Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MultiSim - tapasztalatok
Sziasztok!
Lenne 1-2 kérdésem a 10-es verzióval kapcsolatban. Az első: Lenne egy lámpám amely egy bizonyos ideig világít egy kapcsolásban és le szeretném mérni hogy mennyi ideig ég, nem tudom melyik műszerel lehet ezt megvizsgálni/megmérni vagy egyáltalán lehetséges e? A másik kérdésem: egy Tic47 vagy BRX46 v. 47 alkatrészt kellene a kapcsolásomba beillesztenem de nincs benne az adatbázisban. Található/letölthető e valahonnan ez(ek) az alaktrészek vagy egyéb más kiegészítő alkatrészkönyvtárak. Ha nem akkor merrefelé találok egy olyan tutorialt amely lépésről lépésre megismerteti velem az alkatrészkészítés fortélyait, melyre szükségem lenne mind a simulációm mind a nyáktervezés során. Válaszaitokat előre is köszönöm.
Azt az egy lábat oda kötöd ahol meg-szeretnéd mérni a frekvenciát,..
Már próbáltam, odakötöttem az NE555 3-as lábára de semmi azért kérdeztem hogy most hogyan is kell.
Ha van valakinek alkatrészadatbázisa akkor sztem örömmel vennénk ha megosztaná. Köszi
Szia !
Olyant nem fogsz találni 99.9% ami maszek készítésű és szimulálható. Másrészt mi olyan alkatrészt keresel ami nincs benne a programban ? Üdv!
Hello!
Én például nem találom a Tic47-et vagy jó lenne helyette a brx46 v. 47 esetleg még keresem a tic106. Nem tudom ezek helyett melyiket lehetne használni??
Szükségem lenne arra, hogy pl egy lámpa világításának idejét lemérjem, ezt melyik műszerrel lehet megtennni?
egyébként az oszcilloskóp x tengelye az idő tehát azzal megmérheted
Köszi, időközben én is rájöttem. Különben mennyire pontos ez a mérés, már ezalatt azt értem ha pl a szimulációs időt állítom, akkor is a valós időt méri?
Szia !
Igen, csak a léptéket változtatod. Üdv!
Felvetődött bennem még 1-2 kérdés. Azt már sikerült elérnem, hogy a virtuális alkatrészeket kicseréljem, és még a footprintet is sikerül néha eltalálnom, de előfordul hogy csak az ultibordba látom az nem az amire gondoltam. A nyáktervezőrészben ki lehet ugyanúgy cserélni az alkatrész footprintjét mint a multisimben vagy kezdhetem előlről??
Nem létezik valamiféle leírás, tutoriál a kezeléséről ahonnan egyszerűen el lehetne sajátítani az alapokat?
Megtaláltam a megoldást, meg a cikket is, de azért van még mit tanulnom.
Na elkezdtem használgatni a Multisim Ultiboardját, hát nem egyszerű így elsőre és iszonyat lassú, más is tapasztalja ezt, ki milyen géppel használja. Nekem egy Amd 3200+ 1GB Ram, de olyan sok vonal van. Pl azok a barna vonalak körrel mik és nem lehet eltüntetni valahogy, vagy esetleg gyorsítani az egész rendszeren?
Szia!
Nálam is ez a gép, mikor próbáltam az ultiboardot nem volt lassú. azok a barna vonalak az alkatrészek közepei lesznek, ha egyre gondolunk. Ki lehet kapcsolni. Üdv!
Pcb megpróbáltam megnézni a videódat ,de nálam csak hang van . Én rontottam el valamit a letöltésnél,vagy ez másnál is előfordult már?
Szia !
Kodek hiány lehet inkább. Divx 6.x kodeket tedd fel. Vagy nézd meg VLC -el. Üdv!
Szia !
Sajnos arra nem emlékszem, nem használom a programot csak megismerkedtem vele egy bizonyos szintig. Üdv!
Rájöttem miért volt eddig olyan lassú. Bekapcsoltam a 3D megjelenítést, ez fogta a gépet. Most az autorouttal szenvedek...
Ha valakinek van tapasztalata az Ultiboard autoroute beállításaival kapcsolatban (forrszemméret, vezetőrétegvastagság, távolságok) akkor azt szívesen venném, mellesleg ha valaki mart már nyákot amit ezzel tervezett,akkor dobhatna egy képet, hogy mégis milyen minőségű, és mennyire válik be?
Nemtudom, de nekem nagyon hosszúnak tűnik az autoroutja, olyan mintha csak ugyanazokat az útvonalakat nézné végig és nem haladna,már vagy fél órája megy és nem halad egyről a kettőre.
Ezeket olvasgasd át,..
Multisim / Ultiboard - áramkör tervezés és szimuláció Multisim / Ultiboard - saját alkatrész
Ha az én videóimra gondolsz, amit ide raktam fel a cikkekhez, akkor megtalálod a cikkben a szükséges codec-et is.
Hello
Ezeket már elolvasgattam, csak más felhasználók saját tapasztalataira lettem volna kíváncsi.
Az ultiboard autoroutja szerintem semmit sem ér, az Eagle ilyen szempontból sokkal jobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |