Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Moszkvai fórumtárs írta, hogy 1K ohm -os tegyél oda, azon már lehet mérni.
Rendben,máris összerakok egy 1KΩ körüli ellenállást,majd beforrasztom és lemérem.
Lehet 2db 470 ohm -os soros ellenállás, közepétől 3K3 - 10K soros ellenállás a kimenő szekunderének egyik kivezetésére, másik kivezetés a GND -re.
1172Ω az ellenállás pontosan és a rajta eső feszültség pedig: nem tudtam mérni mivel a műszer eggyik méréshatárban sem mutat semmit.
Megtaláltam a hibát már esik feszültség: 1,71V
Csak SE-ben próbálkozol.. Ráadásul pirítod a segédrácsot. Ejnye. Nincs még egy árválkodó PL500? Nem kell hozzá más. Az ECC marad.. katodin fázisfordító szerepben. Legalább mind a két csőfél dolgozna. Amúgy milyen kimenőtrafód van?
Légréses,de hogy mié volt pontosan azt nem tudom. Csöves ismerős adta hogy ha PL500,PL504 vagy 509 -el akarok SE-t akkor ez kell nekem,és a kezembe nyomta.
Tegyél be egy soros 100 ohm -ot a gnd felé és a két ellenállás közepétől csinálj egy visszacsatolást, ahogy írtam.
Két 330Ω -os ellenállás nem jó?
Nem tudom, ki kell próbálni.
Az tökéletes. A PL504-esen lévő 1k-os ellenállást is cserélni kellene nagyobb értékűre, hogy 200V alatt legyen a feszültség. Adatlapon max 200V-ot enged meg.
Méretre mekkora? Az áttételét nem ártana tudni. Vajon hány k.. Ha nagyon el van illesztve a cucc akkor szintén siralmas lehet az eredmény.
Méretre pontosan nem tudom megmondani. Még a visszacsatolást készítem.
készítettem 2db 330Ω-ból+220Ω-ból egy sort. Mérve 861Ω-nak írja. Gondolom a 220Ω-os megy az ECC katódja felé. Hova kössem rá a visszacsatolást?
Ez attól függ, mennyire akarod "bezárni" az erősítőt.
Egy soros 3K3 - 10K ellenálláson keresztül a szekunder tekercs végére, ami a vasmagtól távolabb lévő tekercskivezetés.
Nemnagyon akarom bezárni,akkor hova kell kötnöm?
Minél nagyobb a katód felőli ellenállás értéke, annál kevésbé hat rá a visszacsatolás.
Csak egy javaslat, hallgasd meg visszacsatolással és nélküle is, nem mindegyik erősítő szól szebben visszacsatolással.
Ez igaz, nagyon is hangszóró függő. Visszacsatolás mértéke állítható. Én, ha lehet, kikapcsolhatóra szoktam csinálni.
Azt hogyan tudom megtenni hogy kikapcsolható legyen a visszacsatolás?
Kapcsolóval?. Úgy a legegyszerűbb.
Értem,nekiállok összerakni a visszacsatolást.
Körübelül mekkora értékre cseréljem ki az 1K-s ellenállást?
Vagy ha már működik, akkor el lehet vele játszani, Én kísérletezgetni szoktam, hogy mi az optimális. Volt olyan, hogy nélküle szebben szólt, viszont volt benne egy parányi ércesség így meg kellett keresni az optimális értéket. Érdemes rááldozni az a plusz időt.
Próbáld egy 5k-al és meglátod mennyire változik.
Kicseréltem 2K-ra és nem szól az erősítő ha hangot kötök rá. Viszont ha hozzáérek a bemenethez akkor minden hangszínen ordít.
Hány volt mérhető a GND és a segédrács között? Ha hozzáérsz a bemenethez és ordít akkor annak működnie kellene. Milyen jelet kötöttél rá?
Ugyan azt mint eddig számítógépről jövő hangjel. 284V mérhető.
Az 1kohm-al pedig működik?
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Igen és éppen ez a fura.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |