Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   58 / 93
(#) lanti válasza nagyerwyn hozzászólására (») Ápr 19, 2015 /

Gyári hiba keress rá a youtubon angolul backlight szóval . Kell vele dolgozni de nem bonyolult.
(#) nagyerwyn válasza lanti hozzászólására (») Ápr 23, 2015 /

Koszi
(#) papus51 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok!
Feleségem vett a neten egy használt Alcatel telefont, de Voda lock-os, neki meg más szolgáltatói kártyája van.
Látom, hogy az e-bay-en kínálnak pár száz forintért unlock-olást. Azt szeretném kérdezni, hogy ez hogy történik, mivel valami távgyógyítási módszernek tűnik a művelet.
Én nem foglalkoztam a mobilok lelkivilágával, így azt sem tudom, hogy a lock a telefonban van-e vagy valahol egy szerveren eltárolva, vagy valami egészen más módon megoldva. Valaki felvilágosíthatna.
(#) pucuka válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

A szolgáltatóhoz rendelés, a telefon alap programmjában (firmware) történik. A kilockolás ennek a programmnak cseréjével történhet, bár úgy tudom, ma már valamilyen kóddal is lehetséges.
Azért használják ezt a rendszert a szolgáltatók, mert magát a telefont jelentős kedvezménnyel adják, mert a haszon a szolgáltatás igénybevételével van.
De minden szolgáltatónál van készülékváltási lehetőség, miért nem ennek igénybevételével szereztétek be a telefont, igaz kell rá vállalni hűség időt, viszont gyári új, garanciás készülékhez jutottál volna.
(#) papus51 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Köszi a választ.
Azért nem az általad leírt utat választotta az asszony, mert hűséges típus , és ragaszkodik a hagyományos qwerty billentyűzetes Alcatelhez, de ilyet mostanában nem lehet kapni. Néhány webáruház kínálatában még szerepel, de szállítani már nem tudnak.
Valóban valamilyen kódot kínálgatnak az ebay-en 420Ft-ért + hozzátartozó instrukciókat.
Ennyit megreszkírozok, hátha bejön.
Üdvözlettel,
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2015
(#) papus51 hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Egy gyári reset és egy hálózati kód orvosolta a fenti problémát.
(#) lac- hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Sziasztok!
Nem éppen ide való téma, de nem szeretnék külön ezért mobilos fórumra regisztrálni, és gondoltam, itt is lesz aki tud nekem segíteni. Szóval a helyzet az, hogy tönkrement a telefonom alaplap hibával, sajnos bizonyos okok miat a garancia levele nincs meg, és nyilván... gazdaságosan nem javítható. Viszont arra gondoltam, hogy veszek egy másik telefont, és kicserélem az alaplapokat, és kész a dolog. Magyarországon nem találtam, de ebayen viszonylag sokat árulnak törött kijelzővel, LCD hibával, jó pénzért. A kérdés az lenne, hogy ha külföldről (usa) vennék egy telefont ami (állítólag) hibátlan csak rosz a kijelzője (tehát nem alaplapot, csak kijelzőt cserélek) akkor az képes lesz a magyar kártyámmal működni? Elvileg unlocked tehát független, és az IMEI szám sincs letiltva... (persze tudom, hogy nagy a kockázat az átverésre, de ha probléma nélkül megoldható a kijelző cserével a problémám, akkor megkockáztatnám... )
Előre is köszi, és bocs az off kérdésért.
(#) Ricsi89 válasza lac- hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Ha az USA-ban is ugyanezen a frekvencián működnek a telók és ugyanilyen szabvánnyal, akkor jó lehet.
(#) SzervízMacska válasza lac- hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Tudtommal az ottani telefonok más frekvencián üzemelnek, így hibátlan lesz például macskát dobálni...
(#) lac- hozzászólása Ápr 26, 2015 /

Köszönöm a válaszokat!
Idézet:
„Tudtommal az ottani telefonok más frekvencián üzemelnek, így hibátlan lesz például macskát dobálni...”

Ez akkor azt is jelentené, hogy ha én kimegyek az USA-ba akkor új telefont kell vennem, mert az itthon vásároltat nem használhatom? Azért ebben erősen kételkedtem, de utánajártam/járok, egyenlőre többen írták, hogy működik oda vissza, még azért olvasgatok. Még 2009-2010 es cikkekben írtak róla. hogy vannak telefonok amik nem képesek minden sávon működni, de szerintem ennek már rég vége, de még egyszer köszönöm, még próbálok azért informálódni...
(#) titi válasza lac- hozzászólására (») Ápr 26, 2015 /

Valóban nem minden telefon tudja mindegyik sávot.
De ha tudod a teló típusát, akkor könnyen kideríthető...
(#) lac- válasza titi hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Igen igen, A teló típusa alapján már megnéztem, elég sok mindent tud gyárilag, csak azt nem tudom, hogy melyik kell nekem (még). De van rajta CE jelölés ami elvileg azt jelenti, hogy megfelel az eus-s szabványoknak, egyenlőre erre alapozom optimizmusomat. Köszi a választ!
(#) eSDi válasza lac- hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Üdv!

A GSM részével nem lesz gondja a telónak, világszerte ugyan azt a 4 sávot használja. Viszont a 3G/LTE-vel nagyon is lesz gondja. Nem csak a sávok nagy része nem egyezik, de még a használt technológia sem.
EU -> WCDMA 1. 4. 8.
USA -> (W)CDMA 1. 2. 5. 6.
Az LTE-t nem tudom, az nagyon sok sávot használ.
A lényeg, hogy működni fog, csak sosem tudod majd kihasználni rendesen és 3G-s térerőproblémáid is lehetnek az használható 1 sáv miatt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) Travolta válasza lac- hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Nem tudom, mi lehet az a bizonyos ok, de a garanciajegyet tudják pótolni is.
(#) pucuka válasza eSDi hozzászólására (») Ápr 27, 2015 / 1

Lehet gond a frekvencia sávokkal is, bár manapság ez egyre inkább csökken. A GSM rendszert amerikában az 1900 MHz en használják, európában ebben a sávban a személyi távközlés, DECT üzemel. Az LTE a legtőbb helyen az 1800 MHz sávban, ill a 2600 MHz sávban. Amerikában az a (W)CDMA az az IMT2000, és a 800 MHz sávban használják. EU -ban mostanában veszik használatba, de úgy tudom LTE -re, eddíg műsorszóró sáv volt, ez (is) a digitális átállás hozadéka. Az EGSM a 900 MHz sávban, amerikában nem használatos. A 2100 MHz sávban az UMTS európában, nagyon hasonlít a IMT2000 -re.
A mai mobilkészülékek már tudják többnyire az összes sávot, még a 2600 MHz -et is, természetesen az összes midulációs rendszert, a digitális jelfeldolgozás miatt. Vásárlákor érdemes figyelni.
(#) Ricsi89 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Amikor én külföldi oldalakon nézegettem a telefonokat, akkor ott figyelmeztettek is rá, hogy alaposan nézzem meg milyen sávot tud a kiszemelt mobil, nehogy gond legyen a használatával. Ebből gondolom, hogy minden sávot nem igazán tudnak a mobilok.
(#) pucuka válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 / 2

A csúcskategóriás mobilok, (azok sem mind) tudják az összes variációt (frekvencia sávok, csatorna hozzáférési mód), ami európában, és északamerikában előfordul. Ettől függetlenül lehetnek meglepetések, főleg a távolkeleten, Japánban, és délkoreában, Hong Kongban pl. más rendszerek vannak, ott nem is lehet használni az európai piacra készült mobilokat. Bár most az LTE kapcsán látszik némi egységesítési törekvés, úgy tűnik az 1800 MHz -et használják LTE számára a legtöbb országban.
A világ három régióra van osztva frekvencia felhasználás szempontjából, és mindegyikben eléggé eltérő szempontok szerint történik a frekvencia kiosztás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
(#) Ricsi89 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Pár évvel ezelőtti mobiloknál még szép számmal voltak olyan típusok, amik csak az adott régiót tudták. És a különbség csak a típusszámban egy betűnyi eltérés, amivel jelölték melyik régióban használható.
(#) SzervízMacska válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /

Nem is kell túl messzire visszamenni az időben, ájfon 5-ből legalább 5-6 félét gyártottak a különféle piacokra...
(#) bubuszoft hozzászólása Ápr 28, 2015 /

Sziasztok

Nem találtam a programmal kapcsolatban semmi leírást. Tudom, hogy ez egy elektronikai oldal, de nem tudom, hogy mi lehet a gond. Adott egy Samsung SII GT-I9100 Telefon amin rajta van egy Cyanogenmod ROM Az a gondom, hogy a sim kártya adatát látja, amikor a névlistát előhívom, de az istennek nem akarja az új nevet lementeni a kártyára. Nem tudom, hogy hol keressem a hibát, a rom a hibás, vagy maga a teló, vagy a sim. Hogy tudnék ennek nekiálni, és rájönni? Lehet hogy valami elszált a telóba, amit cserélni kéne?

Köszönöm a segítséget előre is.
(#) don_peter válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szinte biztos, hogy törölni fogják a topikod, de hátha ezt még el tudod olvasni.
Valószínűleg a rom a hibás, tegyél fel frissebbet vagy régebbit.
Esetleg próbáld ki az eredeti rom-ot visszatölteni és azzal kipróbálni, ha azzal sem megy akkor hardveres lesz a gond..
Addig viszont a szoftveres gondra gyanakodj...
(#) bubuszoft válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Köszönöm szépen

A gyárit visszaraknám, de állandóan kernelhibával fagyogat az egész.
(#) zoszka válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Csak stabil verziót szabad felrakni. A többi teszt verzió és fejlesztések miatt rakják fel, azaz nincs kész. (Ezeket nem szabad : NIGHTLY)
De ezt pl lehet.
Ezeket is
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
(#) don_peter válasza bubuszoft hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Ebben az esetben próbálj egy régebbi vagy frissebb verziót letölteni..
Azt is ellenőrizd mennyi nevet tároltál már el mert a SIM kártyáknak véges a kapacitásuk..
Lehet nem is fér több már rá..
(#) bubuszoft válasza zoszka hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Tudnál, egy tuti működőt feltenni, mert én a gyári oldalról szedtem le ,az nem megy
(#) bubuszoft válasza don_peter hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /

Szia 154 telefonszámom van, és a sim 500-at tud.

Erről az oldalról töltöttem.

Bővebben: Link

Nézd vissza... módosítottam...
NIGHTLY - ezt nem szabad
RC -ezt szabad
Stable- ezt is
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015

Snapshot verzió mit jelent?

Azok is fejlesztési verziók
Következő: »»   58 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem