Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Enyémen nem lehet akármeddig nyújtani, igaz gomb forog, de nem reagál rá. Gondoltam a többinél is csak értelmes mértékig nyújtható, de ezek szerint nem.
Hát ha esetleg valaki vesz ilyet, akkor pls jelezzetek vissza, milyen is valójában.
Üdv.: PLaci
Nekem Siglent van, most nem emlékszem hogy 5 vagy 10ns a vége, de akármilyen jelet veszek fel bármekkora időalappal, teljesen ki tudom utána nyújtani. Mondjuk ezen szoftver lett frissítve, mert már újkorában szoftverhibás volt.
A videókon látszik hogy milyen. Szóltam a haveromnak hogy rendeljen nekem egyet belőle.
Gondolom ott hatalmas memória van, ahol nemigen lehet túlnyújtani, van bőven adat.
Enyém Tek, csak 10Ksample.
Szia
most olvastam csak az oldalon a kérdésedet. Ha még érdekes a véleményem: Karácsony óta van OWONom. A készüléket nagyon szeretem, habár csak hétvégenként kapcsolom be. Ami jó benne: a felbontás és azok a funkciók, amiket gondolom bármelyik DSO tud, pl. a mért jel képernyőre fagyasztása, nagyítás, a mért értékek kiiratása, automatikus méréshatár beállítás. Etherneten keresztül PC-ről elérhető. A VGA-t ezért nem használom. A SW eddig rendben volt, nem fagyott. Ventillátor elég halk, de hallható. Ami nem OK: az ergonómia szokott kínai sajnos (ki tudja miért van ott ami ott van, gomboknál, menükben) A PC-s szoftver nagyon egyszerű, sokkal többet ki lehetne belőle hozni.
Köszönöm a válaszod. Végül nem Owon és nem is Siglent lett a befutó, mert sikerült baráti áron hozzájutnom egy Rigol DS1074Z-hez.
AC modban nezd meg hogy mennyire torzul a jel a rigolon me akkor meg nincs frissitve a szoftver.
Nekem az Owon nem jött be, egyedül a kijelző felbontása az ami tetszett benne, meg hogy a legszükségesebb measure dolgokat ki lehetett tenni alulra így nem lógott bele a képbe.
De a magasabb és vékonyabb kivitele miatt mindig két kéz kellett a nyomkodáshoz különben feldőlt volna, illetve adott időalap mellett sosem láttam rajta olyannak a jelek tranzienseit mint az analóg szkópon, még peak detect módban sem. A Siglenten pont ugyanolyannak látom, és ennek a használatához elég egy kéz is. Meg nem 2 év garit adtak rá hanem hármat.
Én is Siglent-tel szemezek. Amikor a mérőtüskét csatlakoztatod a mérendő jelhez, mennyi idő után jelenik meg a jel a kijelzőn? (hallottam olyant, hogy néha több másodpercet is kell várni, mire a jel minden tulajdonságát megméri a szoftver). vagy ha az AUTO mód ki van kapcsolva, akkor azonnal?
Azonnal, ami annyit jelent hogy kb. 2-300ms. De nézd meg. Itt elemelgettem néhány centire a mérőfejet majd visszaraktam, persze nem azonnal.
Köszi, ez nagyon hasznos volt. Összességében jó ez a márka?
Rendeltem egyet, majd beszámolok milyen lesz.
A "jó" jelző az itt szerintem olyan mintha nőről lenne szó, biztos van akinek bejön, meg olyan is akinek nem. Nekem egyelőre jobban tetszik az Owonnál, meg azért ezt vettem mert ez volt a legolcsóbb (bruttó 90 és 3 év a gari). Van persze még ennél is olcsóbb, de az már 20-30MHz olyat nem vennék. Meg a számla sem az én nevemen van, így kaptam rá ígéretet hogy visszakapom a tréfát, vagy legalábbis jó részét.
A tápot most faragom hozzá hogy mobil legyen, 6db lion cellával. Üresen 180V DC, egy 100W-os izzóval terhelve 135V DC, ami elég kell hogy legyen neki mert azt írták rá hogy 100V-tól már működik. Majd kiderül.
Kiváncsi leszek mikorra ér ide.
Ezektöl még nem rendeltem semmit. A HobbyKingen kivül eddig a kinaiak igen gyorsak és jol szállitanak. ( a HK egy katasztrofa, igaz az egy Singapore-i cég )
Én is betettem a kosárba, de fizetésnél derült ki, hogy paypal kell nekik, így ugrott. De egy kicsivel többért fenn van az aliexpressen is, majd onnan megrendelem valamikor. Most vettem 4 gumit, 4 felnit és kellene még 4 gumi a kocsira.
Szia. Még egy kérdés: Az SDS1102CML memóriamérete 2000kSample, az SDS1102CNL-é 40kSample. Minden más műszaki adat megegyezik, mégis drágább a CNL. Ez miért lehet?
Valamit elnézhettél. A CML a drágább, éppen a nagyobb memória miatt. Mondjuk az a 3500Ft többlet megéri a több memóriát, már ha szükség van rá.
Igen, igazad van. Az egyik webshopban a CNL a drágább, én azt a helyet néztem eddig csak, de most egy másik helyen is megnéztem ,és ott valóban a CML a drágább.
Szerintem elírták. Nézd meg itt. Olcsóbb is, nincs szállítási költség, viszont van 3 év gari.
Mondjuk én is benéztem, mert nem a 1102-t néztem hanem a 1072-t.
Nemrég nekem is majdnem a Siglent SDS1102CML típus lett a nyertes. Én itt találtam meg a legolcsóbban 3 év garanciával.
Sziasztok!
Hangfrekvenciás cuccok (elsősorban csöves gitárerősítők) méréséhez tervezek valamilyen régi, megbízható - relatíve egyszerű szkópot vásárolni. A közelemben találtam is egy TR-4302-es típusú vasat (10 MHz, egy csatorna stbstb), elfogadható áron (szervizelve, felújított állapotban). Mi a véleményetek róla? Megfelelő lehet hobbi/tanuló célra? Köszönöm előre is!
Ez elektroncsöves. Nagy esély van arra, hogy az ebben lévő nagyon régi csövek emisszió hiányosak lehetnek. És egyéb alkatrészek is lehetnek problémások koruk miatt, az akkori ellenállások és egyes kondifélék szintén öregszenek.
Én jobbnak tartom egy hosszabb távra is alkalmas szkóp beszerzését.
Köszönöm a tanácsot! Általánosságban igaz ez a régi szkópokra vagy csak inkább a csövesekkel kell vigyázni? A másik kiszemelt egy RFT EO 213 készülék, ami helyben van és jó áron találtam.
Idézet: „szervizelve, felújított állapotban” Szia! Ha ez igaz, akkor vedd meg, de előtte próbáld ki!
A csöves múzeumba való vagy gyűjtőknek, pénzt én biztos hogy nem adnék érte. Az RFT nem olyan rossz, azoknak egyedül a yaxley-k kontakthibáját kell orvosolni, más bajuk nem szokott lenni.
Ha olyat akarsz amit inkább használni szeretnél és nem javítgatni, akkor Japánt keress. Néha itt is érvényes hogy az olcsóbb a drágább.
A fórumot böngészve láttam, hogy jellemzően a japán dolgokat ajánlja mindenki. Ahogyan tapasztalom ritkábbak és nem feltétlen bajlódnék postázással, már csak a műszer érzékenysége miatt is helyben lenne jó lőni valamit. Viszont ezek szerint, akkor jobban megéri kicsit többet rászánni és kivárni. Sajnos a legtöbb sokkal többet tud, mint amire nekem szükségem lesz - amit meg is kell fizetni, bár nem égető a dolog és csak tájékozódom egyelőre.
Köszönöm a segítségeteket! Ha esetleg valakinek van a polcon egy eladó darab, ne tartsa magába!
Most a kis tudású elégnek látszik, de szinte mindenki úgy járt, hogy holnapután komolyabbra kell cserélni. Az a drágább variáció, hogy először egyszerűt, majd kinövi az ember, utána a meglévőt eladni, és komolyabbat venni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |