Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nem rossz ötlet, kérdés hogy a vacak műanyag borítást ha megragasztom, azon nem látszódik-e meg a nyoma majd. Történt már olyan velem, hogy a műanyag pillanatragasztóval érintkezve megfehéredett, meg mondhatni meg is "olvadt" az anyag.
Nekem nem látszódott meg. A fűrészelés nyoma annál inkább, de tettem oda egy kicsi szigetelőszalagot és távolról már jó is volt. Kicsit meg fog olvadni, mivel a pillanatragasztó old bizonyos műanyagokat, de nem kell sokat tenni, csak egy kicsit. A pillanatragasztó nem is azért ragassza meg a dolgokat, mert megszárad, hanem a műanyagoknál kicsit feloldja őket és összenő a két felület. Persze ez papírra, fémre, fára nem vonatkozik. A pillanatragasztónál minél vékonyabban kell felvinni a ragasztót. A ragasztandó felületet jó erősen össze kell nyomni. Acetonnal is lehet ,,ragasztani", szintén hasonlóan, be kell kenni acetonnal a két felületet, meg kell várni amíg kicsit feloldja azt és utána jó erősen össze kell nyomni. Ha elpárolog az aceton akkor szinte egy darabot képez a kettő ragasztott darab. Ha kifehéredne akkor fekete alkoholos filc megoldja a gondot. Csak arra vigyázz, hogy ne kopjon róla a fekete filc mert megfogja a füled. De ha beleragasztod a kábelt akkor sok bosszúságtól megvéded magad. Sőt, ha vékony rugalmas csövet ráhúzol (hosszába felvágva a csövet könnyen rá lehet tenni a vezetékre) és azzal együtt ragasztod be a vezetéket akkor lesz rajta törésgátló is, ha véletlenül nem volna rajta. Így kisebb az esélye, hogy tőben törik el a vezeték.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Érdemes egy "ragasztópróbát" ejteni az előző példányon (ha még nem dobtad ki), akkor kiderül, hogy mit tesz vele.
Amúgy az a fehér színű elszíneződés két dolog lehet:
1. A ragasztóban lévő oldószer csapódik ki párolgás közben a felületre. 2. A ragasztóban lévő oldószer ,,kiszívja" a színét az anyagnak. Ha olyan mintha fehér füst fogta volna meg akkor az előbbi, ha az anyag maga fehéredik ki akkor az utóbbi. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2015
Sziasztok! Szeretném kérdezni a véleményt a képen látható kapcsolási rajz részleten vettem észre a kondi fordított helyzetét. Lehetséges, vagy elrajzolták? Ez egy Pioneer hifi rajza ,a display felé menő rész.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Amit én szeretnék, azt hívják a tranzisztor munkapont beállításának, ugye?
Találtam egy jó doksit, ha jól értelmezem ez fog nekem kelleni: Bővebben: Link
Nagyon gáz ez a könyv
De ha jobb nincs, használhatod.
Hogy hasznalnad kapcsolokent, mikor nem folyik aram a bazis-emitter atmeneten?
Nem nyit ki a tranziszro, amikor a 7-es lab foldre megy, csak a bazis-kollektor diodan keresztul folyik az aram a rele felol az IC-be. Ha az emittert kiforrasztod, akkor is pont ezt fogja csinalni. Ha felcserelned a kollektort es az emittert, akkor mar emitterkovetokent hasznalnad a tranzisztort. Ugy mar lenne ertelme. A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Ha a GND pozitívabb a kondi negatív sarkához képest, akkor jó a rajz.
Sziasztok!
Egy telepről hogyan tudok úgy két különböző eszközt üzemeltetni, hogy azok galvanikusan függetlenek legyenek egymástól?
Egyszerűen és olcsón: sehogy.
Lehet készíteni, DC-DC konvertert, azzal lehet galvanikusan leválasztani, de valószínűleg sokszor többe kerül, mint egy másik telep. (Persze nem írtad milyen telepről van szó, és milyen feszültség/áram tartományban gondolkozzunk.)
Kösz Kadaris! Meglehet,hogy innen ered a display működése ,nem tudom követni de a katód és az anód ugyanaz lenne a kijelzőnél . Mi lehet ez a megoldás.megoldás. Attól függetlenül jó pár hibát véltem felfedezni a kapcsirajz és a beültetési rajzon.Ha átküldeném a rajzot megtennéd ,hogy átnézed. különösen a display áramkörére tekintettel.hogy rendben van - szerinted.Persze ha nem akkor sincs baj csak nem tudok egyedül rájönni miért nem kapcsolja be a gépet.Itt dolgoztam rajta már egyszer volt display és CD azóta egy rossz mozdulattal nem akar semmit munkába állni.
üdv.aram
Köszönöm, akkor marad 2db zsebtelep. Így lesz a legegyszerűbb.
Üdv. Egy olyan kérdésem volna hogy mi az a készülék / milyen néven emlegetik ami a normálisnak mondható hangjelből PWM jelet mondulál pl. 8bit-es sávon? Biztos vagyok benne hogy létezik ilyen kütyü de nem találok róla semmit. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Például a számítógépek hangkártyái alkalmasak 8-bites digitalizálásra. De az eredmény nem lesz PWM, hanem valamilyen kódolt digitális jelfolyam.
Akkor ez csak számítógép segítségével megoldható? És semmilyen neve nincs amin rákereshetnék a google-ban?
Azt mondd meg, hogy mihez kellene a digitalizáló, vagy mit szeretnél elérni.
Normál hangjelet (0-20khz általában) átalakítani PWM jellé (mint pl. egy régi SID chip hangja). Jól gondolom hogy ehhez feszültség vezérelt oszcillátor kell?
Ezt a feladatot egy sima komparátorral meg tudod oldani. A komparátor egyik bemenetére vezeted a hangfrekvenciás jelet (eltolt egyenszinttel, tehát mindig pozitív feszültség kell), a másik bemenetre pedig egy fűrészjelet vezetsz (megfelelő frekvenciájút persze). A komparátor kimenetén PWM jel lesz.
És a hangjel változásával egyenértékűen a jel freqvenciája is változni fog?
Keresés: Bővebben: Link. És valóban, feszültségvezérelt impulzusszélesség-modulátorra lesz szükséged.
Köszönöm a kitartó válaszadást.
Nem, az állandó frekvenciájú impulzusok szélessége fog változni. Ebből a jelből egy RC-taggal újból analóg jelet lehet (vissza)csinálni.
Sziasztok. A mellékelt kapcsolásban a c1, és a c2 kondi milyen értéku?
Szia
Nem nagyon értem a kérdésed, mivel ott van az értéke is mellette! C1:100nF; C2:10nF
A faradban nem voltam biztos. Koszonom a gyors válaszod. Amúgy ez a kapcsolás megfelel ablaktorlo motor vezérléséhez?
Egy kondenzátornál értelemszerűen farad lesz a nano után.
Helló!
Fa lemezre szeretnék távtartóval rögzíteni panelt. Melyik volna erre a legmegfelelőbb? Jól látom hogy van itt amelyiknek mindkét vége belső menetes, vagy csak a kép van elrontva? A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Elég sok két végén belső menetes van.
Nincs elrontva, az rád van bízva, hogy neked melyik a kényelmesebb.
Fa lemezhez használj fakötésű alátétet hozzá, ez olyan alátét, aminek megnövelték a külső átmérőjét, a belső furat pedig maradt 3-as, vagy 4-es, vagy amilyen. Így nem szakad be a fa. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |