Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Én Eagle-vel csináltam, de nem tetszett. Maradtam a körberajzolásnál (csak egyszer kell megcsinálni).
pjg, Niedziella!
Milyen legális/elérhető program segítségével lehet képből gerbert létrehozni?
Én az Eagle freeware verziójával csináltam.
Minden program legális és elérhető, csak vagy fizetős, vagy shareware, vagy free.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2015
Szia !
Gerber nézegetők nagy része szerkesztő is, csak a free verzióban erre nincs lehetőség. Viszont én eagle-t használok az SP mellett, igy adott, hogy azzal konvertáljak.
Eaglenek van egy belső konvertere, valami.ulp az valóban nem a legjobb.
Viszont van egy külső konvertere, abban le van írva milyen kritériumoknak kell megfeleltetni a képet, és utána jó az eredmény. Úgy valóban nem megy ha ezek a feltételek nem teljesülnek.
Nem is a végeredménnyel volt gond, a technikája nem tetszett, de mondjuk egy olyan tigrises képhez tökéletes.
Idézet: „technikája nem tetszett” Minek a technikája ?
Ez egy halom vonalat hoz létre, amúgy két elemem lett (egy terület meg egy keret), így is néha szétbontom és elhúzom, még véletlenül is, de legalább könnyebb visszatalálni.
Ha valamit rosszul használsz, az rosszul is fog működni.
Srácok van valakinek 4x20-as HD44780-as LCD-hez rajza?
Előre is köszi.
Üdv és kellemes húsvétot!
A mai napot kísérletezésre szántam. Letöltöttem a tervező programot és megpróbáltam leutánozni a Vdeoton RA6363S végfok paneljét. Ez lett belőle. Vajon jó lett? Még nem találtam azt a módot hogy miként lehetne a kapcsolási rajz alapján a programmal megterveztetni, így aztán saját magam rajzoltam meg. Jó lenne ha a beültetési tervet is el lehetne készíteni a programmal. És a felcimkézés is jó lenne de az elég macerás lehet már ha egyáltalán lehetséges.
A program nem tudja rajz alapján megtervezni, de az alkatrészkörvonalakat és a feliratokat meg lehet vele csinálni.
Beültetéshez ott vannak az S1, S2 silkscreen rétegek. 6os verzióban már van olyanra is lehetőség, hogy komponensként rakod be az alkatrészt, akkor egyből megadhatod neki az értékét és a nevét is, illetve hogy látszódjon e a rétegen.
Kapcsolási rajz alapján ezzel nem tudsz tervezni, és az autoroute is elég kezdetleges benne. Max annyit tudsz csinálni, hogy kapcsolás alapján bahajítod az alkatrészeket és légkötésekkel jelölöd miket kell összekötni.
Köszönöm. Én most a 4.0 verzióval játszottam. Közben a fórumot böngészve megtaláltam a makrók kezelését. Amúgy laikusként kérdezem hogy a nyákon az egyes területek illetve vonalak vastagságának mi a jelentősége? Nem lenne elég csak sinán vonalakkal összekötni a forrpontokat?
A vezetősávok szélességétől függ, a rajtuk megengedhető áram nagysága.
És ennek az áramnak a nagysága szakaszonként változhat? Azért kérdezem mert egyes részeken a vezetősávok nem egyforma szélesek.( az igazi gyári panelen is ). Még egy kérdés:
Amikor nyák készítéshez készül nyákterv, akkor melyik oldalt kell megrajzolni? A beültetési oldalt vagy a vezetősávos oldalt? Nem jól kérdezem. A fényérzékeny fóliára melyik oldal képe kell hogy felkerüljön ( ha jól értem akkor tükrözve )?
A vezetősávon folyó áram, annak teljes hosszában folyik, és a legkisebb keresztmetszetnél kell ellenőrizni a terhelhetőséget. Tehát lehet eltérő a vastagság, de a legvékonyabb hely szélessége a mérvadó.
Nagyjából mindig minden programban az alaktrészoldal felőli nézetet tervezi/rajzolja a készítője. De ennek nincs jelentősége, mert a kimeneti fájlt/képet tetszőlegesen lehet tükrözgetni. A profi cégek, mindent a felső (top) oldali nézetben kérnek, és ők forgatják be ahogy akarják. Ha magad készíted, akkor olyan irányt választasz, ami illik a saját technológiádhoz. Általában a rézoldali felirat olvashatósága sokat segíthet az irányok azonosításában. Bizonyos esetekben nincs szövegigény a rézoldalon, de ilyenkor is lehet a kereten kívül tenni szöveget (a technológiai keretbe). A hozzászólás módosítva: Ápr 7, 2015
Eredeti software-t vásároltam (Sprint Layout 6.0). Miután berakok egy hátteret akár egyszerű feketét is, vagy bármilyet, és szeretnék valamilyen műveletet végrehajtani a kép is és a rácsok is (grid lines) eltűnnek, és csak egy fehér háttér látszódik. Kis zoomolgatás után a háttér a rácsokkal megjelenik, de utána megint eltűnik, ha a kurzor átkerül a szerkesztő területre.
Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
VGA problémád lesz,. Driver vagy kártya.
A 6-osnak melyik verzióját használod? (dátum)
2015 Abacom 6.0 Eredeti, nem crackelt.
VGA-t cseréltünk, alaplapiról sem jó, driver is cserélve lett. Dotnet framework is legfrissebb.
De a 6-os verziót már vagy ötször frissítették, ezért kell a pontos dátum vagy keress frissítést hozzá.
A leírásomban megtalálod hogyan tudod a programot frissíteni. Ez nagyon fontos, mert azt eredeti állapoton több helyen is javítani kellett.
Üdv!
Hogyan valósítható meg ez a retrós rajzolás, mint az alábbi linken? Bővebben: Link Az ívelt vonalvezetésre értem.
Kör rajzolat létrehozása, majd tetszés szerinti (felszeletelés) y-x irányban.
Körívek, ezek darabja, és tetszőleges irányú egyenesek kombinálása lehetséges. Más nem.
Ez jelentős korlát, mert "oválisok", "evolvensek" egyáltalán nem hozhatók létre, illetve a klasszikus "3 pontos ív"-képzésre sincs mód. Kitartó munkával, kellően nagy számú körívdarab kombinálásával szinte bármilyen ívet lehet közelíteni, de mégis azt javaslom, próbáld inkább a merőleges és a 45°-os vezetősávok kombinálásával megoldani a feladatot, mert így kevesebb munkával lehet célt érni. Régen, mikor még kézi rajzolással történt a paneltervek előállítása, görbe vonalzót használtak a tervezők. Kicsivel később, léteztek öntapadós pad-ek, és tekercsben kapható eltérő szélességű szalagok, amik vezetősávként ragadtak átlátszó fóliára. Ez utóbbi szintén nagyon jól tudta követni a görbe vonalzóval rajzolt íveket.
Azt hittem van valami elrejtett opció a görbe vonalvezetésre, később rájöttem én is, hogy kör és egyenes adja ezeket az íveket. Macerás, maradok az újszerű módnál.
Köszönöm! Minden esetre régen láttam már ezt a fajta vezetést és pont passzolt volna az egyik projekthez. |
Bejelentkezés
Hirdetés |