Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Azon van a hangsúly hogy mennyit szánsz rá, és hogy meddig akarod használni. Az ST már elég új, de az is csak 1 csatorna, ami akár elég is lehet, de ha egyszer csak hirtelen kellene a 2 csatorna, akkor ugyanott vagy mint most, csak még a régit is el kellene adni.
Ha megfelel és jó árban van akkor vedd meg, de ha olyat akarsz amiben később is örömöd leled és a legtöbb feladatra elég lesz, akkor 20MHz körüli kétcsatornás szkópot keress, azokból is inkább a Japánokat.
Konkrétan mi legyen rajta?
![]()
Hát szerintem elég lenne csak 2 jel, meg valami paraméterek. Mert csak arra vagyok kíváncsi, hogy férnek el, mennyire kivehetőek a dolgok. Esetleg a "szőrösségre". Amiket én próbáltam azokon mind kicsike a kijelző. Kiteszek pár dolgot és elkopik a hely
![]()
Hirtelen ilyet tudtam csinálni. Oldalra elvileg 5 dolog fér egyszerre, lehet hogy több is de ebbe még nem mélyedtem bele. Azokon belül viszont bármit kiírathatsz vele. Az első fotós kép, a másodikat a szkóp mentette pendrive-ra, de azt még nem tudom hogy hogyan kell úgy menteni hogy a mérést is mentse. Meg arra sem jöttem még rá hogy ha két jel van és más forrásból akkor miért nem megy a kijelzőn alapból ott lévő frekimérő, mert egyébként meg mér. Igazából nem sokat használtam még.
Nekem is uton van már két cseredisplay meg egy sereg elnézést is kaptam. Majd beszámolok, ha ideértek. Nekem nem jön semilyen logo, és sikerült a négyszögjelet is jol beállitani. Még nagyobb frekin nem teszteltem, mert nincs is tervben ezzel az aprosággal nagyobb frekit mérni. Ahhoz tul zajos a bemenet. Én is sajnálom, hogy föleg a bemenetet SMD alkatrészekböl épitették, viszont nekem csak 0,125W ellenállások voltak a csomagban azok meg igen jol passzolnak a lyukakba. A kondikat lemértem, de nem tartom hibának, hogy valoban nagy a szorásuk. Csak az összehasonlitás kedvéért megmértem a saját 0,1u kondikat ( van vagy 50 ajobb tipusokbol) ugyanilyen szorást mutattak ( ugyanaztal a müszerrel). Az MKT-k viszont nagyon pontosak.
Az enyém simán elindul 7V-rol igy 2 LIPO untig elég lesz már csinálom hozzá a dobozt.
Ma lőttem. Sajnos a kijelzője halott (minimum), ezért megkaptam.
Valami hasonlóra én is vágyom, csak ami jó az aranyárban van. Bár egyszer volt egy jól működő 2GHz-es Philips a jófogáson 80ezer körül, meg kellett volna venni. Ezen már meg tudod nézni a mobilok meg a DVB-T jelét is.
Tehettek volna bele X7R-t a gagyi kerámiák helyett, vagy lábasban NP0 kerámiát, azok nagyon jók minden szempontból. Csak azt biztos nem tudták olcsón beszerezni.
![]()
Nem hiszem, hogy az ár itt szerepet játszott, de ezt sohasem fogjuk tudni kideriteni....
![]()
Jó kis spektrumanalizátor, mehetne picit feljebb is. (2,4 GHz)
De nem megy
![]()
Sok más oka is lehet ha nincs semmi a képernyőn, nem biztos, hogy a ks. cső a rossz.
Az igaz, csak feltételeztem talán a legroszabbat.
Legritkább a ks. cső hibája.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2015
Hát ilyet hol lehet lőni? Mert a sajátomat közel egy éve építem, funkcionálisan majdnem készen van, működik jól, de ha el is éri majd a befejezett állapotot akkor sem lesz ilyen. Hozzákapcsolt harmonikus konverterrel a frekvenciája jócskán kiterjeszthető.
Minden ott van csak elképesztöen slamposan dolgozott valaki.
Az also megvilágitott fényterelö lapot egyszerüen alulrol egy kicsit megkente szilikonnal és odaragasztotta a NYAK-ra. Ahogy a képen is látod a ragasztot nem kente szét, ami most látszik. De már jön az uj.
Csinálhatnának egy ugyanilyet hasonló árfekvésben, csak az 1 helyett 10Ms/s-al.
![]()
Valamivel több mint a duplájáért kapsz ilyesmit.
Suliban adták, nekik nem kell. Javítani nincs is ember és idő sem. Ezt ajándékba kapták anno, úgyhogy odaadhatták. Oszcilloszkópot kértem, de azt nem adhattak, mert közbeszerzéssel tettek rá szert. Pedig van egy rakat analóg a szekrényben, agilent, kenwood, hp és társai...
Nagyon jól használható műszer, de valószínűleg nem fogod tudni megjavítani. Annyit azért megtehetsz, hogy a tápokat leellenőrzöd. Doksit próbálj meg szerezni, bár ez még az internet előtti időkből származik, úgyhogy nem lesz egyszerű az sem.
Tanyán megvan. Már letöltöttem. 690 oldal. Most nemérek rá egy hónapig, aztán ha nemtalálok munkát akkor lesz időm játszani vele.
Hát még így is mázlista vagy, hogy még nem működik. Azért fogadd legsárgább irigységemet. Ha javíttatni vagy elkótyavetyélni szeretnéd Én állok elébe
![]()
Sziasztok!
Autó diagnosztikához milyen oszcilloszkópot érdemes venni. Kintröl rendelném max 30ezer Ft-ig. Jeladók vizsgálatához kellen. Előre is köszi.
Egyrészt ennyiért kintről is csak USB-set kapsz, annak macerás a használata mert még egy PC is kell hozzá. Amihez meg már nem kell, az ott is 65 körül kezdődik. Másrészt érdemes azon is elgondolkodni hogy mi van ha tönkremegy, és el kell dobni (vagy elküldeni Kínába) mert nincs rá garancia.
Aztán az sem biztos hogy mindig lesz hálózat a közelben, így vagy eleve olyat kell venni aminek van saját akkuja, vagy DC-DC konverter is kell hozzá, amit az autó (vagy egy külső) akkuról táplálsz. Esetleg szétbontott (vagy épített) szünetmentesből 50Hz-re, de annak már súlya is van.
Szia! Pc az nem gond, van egy laptopom. Tudom a saját kijelzösök nem olcsok. De usb-ek közül melyiket érdemes?
Nem tudom mert nekem sosem volt, de szerintem teljesen mindegy, mindegyiket apró kezek rakják össze.
![]()
A pc-vel még esetleg az is lehet a gond, hogyha épp a szkópot akarod használni, akkor azzal le is foglalod a kijelzőt, így ha közben doksit is akarsz olvasni, akkor kapcsolgatni kell a két program között... vagy kinyomtatni a doksit
![]()
Laptoppal keserves a munka autó motortérben. Nincs hova tenni, egyszer lecsúszik járó-rezgő motornál, és tönkrement.
Hát igen a laptoppal van egy kis macera. Bár van hosszú usb kábel.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |