet tettem fel, hátha tudja valaki mi ez a hiba, van e értelme javítani, egyáltalán lehet-e.
videomemoria hibakor szokott ilyen lenni.
Érdemes egy reflow-al megpróbálkozni? 14db chip van a kártyán.
Szia, Szerintem is memória, lehet hogy csak 1 haldoklik. Próbáld meg előbb kis nyomással, hátha lesz valami változás. Ennek, már nem árthat semmi....
Azt kellene megnezni, hogy hogyan vannak szervezve. Ha 1 bites memoriakbol van 16db, akkor nem memoriahiba, hanem valami az iro/olvaso/vezerlo resznel. Esetleg a tapfesz bizonytalankodik es ezert veletlenszeruen billegnek a bitek.
Ha pedig parhuzamosan osztva, tehat laponkent egy db chip, , akkor erdemes lenne a 0.-at felcserelni a 15.-el. Ahogy alattam irtak, ennek mar mindegy, szoval nyugodtan. Az osszes tobbi kimenet (hdmi, DVI) is ezt produkalja?
2db DVI van a kártyán, más nincs, és mindkét kimeneten ezt produkálja. Ami furcsa, legalább fél- 1 perc kell a a kártyának mire beindul addig fekete képernyő, majd a fenti képeket produkálja.
512Mbit (16Mx32) GDDR3 SDRAM H5RS5223CFR ez van a kártyán, összesen 14 darab.
GPU nem tud kommunikálni a Memóriákkal.
Kicsi segítség mindenkinek akinek képi gondja van a gépével. (Notebook, PC...stb) Bővebben: Link
Nagyon jó cikk! Teljes mértékben igaza van.
Van egy Dell D6220 laptopom. A kijelzőn jobb oldalán néha-néha egy függőleges csík jelenik meg 1 pixel szélességben felső szélétől kezdődően majdnem az aljáig. Ha hozzáérek a kijelző keretéhez, vagy mozdítok a zsanéron akkor helyre jön, aztán ismét visszatér. Azt gondolom, hogy a kijelzővel lett valami hiba a csukás-nyitások során, mivel elég gyenge a kijelző kerete. A szalagkábel a másik (bal) oldalán van átvezetve, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a hibás.
Mit kellene próbálni ennek a hibának a javítására?
Nagy valószínűséggel a COF ragasztása nem megfelelő.
Próbálj meg a kijelző COF átvezetése és a kijelző keret közé berakni -a COF teljes hosszában-valami rugalmas anyagot, ami elfér és rászorítja a COF-ot a kijelzőre. Bővebben: Link
Sziasztok !
Továbbra is a Thinkpad T60-as billentyűzet problémájával szenvedek, ehhez kérnék segítséget. Egyes billentyűk működnek, mások nem. A hiba valószínűleg kontakt természetű lehet, ahol a szalagkábel rácsatlakozik a billentyűzet alappaneljára. Próbálkoztam a két felületet összeszorító fémlemezek ívesre görbítésével, és a köztük lévő műanyag hab-lemez cseréjével, ez kb. 1 napra oldja meg, utána kezdődik előlről. Arra is gondoltam, talán nem is a nyomóerővel van baj, hanem egyszerűen eloxidálódtak az érintkező felületek, ez viszont azért nem valószínű, mert egy ragasztóréteg fedi a csatlakozót, elvileg hermetikusan lezárva azt. Egy másik jelenség, ami a billentyűzet hibájával kb. egyszerre jelent meg, hogy elment a hang. Amikor "megjavítottam" a billentyűzetet, visszajött a hang is. Létezhet hogy a billentyűzet kontakthibájának valami köze van a hanghoz ? Azt ugye jól gondolom, ha valami belefolyik felülről a billentyűzetbe, az nem szennyezheti el a kontaktusokat, hiszen ha jól láttam, a gumiharangok felülről hermetikusan lefedik azokat ? előre is köszönöm a válaszokat A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
Nem gondolod jól sajnos. Ha belefolyik valami a billentyűzetbe, az sajnos be jut a fólia rétegek közé és többnyire javíthatatlanul tönkreteszi. Pedig ha akarnák a gyártók kakaó biztos is lehetne. A hanghoz lehet köze, hiszen van olyan billentyűzet kombináció ami kikapcsolja a hangszórót.
Ez így igaz, ha a lemezek közé folyt, s nem víz, az cserés, mielőtt előjönnek az ősz hajszálai is Peternek miatta. Javaslom, nézzél bontottat.
Mostanában elkezdett szórakozni a laptop billentyűzete : időnként nem adja a t-z-és ú betűket ez mitől lehet ?
Sziasztok! Laptop alaplap. Nem kapcsol be. A led világít,mit kéne megnézni első sorba? ,az aksihoz menő kijöveteleken mértem 2,9V van amelyiken 2,3V stb. Mielőtt még kidobnám hátha tudtok valamit segíteni. Köszönöm!
Lap tipus? Egy kapcsrajz nem art ilyen esetben. De elsonek egy pontos tipus lenne sokat mondo.
Köszi. Ezt írja az alaplapon: Scala3-15/17CRV Ezt meg a laptop hátulján Samsung NP300E5X
És ha minden igaz akkor ez a kapcsrajz.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015
Helló!
Van egy Acer TravelMate C210 tablet pc-m. Olyan gondom lenne,hogy régi patás vinyó van benn.az olvasó helyére szeretnék berakni egy olyan átalakított amivel tudok berakni satas vinyót.Az lenne a kérdésem, hogy ez az átalakítóval rendesen fog működni?használt e már valaki ilyet? Plusz volna még egy olyan kérdésem, hogy windows 8.1 van rajta,és olyat csinál hogy bekapcsolom a vinyó megáll és nem tölt tovább,aztán újra indítom és teljesen jól működik.amikor bekapcsol akkor már elég gyors,de minden bekapcsolásnál ezt csinálja.vajon mi lehet a hibája?? Köszönöm előre is a válaszokat!
Ezt nem értem, most akkor bekapcsol és világít a LED és nem ad képet vagy be sem lehet kapcsolni?
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy laptop amiben van integrált RAM (SDRAM) és ezek a ramok hibásak. Hogyan lehetne kiiktatni őket? (van +1slot bővítési lehetőségként oda raknék ramot és az integráltat "kivenni")
Mennyi az integrált? Általában ha többet teszel a megengedettnél, a belsőt nem veszi figyelembe.
Pl. 512MB integrált, 1GB max a külső slotba. Ha 2GB-ost teszel ide, akkor 2 gigát fog látni. Kikerülve a belső 512-t.
Szia! Ez még kőkori lelet. 64MB a belső, 128as külső ramom van bele.
Köszi a választ! Nem kapcsolt be de az alaplapi led világított- (de mindegy ezen már túl adtam).
Azért köszönöm! De van egy másik laptop az egy Fujitsu majd rakok fel róla képet. Az bekapcsol,fel is pörög a ventilátor,meg szerintem be is tölt (gondolom én) csak kép sehol. Kipróbáltam egy külső monitorral is oda se megy ki a kép(először-a képernyőjére tippeltem de ezek szerint nem mert a külső képernyőre sem megy ki jel. (gondolom alaplapi videokártya). Lehet ezzel kezdeni valamit? A szerviz kizárva. Üdv! A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
Esetleg Fn+F4 vagy valamilyen billentyűkonbináció után sem ad képet külső monitorra. Én most pont úgy jártam egy Hp laptoppal.
Sziasztok!
Van egy Asus K50IJ laptopbelsőm, amit fel szeretnék éleszteni. Amit rákötöttem: CPU, eredeti LCD, WLAN, a touchpad két gombjával a ledes panel, BIOS elem. RAM csak az integrált van benne, HDD, ODD nincs. Amikor áramot adok neki, semmit nem csinál. Ha bekapcsolom, kigyullad rajta a gomb melletti és a kis panelon lévő utolsó zöld led. A képernyőn semmi sem jelenik meg, még a háttérvilágítás sem kapcsol be, fel sem villan. Furcsálom, hogy a ventilátor nem pörög fel bekapcsoláskor. Ha várok vele, melegszik a proci, és egy idő után elkezd hűteni rendesen. Ha kötök rá DVD-t, akkor azt felpörgeti. Mi lehet a probléma vele? A HDD miatt nem indul? Előre is köszönöm!
A videochip miatt nem indul el. Kuka. Vagy vidichip csere.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |