Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   360 / 579
(#) Janó bácsi válasza gkari hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Mivel átlagos szerelő régebben nem szerette kiperemezni a KF-et, alulról, kívülről tett rá plusz kondenzátort, hogy hangolható legyen. Nem ritka eset, nézd meg nincs e a primer kivezetésein idegen, nem oda való kondi.
(#) gkari válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Köszönöm, csak az a furcsa, hogy én kiperemeztem, tekercseket mértem - eredmény=egyenlők , mindkét kondit 1%-osan egyenlőkre cseréltem, nincs semmi nem odavaló cucc. Még egy gyanú: lehet, hogy ennek a KF frekije nem 473,6 , hanem 476,3 kHz - egy leírásben (RT1953/8) így szerepel, bár ha igaz is, nem hinném, hogy itt lenne az eb elhantolva, ahhoz csekélynek gondolom a különbséget(ki fogom próbálni), persze lehet, hogy én is valami szarvasbakit tettem, holnap folytatom a küzdelmet.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
(#) hatvanasjocó válasza gyulaba70 hozzászólására (») Ápr 12, 2015 /

Pedig működik az email címem!
(#) CT-3 hozzászólása Ápr 13, 2015 /

Sziasztok.Beszereztem egy Sokol 403-at és egy Signal 601-es zsebrádiót.
Semmi állomás nem jön be rajtuk,mindkettö csak "sistereg",az erösitö részük megy,
de semmilyen adót nem fognak be.Drótokat megnéztem nincs semmi leszakadva.
Tudom,hogy igy látatlanban nehéz,de adjatok légyszi valami ötletet,hogy hol keressem a hibát.
Köszi.
(#) killbill válasza CT-3 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Sokol hatuljan az MW/LW kapcsolo MW-ben?
(#) CT-3 válasza killbill hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

Igen.Hát igen,az a baj,hogy egy komolyabb hibához már nem értek.Hiánytalan amúgy a készülék,
nem "buheráltak" bele.Hiába tekerem az állomáskeresöt,semmilyen szinten nem reagál, a "sistergés"sem változik,gondolom pont az a része nem megy ami befogja az adókat.
(#) gkari válasza CT-3 hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

A Sokolon van egy antennacsatlakozó hüvely, abba dugj néhány m. drótót, az MW/LW kapcsolót néhányszor járasd meg, ha így már valami vétel van (pl. Kossuth KH-n), akkor nagy hiba már nem lehet, ha így sem, akkor műszerezettség nélkül nehéz ügy. A Signalt nem ismerem.
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Ápr 14, 2015 /

A Signalnak is van antennacsatija.
(#) CT-3 válasza gkari hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Köszönöm a tippet.
(#) 20sz Jófiú válasza 954karpitos hozzászólására (») Ápr 15, 2015 /

Újabb remekmű született! Jó látni az ilyet!
Gratulálok a kitartó munkádhoz!
(#) keszeg01 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Jó estét.
A képen látható rádiót kellene beazonosítani.
Előre is köszönöm.
(#) gkari válasza keszeg01 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Szerintem Philips 450, vagy 550.
(#) hatvanasjocó válasza keszeg01 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Philips 550A
(#) granpa hozzászólása Ápr 27, 2015 /

Szevasztok!
Kaptam az öcsémtől egy Budapest rádiót, mindene megvan, csak a kávája rohadt le róla teljesen, és a skálaüveg van kettérepedve, de a festése teljesen ép. Csinálnék neki egy új 'tokot', ha valaki tudna jó képeket mutatni róla, aminek alapján megcsinálnám. Gondolom a sasszéjáról, kapcsolásáról találok rajzot valahol.
Köszönöm: Kálmán
A téma képei közt már körülnéztem, láttam 'Köbzoli' már küzdött egy ilyennel valaha. Típushiba, speciális hibák, egyebekről szívesen hallanék, hogy mikre figyeljek.
(#) Szikravadasz válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Szevasz!
Tudok adni egy maradványt. Doboz tűrhető, skálaüveg nem törött. Ha érdekel, este csinálok róla képeket.
Zsolt
(#) granpa válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Szia Zsolt!
Köszönöm, érdekel. Dobozfelújítás nem gond.
Szia: Kálmán
(#) kristikoma válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Kapcsolási rajz a Kádár-könyvek valamelyikében van. Tele van kátránnyal lezárt olajpapír kondikkal, azt érdemes cserélni. Az ellenállásoknak meg lemezből van a lábuk, ez okozhat még gondot. Ellenütemű végerősítős, a nagy hangszórót könnyű tönkretenni. Jó skálaüvegem van itthon emlékeim szerint, ha kell.
(#) granpa válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Köszönöm! Még nem kerestem meg a kapcsolását, de az öcsém kivette belőle a kimenőt, és egy irányból lemezelt (légréses, ~6.5cm2 EI 66×30).
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) Janó bácsi válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Ellenütemű kitrafó nem légréses! rendesen, két irányból be kell vasmagolni, mint a hálózati trafót.
(#) granpa válasza Janó bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

"Kivette az öcsém", tehát ilyen volt benne! A többit tudom 'hivatalból', köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) Janó bácsi válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Bocsánat, hogy szóltam, de fogalmazhatnál érthetőbben, akkor nem értenénk félre egymást.
(#) kristikoma válasza granpa hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Itt a rajza.
Budapest rádió
(#) granpa válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Köszönöm! Remélem (mégis) ez az, mert ami trafót kivett az öcsém (állítólag abból) a romból az (mint írtam), EI66×30, egy irányból lemezelve. Ő is tévedhet, és nem abból vette ki. Budapest az biztos (direkt lement a pincébe, megnézni). A héten megnézem személyesen is.
(#) gkari válasza granpa hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szerintem kizárt, hogy ez lenne. A végfok PP, (l. fentebb Janóbá'), de kicsi is lenne bele, ez a PP 7,5W-os (igaz,hogy 10% torzítással). Kapcs.rajz, adatok, húrozási rajz "Kádár 60-63" 91. oldaltól. A kapcs.rajzot fentebb már láttuk.
(#) Szikravadasz válasza granpa hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Csak ma sikerült képeket készíteni. A skálaüveghez Kristikoma segítségét kell kérni, mert ez ugyan nem törött, de szépen el van mosogatva. Ha kell, tiéd az egész, így ahogy van.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
(#) granpa válasza gkari hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Azé' ma rákérdeztem: nem biztos, hogy abból a Budapest roncsból vette ki a kimenőt. Holnap megnézem végre.
(#) kristikoma válasza Szikravadasz hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Ha kell valakinek az üveg, írjon mailt. Megkeresem, majd készítek egy fotót is.
(#) granpa válasza kristikoma hozzászólására (») Ápr 29, 2015 /

Ma végre hazahoztam a két Budapestet. A kettőből egyet össze lehet hozni. Ha 'Szikravadász' üvegét nem sikerülne kijavítani, akkor érdekelhet a skálaüveg. Sajnos odébb lesz, mire valamire jutok a készülékkel, mert lakásfelújításban vagyok. A skálaüveget azért mielőbb javítom, ha tudom; aztán jelentkezem.
Az öcsém-féle roncsban benne van a kimenő, tehát nem abból volt a minapi polémia tárgya.
(#) Turul76 hozzászólása Máj 1, 2015 /

Kedves Mindenki!
Éppen felújítok egy terta 528-h-t, és bizony a doboz szétbontásánál valahogy megfeszült az alsó gombsort körülölelő bakelit, és a bal oldala eltört.
Én szomorú lettem, mert nem vagyok benne biztos, hogy ezt nyom nélkül tudom javítani.

Rendelkezik esetleg valaki köztetek ilyen bakelittel, amiről még le is mondana?

A terta fája amúgy nagyon csúnya, kopott, de remélem, hogy újjá tudom varázsolni.
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2015
(#) Janó bácsi hozzászólása Máj 1, 2015 /

Kedves kollégák. Keresek megvételre Orion 442, 882, (812, 711,) stb skálaüvegeket, amelyek még használhatók. Mind a 7 darabra szükségem lenne. Esetleg átvennék bontásra teljes készüléket is.
Aki tud segiteni, keressen meg privátban. Előre is kösz.
Következő: »»   360 / 579
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem