Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   189 / 281
(#) don_peter válasza SPORE hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Elvileg ez az Intel bakelit kupakos chipsetes igaz?
Ha igen, akkor a bakelitkupakos chipet tartsd nyomás alatt és úgy kapcsold be.
(#) vladcepes válasza cupika97 hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Okés köszi kipróbálom!
(#) SPORE válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 9, 2015 /

Igen, az. Ha nyomom, akkor úgy kapcsol be, hogy az alaplapon lévő három ledből (ami eddig nem világított) kettő kigyullad. Kép továbbra sincs. Az Intel chip és a mellette lévő nagy chip is érezhetően melegszik.
Ebben melyik a videochip?
Köszi!
(#) don_peter válasza SPORE hozzászólására (») Ápr 10, 2015 /

Ebben a típusban nincs külön videó chip, chipset-es megjelenítő van csak benne.
A bakelitkupakos chipet kellene újra forrasztanod, ha szerencséd van csak a golyók engedtek el, ha nincs akkor a bakelitbe beöntött kiszögelések engedtek el, azzal nem sokat lehet tenni.
Persze cserélni lehet, de nyilván nem érné meg.

Esetleg még próbának a CPU foglalat nyomását is kipróbálnám.
Ezeknél az is problémás szokott lenni.
(#) SPORE válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 10, 2015 /

Köszönöm szépen a segítséget, megpróbálom újraforrasztani.
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 11, 2015 /

Sziasztok! Nem javítás de a segítségeteket kérném. Ilyen alaplap van benne mint az 1-es képen látható. Hol tudom megnézni hogy ez procival meddig bővíthető?
A proci ilyen mint a 2-es képen. (1,6 Mhz dupla magos). Azt látom hogy a Socket 479-es de mégis milyen procival lehet helyettesíteni hogy erősebb legyen. (persze ártól is függ) és hogy milyen címszóval keressek procit? Válaszokat előre is köszönöm!

1.jpg

2.jpg

(#) vladcepes hozzászólása Ápr 11, 2015 /

Ez van benne most: T2300
Találtam is bele T9400 A kérdés hogy az alaplap fogja kezelni?
(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /

Szia
Bővebben: Link

Linken látsz ajánlásokat a processzorra. Nem hinném, hogy működne 45nm-es processzorral. Bár a chipkészletre kellene rákeresni, hogy az milyen procikat támogat.
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /

Szia! Köszönöm átnézem. Az a 45 nm(nanometer) az mi akar lenni? Mert a többi ha minden igaz stimmel még a foglalat is nem? vagy rosszul értelmezem? De átnézem amit küldtél.
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 11, 2015 /

A könyv ezt a chipszettet írja: Chipset (Calistoga) Intel 940GML/ 945GM/PM+ ICH7M

Látom a könyvébe a proci típusokat (gondolom amilyenekkel kiadták) mind 65nm-es.
A memóriára viszont azt írja max 2Gb. Most 3Gb van benne már vagy 3-4 éve és kezeli.

Találtam egy másik procit T7700 ennek 65nm-s. Esetleg ez?
(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Ne a könyvet nézd, hanem azt, amit a gép kiír, mert több félével is gyártották.
Aida=>számítógép=>összegzés=>Alaplapi lapkakészlet
Itt ha szerencsénk van pontosan azt írja ki, amivel szerelték a gépet. Gugliba beírható, és ellenőrizhető, hogy mit támogat.
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Köszönöm szépen! akkor öste meg kuksolom és beguglizom majd megírom mit találtam.

Alaplapi lapkakészlet Mobile Intel Calistoga-PM i945PM ,rá keresek mit írnak róla üdv!

Találtam egy ilyet ha ez az lenne : Bővebben: Link .Na de itt még nem tudok eligazodni hogy akkor most jó e bele vagy sem.
(#) steelbird válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Szia, néztem a gépkönyvét, az azt írja, hogy:
Intel Merom Dual Core Processor (64bits) (65nm, 667Mhz, 4M L2)
Vagyis, Merom lapkás, két magos, 667MHz FSB -s, max. 4M L2 cache memóriás proci lesz jó a gépbe.
A kétmagos, neked megfelelő procik közül a Core 2 Duo talán a jobb, azoknak 4M cache -ük van.

A Wikipedia elég jól összefoglalja a procik adatait. Neked az Intel Core 2 Duo Mobile processzorok közül az Lxxx sorozat fog megfelelni, azok közül kettőt látok 667MHz FSB -vel, bejelöltem a táblázatban.
Szerintem ez a kettő, ami a legerősebb ebbe a gépbe, a kettő közül pedig az L7400 -as az erősebb.. De azért jó lenne, ha más is ellenőrizné, nehogy hülyeséget írjak...
Viszont memóriának tényleg csak max. 2GB -ot ír. Az meg nem túl sok...
Érdekes, hogy még a 3GB -ot is kezeli...
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015

c2duos.png

(#) vladcepes válasza steelbird hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Köszönöm a segítségeket! Most látom hogy amiket bejelöltél azok gyengébbek mint ami most van benne nem? Most egy Core 2 Duo 1,66 Ghz van benne. Bővebben: Link

(azért ha valami van még írjatok szívesen fogadom-nem akarom elkapkodni). Akkor ezt az Intel Core 2 Duo Processor T7700 2X2.4 Ghz 4M/800 ezt felejtsem el.
Bővebben: Link Akkor nézek abból amit írtál.
Ja és tényleg kezeli a 3Gb memóriát (még gondoltam hogy abbol is az egyiket amelyik 1Gb lecserélem 2Gb ra hogy legyen 4Gb de ezek szerint azzal már nem biztos hogy boldogulni fog)
Azt tudom hogy 32bites rendszernél ha menne is csak 3,valamennyit látna így lehet hogy telyesen felesleges lenne annak a bővítése.)

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2015
(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 16, 2015 /

Itt az elvileg kompatibilis processzorok listája, bár érdekes, hogy az nincs benne, ami most neked van a gépben... Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Köszönöm! A Ghz az meddig mehet fel? vagyis az alaplap pl "T7600, 2.33 GHz, FSB 667 MHz, L2 4 MB" ezt is kell hogy kezelje ugye?
(#) vladcepes hozzászólása Ápr 17, 2015 /

Az én T2300E 1,66Ghz /2MB/667MHzés a T2400 1,83GHz/2MB/667MHz között gondolom nagy külömbséget nem fogok tapasztalni. Gondolom ha sikerülne legalább egy ilyet bele rakni 2.33 GHz, FSB 667 MHz, L2 4 MB akkor talán.
Az Intel Core 2 Duo Mobile és az Intel Core Duo között mi a külömbség? mobile= hordozható,mobil
De itt a mobile az a elefonra gondol?
Üdv!
(#) Tomi20 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Wikipédián nagyon jól le van írva a fejlődés, érdemes lehet elolvasni.
Rákerestem erre a gépre, a T7600-as processzorral, azt írják, hogy jó bele, elvileg ez a legnagyobb, amivel elmegy. Gyártó honlapján nézelődtél már? Google találat, egy német teszt, magyarra fordíttatva, pont a kérdéses rész értelmezhetetlen. Bővebben: Link
(#) vladcepes válasza Tomi20 hozzászólására (») Ápr 17, 2015 /

Köszönöm szépen! Átnéztem.
(#) Doncso hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok. Kis problémám akadt egy hp nx6325-ös laptoppal. A gondom annyi lenne, hogy ha a töltő be van dugva, akkor nem indul el a gépezet.Ha benne van az akku, ha nincs. Akkuról elindul, és működik is rendesen, most is erről vagyok, illetve ha inditás után egyből vagy később visszadugom a töltőt, akkor tölt is. De ha be van dugva, és áll , akkor nem akar elindulni. Töltő jó, mert kipróbáltam a másik laptopomon, az egy nc6320-as, illetve annak a töltőjét, akkuját ezzel, de ugyanaz a jelenség. Rajzot csatolok, mit lehetne tenni?
Töltésvezérlő szeritem jó, mert akkor nem töltene. Akku 1-1,5 órás, igy ezt is jónak mondanám.
Illetve van még egy olyan anomália, hogy ha windowsból akár gombbal, akárt start menüből leállitom, akkor a leállást követő 2mp után magától bekapcsol. érdekes mód ilyenkor elindul ha be van dugva a töltő. Ilyenkor csak úgy tudom leállitani, ha 5mp nyomva tartom a bekapcs gombot. Mi lehet ez a probléma okozója? Tipp esetleg?
(#) Chipmunk1960 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia, Nem bogarásztam még át a rajzát, de az hogy tölt, és miről indul, szerintem 2 fogalom, áramköri rész. Ha a táp be van dugva, az elsődleges áramforrás az, az akksi, csak töltés üzemben van. Mindenképp a táp/batt átkapcsolás körül méricskéljél, vagy a vez jel, vagy 1 fet eldurrant.
(#) Chipmunk1960 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

4-5. oldal, a DC-jack től indulva kellene a FET-eket átmérni, ill az U604 kimeneteit.
(#) Doncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Ezek jó gondolatok, köszönöm. Kicsit vakarom a fejem, mert nem értem, hogy lehet az, ha elindul akkuról, és azonnal visszadugom a töltőt, akkor már megy, sőt innentől kivehetem az akkut, szépen megy tovább töltőről, tökéletes. Ha leállitom, akkor meg újraindul magától, ha be van dugva a töltő akkor is.. Érdekes. Na mindegy, ez csak egy elmélkedés. A feteket zárlatra tudom bemérni a helyükön, ez elég lehet szerinted?
(#) zoli0078 hozzászólása Ápr 19, 2015 /

Sziasztok,

Hozzám került két laptop amiket szeretnék újra életre kelteni ha lehet.
Az egyik egy Fujitsu Siemens Amilo Pro P1538 amit ha bekapcsolok akkor szerintem fullon megy a venti de semmi sem történik a bekapcsolást és a WiFi-t jelző led világít.
A másik meg egy Medion MD96630 ezt ha bekapcsolom akkor szintén nem történik semmi de itt a venti szépen halkan megy.
Sajnos előéletüket nem ismerem egy csere beszámítás útján kerültek hozzám.
Mit érdemes megnézni rajtuk?
(#) Chipmunk1960 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Mindenképp az U604 töltésvezérlő, körül kellene méregetni, hogy mi az a jel, ami kell ahhoz, hogy AC-ról induljon, illetve melyik marad még meg pár másodpercig. Gondolom, amíg valamelyik kondi ki nem sül, s tiltja a startot.
(#) Doncso válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Ez jó vonal. Erre rá is fekszek, megnézem adatlapot. Köszönöm.
(#) Doncso válasza zoli0078 hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Nem akarom ráhúzni mindegyikre a vga-hibát, de javitottam pár HP nx-sorozatos laptopot melyeknek ez volt a tünete. Bekapcsolás után nincs kép, külső monitorral sem, viszont be is és ki is lehet kapcsolni. Némelyiknek erősen megnyomva a vga chipjét néha volt vizuális reakció. Ezek kivétel nélkül vga bajosak voltak, kiválóan tudtam orvosolni a problémát egy hőlégfújóval, természetesen hőmérő és stopper társaságában, no meg némi aluminium lemez. Reflow technikát alkalmazva helyrejöttek a páciensek. A mostani HP is ugyanigy került hozzám. Már csak a töltéssel van probléma. Egy próbát megér ha külsővel sincs kép. Bár előtte én belepróbáltam másik memóriát, elemet ellenőriztem stb.
(#) zoli0078 válasza Doncso hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Szia,

Megnéztem mind a kettőt és egyik sem ad külső monitorra képet.
A Medionban tudtam elemet cserélni de a másik beforrasztott de rámérve 2,6V.
RAM-ot próbáltam másikat de hatás nem változott. A Reflow-t hogyan tudnám kipróbálni?

Üdv
Következő: »»   189 / 281
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem