Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   188 / 281
(#) arion hozzászólása Márc 15, 2015 /

Kis segítséget kérnék ismét. Nem kimondottan laptop de hátha látott már valaki ilyen hibát.
Asztali PC-be való videokártya Geforce GTX260. 2 képet tettem fel, hátha tudja valaki mi ez a hiba, van e értelme javítani, egyáltalán lehet-e.
(#) bbalazs_ válasza arion hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

videomemoria hibakor szokott ilyen lenni.
(#) arion válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 15, 2015 /

Érdemes egy reflow-al megpróbálkozni? 14db chip van a kártyán.
(#) Chipmunk1960 válasza arion hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Szia, Szerintem is memória, lehet hogy csak 1 haldoklik. Próbáld meg előbb kis nyomással, hátha lesz valami változás. Ennek, már nem árthat semmi....
(#) bbalazs_ válasza arion hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

Azt kellene megnezni, hogy hogyan vannak szervezve. Ha 1 bites memoriakbol van 16db, akkor nem memoriahiba, hanem valami az iro/olvaso/vezerlo resznel. Esetleg a tapfesz bizonytalankodik es ezert veletlenszeruen billegnek a bitek.
Ha pedig parhuzamosan osztva, tehat laponkent egy db chip, , akkor erdemes lenne a 0.-at felcserelni a 15.-el.
Ahogy alattam irtak, ennek mar mindegy, szoval nyugodtan.

Az osszes tobbi kimenet (hdmi, DVI) is ezt produkalja?
(#) arion válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

2db DVI van a kártyán, más nincs, és mindkét kimeneten ezt produkálja. Ami furcsa, legalább fél- 1 perc kell a a kártyának mire beindul addig fekete képernyő, majd a fenti képeket produkálja.

512Mbit (16Mx32) GDDR3 SDRAM H5RS5223CFR ez van a kártyán, összesen 14 darab.
(#) don_peter válasza arion hozzászólására (») Márc 16, 2015 /

GPU nem tud kommunikálni a Memóriákkal.
Kicsi segítség mindenkinek akinek képi gondja van a gépével. (Notebook, PC...stb)
Bővebben: Link
(#) Chipmunk1960 válasza don_peter hozzászólására (») Márc 17, 2015 /

Nagyon jó cikk! Teljes mértékben igaza van.
(#) Scenic hozzászólása Márc 18, 2015 /

Van egy Dell D6220 laptopom. A kijelzőn jobb oldalán néha-néha egy függőleges csík jelenik meg 1 pixel szélességben felső szélétől kezdődően majdnem az aljáig. Ha hozzáérek a kijelző keretéhez, vagy mozdítok a zsanéron akkor helyre jön, aztán ismét visszatér. Azt gondolom, hogy a kijelzővel lett valami hiba a csukás-nyitások során, mivel elég gyenge a kijelző kerete. A szalagkábel a másik (bal) oldalán van átvezetve, ezért nem hiszem, hogy ez lenne a hibás.
Mit kellene próbálni ennek a hibának a javítására?
(#) bbarna válasza Scenic hozzászólására (») Márc 18, 2015 /

Nagy valószínűséggel a COF ragasztása nem megfelelő.
Próbálj meg a kijelző COF átvezetése és a kijelző keret közé berakni -a COF teljes hosszában-valami rugalmas anyagot, ami elfér és rászorítja a COF-ot a kijelzőre.
Bővebben: Link
(#) ppeter hozzászólása Márc 19, 2015 /

Sziasztok !

Továbbra is a Thinkpad T60-as billentyűzet problémájával szenvedek, ehhez kérnék segítséget. Egyes billentyűk működnek, mások nem. A hiba valószínűleg kontakt természetű lehet, ahol a szalagkábel rácsatlakozik a billentyűzet alappaneljára. Próbálkoztam a két felületet összeszorító fémlemezek ívesre görbítésével, és a köztük lévő műanyag hab-lemez cseréjével, ez kb. 1 napra oldja meg, utána kezdődik előlről. Arra is gondoltam, talán nem is a nyomóerővel van baj, hanem egyszerűen eloxidálódtak az érintkező felületek, ez viszont azért nem valószínű, mert egy ragasztóréteg fedi a csatlakozót, elvileg hermetikusan lezárva azt. Egy másik jelenség, ami a billentyűzet hibájával kb. egyszerre jelent meg, hogy elment a hang. Amikor "megjavítottam" a billentyűzetet, visszajött a hang is. Létezhet hogy a billentyűzet kontakthibájának valami köze van a hanghoz ?

Azt ugye jól gondolom, ha valami belefolyik felülről a billentyűzetbe, az nem szennyezheti el a kontaktusokat, hiszen ha jól láttam, a gumiharangok felülről hermetikusan lefedik azokat ?

előre is köszönöm a válaszokat
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2015
(#) zolika60 válasza ppeter hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Nem gondolod jól sajnos. Ha belefolyik valami a billentyűzetbe, az sajnos be jut a fólia rétegek közé és többnyire javíthatatlanul tönkreteszi. Pedig ha akarnák a gyártók kakaó biztos is lehetne. A hanghoz lehet köze, hiszen van olyan billentyűzet kombináció ami kikapcsolja a hangszórót.
(#) Chipmunk1960 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Ez így igaz, ha a lemezek közé folyt, s nem víz, az cserés, mielőtt előjönnek az ősz hajszálai is Peternek miatta. Javaslom, nézzél bontottat.
(#) kaqkk hozzászólása Márc 24, 2015 /

Mostanában elkezdett szórakozni a laptop billentyűzete : időnként nem adja a t-z-és ú betűket ez mitől lehet ?
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 24, 2015 /

Takarítsd ki, hátha segít.
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Megvolt
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 25, 2015 /

Sajnos akkor csak a csere marad.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 29, 2015 /

Sziasztok! Laptop alaplap. Nem kapcsol be. A led világít,mit kéne megnézni első sorba? ,az aksihoz menő kijöveteleken mértem 2,9V van amelyiken 2,3V stb. Mielőtt még kidobnám hátha tudtok valamit segíteni. Köszönöm!
(#) tomipap válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Lap tipus? Egy kapcsrajz nem art ilyen esetben. De elsonek egy pontos tipus lenne sokat mondo.
(#) vladcepes válasza tomipap hozzászólására (») Márc 29, 2015 /

Köszi. Ezt írja az alaplapon: Scala3-15/17CRV Ezt meg a laptop hátulján Samsung NP300E5X
(#) vladcepes hozzászólása Márc 29, 2015 /

És ha minden igaz akkor ez a kapcsrajz.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2015

scala2.pdf

(#) alteck hozzászólása Márc 30, 2015 /

Helló!
Van egy Acer TravelMate C210 tablet pc-m. Olyan gondom lenne,hogy régi patás vinyó van benn.az olvasó helyére szeretnék berakni egy olyan átalakított amivel tudok berakni satas vinyót.Az lenne a kérdésem, hogy ez az átalakítóval rendesen fog működni?használt e már valaki ilyet?

Plusz volna még egy olyan kérdésem, hogy windows 8.1 van rajta,és olyat csinál hogy bekapcsolom a vinyó megáll és nem tölt tovább,aztán újra indítom és teljesen jól működik.amikor bekapcsol akkor már elég gyors,de minden bekapcsolásnál ezt csinálja.vajon mi lehet a hibája??

Köszönöm előre is a válaszokat!
(#) don_peter válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Ezt nem értem, most akkor bekapcsol és világít a LED és nem ad képet vagy be sem lehet kapcsolni?
(#) kanocos hozzászólása Ápr 7, 2015 /

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy laptop amiben van integrált RAM (SDRAM) és ezek a ramok hibásak. Hogyan lehetne kiiktatni őket? (van +1slot bővítési lehetőségként oda raknék ramot és az integráltat "kivenni")
(#) Ktulu válasza kanocos hozzászólására (») Ápr 7, 2015 /

Mennyi az integrált? Általában ha többet teszel a megengedettnél, a belsőt nem veszi figyelembe.
Pl. 512MB integrált, 1GB max a külső slotba.
Ha 2GB-ost teszel ide, akkor 2 gigát fog látni. Kikerülve a belső 512-t.
(#) kanocos válasza Ktulu hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

Szia! Ez még kőkori lelet. 64MB a belső, 128as külső ramom van bele.
(#) vladcepes válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

Köszi a választ! Nem kapcsolt be de az alaplapi led világított- (de mindegy ezen már túl adtam).
Azért köszönöm! De van egy másik laptop az egy Fujitsu majd rakok fel róla képet.
Az bekapcsol,fel is pörög a ventilátor,meg szerintem be is tölt (gondolom én) csak kép sehol.
Kipróbáltam egy külső monitorral is oda se megy ki a kép(először-a képernyőjére tippeltem de ezek szerint nem mert a külső képernyőre sem megy ki jel. (gondolom alaplapi videokártya).
Lehet ezzel kezdeni valamit? A szerviz kizárva.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2015
(#) cupika97 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

Esetleg Fn+F4 vagy valamilyen billentyűkonbináció után sem ad képet külső monitorra. Én most pont úgy jártam egy Hp laptoppal.
(#) SPORE hozzászólása Ápr 8, 2015 /

Sziasztok!
Van egy Asus K50IJ laptopbelsőm, amit fel szeretnék éleszteni. Amit rákötöttem: CPU, eredeti LCD, WLAN, a touchpad két gombjával a ledes panel, BIOS elem. RAM csak az integrált van benne, HDD, ODD nincs.
Amikor áramot adok neki, semmit nem csinál. Ha bekapcsolom, kigyullad rajta a gomb melletti és a kis panelon lévő utolsó zöld led. A képernyőn semmi sem jelenik meg, még a háttérvilágítás sem kapcsol be, fel sem villan. Furcsálom, hogy a ventilátor nem pörög fel bekapcsoláskor. Ha várok vele, melegszik a proci, és egy idő után elkezd hűteni rendesen. Ha kötök rá DVD-t, akkor azt felpörgeti.
Mi lehet a probléma vele? A HDD miatt nem indul? Előre is köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza SPORE hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /

A videochip miatt nem indul el. Kuka. Vagy vidichip csere.
Következő: »»   188 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem