Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1050 / 1274
(#) Master X válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Nem lenne valami ötleted mit mérjek???
(#) kadarist válasza Master X hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

A tápegység kimeneti feszültségeit, különös tekintettel a sortápfeszültségre.

sortáp 140v az gondolom jó vagy tévedek??

Akár még jó is lehet. A sortranzisztoron is meg van ez a feszültség?

igen , akkor holnap megyek rajta tovább diodák - kondik - TDA4950 sorkimenőkörnyéke stb...
mivel hiányos állapotban került hozzám igy még átnézem nem hiányzik e még valami.

Elviekben ez a rajza: Bővebben: Link. Ha nem passzol, akkor Formenti 22 lesz a jó.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

C158 volt a bűnös. 510nF volt benne.. Érdekes egy érték. Rajzon meg 470nF vagy 430* van írva. Tettem bele 470nF és jó. Gondolom megfelelő lesz az nem?
(#) kadarist válasza jdani hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

A 470-essel köss párhuzamosan egy 47nF-os példányt, hogy kijöjjön a gyári érték.
(#) jdani válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Már összeraktam, mivel gondoltam hogy elég a 470nF is, ha a rajzon az van, de megfogadom tanácsod.

Ezzel viszont még mindig bajlódok...
(#) torok72 hozzászólása Ápr 15, 2015 /

Sziasztok Van egy samsung televízió és az a gond vele hogy bekapcsolás után fut a kép így a hang sem jó mi lehet a gond hol keresendő a hiba Előre is köszönöm
(#) kadarist válasza torok72 hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Szia!
Később a bemelegedéssel megszűnik a futás?
(#) torok72 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Nem szűnik meg ugyan az

Mire van kötve? Beltéri adja a képet?

Ha be melegedéssel meg szűnne a futás akkor mi lehetne a gond

Igen beltéri

Na, akkor kösd össze normál scart kábellel és állíts be a beltérit RGB-kimenetre és úgy is próbáld ki. Ha így sem jó, akkor YUV-ra vagy más egyéb kimeneti formátumra.

Rendben össze kötöm és majd meg írom hogy mire jutottam vele addig is köszönöm a segítséget
(#) kereszke hozzászólása Ápr 16, 2015 /

Adott egy Samsung LE32c450e1w LCD televízió.Bekapcstól számítva kb 20 percig tökéletesen működik.Aztán valami bemelegszik,egyre jobban vibrál aztán szellemképes.Végül ha sokáig bekapcsolva hagyom akkor függőleges fehér csíkos a képernyő.Kikapcs bekapcs,minden ugyanugy csikos.Amikor "kihült" akkor jo a kép.Tcon ra gyanakszom.Segítség kéne hogy melyik lehet a híbás alkatrész.

image.jpg

(#) kzozo válasza kereszke hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Fagyasztóspray. Hibás állapotban fújkáld meg a panelt. Hamar meglesz a rossz vagy kontakthibás alkatrész.
(#) kereszke válasza kzozo hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Fejtsd ki légyszi picit bővebben.Érintéssel érzem hogy megyik forró.A legforróbb a négyzet alakú bordas hűtő alatt levő alkatrész.De gondolom pont azért van hűtő rajta Vagy ha visszahűtöm esetleg látom a javulást a képen?
(#) kzozo válasza kereszke hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Pontosan.

Szia meg oldódott a probléma köszönöm szépen a segítséget

Mi lett a megoldás?

scart kábel kellet és RGB-re állítottam a beltérit

Még egyszer köszönöm a segítséget
(#) pesti10 hozzászólása Ápr 17, 2015 /

Szép napot! Van egy samsung ue40es6100 tvém utolsó szoftver frissítés óta nem csatlakozik wifin keresztül!már kiderítettem a regió kód a ludas benne E -re van álítva nem megy de ha A -ra állítom jó. Befolyásol ez valamit?előre is köszönöm!
(#) villanyipi hozzászólása Ápr 18, 2015 /

Üdv!
Grundig tv-m 21” T2S10 CHASSIS képcső panelen volt lefüstölve pár tranzisztor amit kicseréltem, előtte sárga alapszíne volt, most vannak pillanatai mikor szép a szín de sötét a sortrafón állítva megjön a kép de gondol egyet kikapcsol, csak a kép és utána csak piros szín lesz majd teljesen lekapcsol a kép a hang megy továbbra, merre keresgéljem a hibás alkatrészt?
Köszi előre minden segítséget!
(#) skee81 hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok, egy JVC LT23B60SU tipusú viszonylag régi LCD tv javításában szeretnék ötletet, segítséget kérni. A tv-t vagy 10éve vettem, kiállítási darab volt igy már eleve volt egy pici képhibája, viszont az utóbbi években ez egyre rosszabb és megjelent egy hanghiba is. Mivel ez a gyerekek tv-je lett, fontos darab, igy fejembe vettem, hogy ha ésszerűen javítható, könnyű belőni, hogy mit kell benne cserélni, akkor ezt megpróbálom megjavítani.
Képhiba: TV módban a kép olyan mintha nem lenne tökéletesen hangolva, csíkokban vibrál a kép fehéren. Kontrasztéleken látszik a legjobban, de maga a kép is egy-egy csíkon bevillan fehéren. Ránézésre a tunert okolnám, mert AV vagy PC módban ezt nem csinálja (ez kezdettől igy van, csak az utóbbi időben rosszabb).
Hang: serceg a hang, adás nélkül is van egy alap sercegés, ha pedig megjelenik valami a képen, akkor hangosabb. Adás nélküli, vagy AV módban is serceg ha pl. megjelenik a menü, vagy csak a hangerőszabályozó sávja.
Bármilyen ötletnek nagyon örülnék, hogy hol induljak neki, addig amig nincs célirány, szétszedni sincs értelme, de ha jobban tudom mit keressek, akkor igen. Elektrotanyán megtaláltam a service manual-t, viszonylag jól dokumentált (LT23B60SU)

Köszönöm előre is mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
(#) villanyipi válasza skee81 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Át kellene nézni a kondikat vagy helyből újra cserélni az összeset a hangot nagy eséllyel egy kiszáradt elko ami már nem szűr a tápján eleget, de az okosabbak biztosan megmondják a frankót neked.
(#) skee81 válasza villanyipi hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Köszi, én is ebben bízom, hogy néhány kondi cserével orvosolható, de az összeset cserélni kicsit macerás lenne nekem. Közben nem hagyott nyugodni, hogy csak TV módban van-e vagy bemenetnél is, de sajnos más bemenetnél is ugyanezt csinálja. A hang serceg, a kép pedig vibrál, a főleg balra úgy 2-3mm-t kivillannak a különböző kontrasztos színek (pl. a menü kék a felirat sárga, vagy az összes fehér a sötétebb háttérnél)
köszi
A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2015
Következő: »»   1050 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem