Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   22 / 199
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Üzlet nincs?
(#) Electricboy válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Itthon sajnos nem tudok üzletről.
(#) SzervízMacska válasza Electricboy hozzászólására (») Márc 19, 2015 /

Szomorú... régen a Nóniusz forgalmazta, de ők megszűntek sajnos. Azért van tőlük pár szép és tartós darabom.
(#) Laslie hozzászólása Márc 20, 2015 /

Sziasztok!
Sikerült bővíteni a műszerparkot egy Maxwell MX-25 201 multiméterrel, és egy TV Miniscope-3 oszcilloszkóppal.
(#) kameleon2 válasza Laslie hozzászólására (») Márc 20, 2015 / 1

Nekem ugyanilyen multim (is) van kb 7-8 éve. Az egyetlen gyenge pontja a 20-A-es bizti az árammérésnél. Még a csipogója is egész jól használható - akár ledek gyors vizsgálatánál is.
(#) SzervízMacska válasza Electricboy hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Hirtelen ennyit túrtam össze, amiket napi szinten, a legnagyobb elégedettséggel használok a Garanttól.

DSC_0247.JPG

(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

A két blankoló fogó mint a Weidmüller.
(#) 06smici válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Én is pont ezt néztem. Még az ívek is ugyan azok mint stripaxon. Csak weidmüller kicsit "csicsásabb". Gondolom az ő terveik alapján készül ez is, csak kitétel volt, hogy nem nézhet ki jobban nála
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Az lehet, hogy csak márkázott, de attól függetlenül nagyon jók. A világosabbik már vagy 15 éves. De a többi tuti saját gyártás, mert még egyiket sem láttam más márkanév alatt.
(#) 06smici válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 20, 2015 /

Ha ugyan olyan minőségben gyártják, akkor olyan mindegy milyen címke van rajta. Ez a típus a legjobb blankoló mivel eddig dolgoztam.
Viszi a külső gumi szigetelést de az egészen vékony (0.25, 0.15)vezetékeket is gond nélkül.
(#) SzervízMacska válasza 06smici hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Sajnos, más neves gyártóknál botlottam már feliratozott, gagyi tömegcikkekbe, de náluk még nem.
(#) Electricboy válasza SzervízMacska hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Szia!
Szép kis gyűjtemény irigykedem
Jobbról a 2. blankolóról csak jót tudsz mondani? Körülbelül mennyi lehet az ára?
(#) szamóca válasza 06smici hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Min a kettő Weidmüller, csak az egyik régebbi gyártás. Olyanom is van, csak eltört a késrész, mert mínuszban nem szereti a 4mm2 feletti blankolást. Kapható hozzá külföldön a késrész, de annyiért nem éri meg megvenni. A Contha Clip-es is van, de annak nem ilyen jó a vezeték megfogása.

DSCF0277.JPG

(#) szamóca válasza Electricboy hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Nem olcsó. De jó.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2015
(#) Electricboy válasza szamóca hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Akkor lényegében ez a weidmüller megegyezik a garant-al?
(#) szamóca válasza Electricboy hozzászólására (») Márc 21, 2015 / 1

Nem, a Garant egyezik meg a Weidmüllerrel.
(#) SzervízMacska válasza Electricboy hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Jobbról a második? Összesen kettő van csak a képen... Egyébként ahogy Laci is írta, ugyanaz a tipus, még a cikkszám is egyezik. A régebbi, világoskék még húsz körül volt, a sötétkéket akcióban vettem 11-ért. Egyébként mindkettőt legalább 5 évig nyúztuk a kollégámmal, aki nem éppen a kíméletes szerszámhasználatról híres. Igaz, leginkább csak 0,22-2,5 mm2 ig használtuk. És kizárólag sodrott vezetékhez. Kapható bele más fajta (pl. V profilú ) késpár is, de nekünk olyan nem kellett. Mindkettő a mai napig hibátlan.
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Márc 21, 2015 /

Szerintem meg valaki valahol gyártja. Akár Knipex, vagy Haupa is lehetne a cimkén...
(#) KBal76 hozzászólása Márc 27, 2015 /

Ki, milyen "nem bolti" megoldással tárolja rendezve az smd (passzív) alkatrészeit?
Jópár oldalt visszalapozva már látom, vannak a fához is igencsak értôk, én a hevederben (vagy minek is hívják) tartott, nem kibontott alkatrészekre gondoltam a kérdésben.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
(#) gernerakos válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Én ugyan nem SMD, de a rendes alkatrészeket gyufásdobozokban tárolom. Jó, mert lehet feliratozni, ragaszgatni, leamortizálódás esetén cserélni, olcsón beszerezhető rokonoktól. Meg úgy rakhatod őket, hogy a rendelkezésre álló helyet legjobban kitöltsék.
(#) patexati válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Öngyújtó tartó miben a trafikosnál állnak az öngyújtók (50db van egyben) Az aljára ragasztasz egy kartonpapírt,sok apróság belefér egy ilyen kis "kazetta fiókba" . Csak ki ne boruljon Persze lehet neki fedelet is készíteni.
(#) KBal76 válasza gernerakos hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Hagyományos ellenállásokat én is gyufásdobozban tartom, de rengeteg idômet elviszi amikor smd alkatrészeket keresgélek, mert egy papírzacskóban van a 50-60 csík (30 db/csík), egy idôben külön szedtem a kondikat az ellenállásoktól, de amikor kapkodok csak egybe pakolom.
Most valami olyan megoldáson töröm a fejem, mint a bélyeggyüjtemény mappák, illetve hasonló. Már beszereztem (A4 méret körül) mûanyag lapokat, talán tányéralátétek lehettek, azokra kéne felaplikálni valami átlátszó csíkokat (hogy amikor tervezek valamit, tudjam hogy boltba menjek, vagy van itthon minden).
(#) nedudgi hozzászólása Márc 27, 2015 /

Én az ellenállásokat teafilter zacskójában tartom. Korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre, most már eljutottam odáig, hogy az E96 méretsor 0,33 Ohm és 10MOhm között van rendezve. Semmit nem kell keresgélni... Az eredeti koncepció az volt, hogy a préseléssel rögzített zacskót eldobom, de mára eljutottam odáig, hogy inkább megragasztom...
(#) KBal76 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Hú, nem teázok eleget. Milyen az a teafilter zacskó?
(#) zolika60 válasza KBal76 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

(#) yulo5310 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

A teával mit csinálsz??
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Nem. Te a filtert mutatod.
Ilyen zacskóban van a filter, a mérete pont olyan, hogy belefér az 1/4W ellenállás, akár hevederben is.

tasak.JPG

(#) yulo5310 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Így már értem.
(#) zolika60 válasza yulo5310 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Úgy látszik én sem iszom túl sok teát.
(#) yulo5310 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 27, 2015 /

Hááát!,nálam is előbb találni sörös dobozt!
Következő: »»   22 / 199
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem