Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem igen, de ez a végtranyóktól is függ.
Találtam róla képet
Ha töltök fel képet a kapcsolási rajzról, akkor megtudnád mondani biztosra?
Ránzéhetünk
Szerintem menni fog, ha ezekkel az alkatrészekkel dolgozol akkor biztos
Szuper! Megkönnyebbültem
Köszönöm hogy megnézted
Kész van vagy még csak tervezed?
Úgy veszem ki a rajzodból,( most már a fotóról is) hogy te is pókhálóba kötötted a randszert. Próbáld a következőt: Mint ha busz sofőr lennél ,megállsz minden megállón és aki akar fekszáll, aki akar le. Jobb oldali inputtól elindulsz, persze árnyékolva , venti alatt elhaladsz, bal input, bal végfok, bal végfook táp, pufferek, poti, poti, jobb oldali nyák. A lényeg, hogy a végállomáson már ne legyen olyan utas, aki nem tudott elmenni a célhoz, A kimeneteket bekötheted a legrövidebb úton, de ha lehet, azt is ezen az úton vezesd végig. A trafód ha jól látom beag. Nem olyan rossz az. Jó éjt kilépek.
Rendben, köszönöm!
Azt mivel oldjam meg? ha egy egyszerű réz huzallal végigviszem jó vagy kábelcsatornát kéne alkalmaznom? Köszönöm a tanácsod. Igen 2 beag kimenő így megvan a 600W-os össz kimeő teljesítményem
Még csak tervezem. Ez lesz az első kapcsolásom amúgy
Lehet nem ártana egy kicsivel kezdeni, nem lebeszélni akarlak, csak méhis hogy legyen valami "alapja" a nagynak
Hát egy nagyon alap fényorgonát már építettem egy tranzisztorból, 9 ledből, egy kondenzátorból, egy potméterből és 4 ellenállásból. De azt nem is NYÁK-ra csináltam, hanem csak úgy össze forrasztottam őket. Már egy ideje gondolkoztam rajta hogy ideje lenne valami érdemlegeset is csinálni, úgyhogy erre a kapcsolásra esett a választásom. Meg azért is választottam ezt mert nemrég hozzájutottam egy 100w-os hangszóróra is, amit nem volt mivel meghajtanom. Egyébként már óvodás korom óta érdekelnek az elektronikák, akkoriban még csak szétszedni tudtam őket Az utóbbi egy évben kezdett el komolyabban érdekelni a dolog.
Megértelek én is a középiskolai éveim alatt foglalkoztam ezzel behatóbban, de főként erősítőket rakosgattam össze, de eddig kb 80-100 db-ot építettem/javítottam eddig és ez csak
egyre fentebb megy remélhetőleg. De arra emlékszek hogy egy TDA2050-el kezdtem légszerelve, ami akkor egy nagy "felfedezés" volt számomra utána már jöttek a 50,70,100W-os panelek, mára van 2 db 2*300-as erősítőm Sok sikert a kapcsoláshoz.
Köszönöm! Neked meg még legalább ennyi javított/épített erősítőt
Nem tart sokból mind a négyet rákötni, meglátod mennyit kíván.
A feltekert potinál csökkenő búgás azt is jelentheti, hogy túl nagy értékű potenciométert választottál, illetve nincs kellő árnyékolása a jelvezetéknek, de inkább a táp hullámosságára gyanakszom, a kapcsolás nem elég kidolgozott a táphullámosság-elnyomás szempontjából. Ha nem boldogulsz a kondikkal erre még visszatérhetünk.
Sziasztok.
Van egy Yamaha RX-797-es erősítőm. A kérdésem az lenne hogy amikor csatlakoztatva van az rca kábel bármelyik bemenetére, de a kábel jack része nincs semmilyen készülékhez csatlakoztatva, akkor cincogó hangot hallok a hangfalakból, illetve fülhallgatón is. Minden kábellel így van. Próbáltam más hálózaton is. Ez a hang akkor szünik meg, ha a kábel jack részével közelítek az erősítő házához, illetve odatartom egész közel hozzá. Ha nincs csatlakoztatva kábel a bemenetre, akkor nincs cincogás. Videó: Link A vidi nagy hangerőállásnál készült. Kérdésem, hogy mi okozza ezt a jelenséget, ileltve hibának számít-e?
Igazából hallani kellene a zajt, mert a zúgás bármit jelenthet és kapásból kiderülne egy avatott fülnek, hogy mi a gond. Amúgy ez akkor fordulhat még elő, ha a bemeneti DC leválasztás, vagyis a kondi nem jó és a kiemenet magasabb impedanciája miatt lehet zajos, illetve a bemeneti RC szűrő alkatrészeit ellenőrizném még.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
Szia!
Szerintem akkor lenne hiba, ha rendesen, mindkét végén csatlakoztatott kábelnél is jelentkezne a zúgás. Valószínű, hogy a közelben van egy elektromos készülék, ami ezt a zavart generálja, az erősítőbe dugott vezeték pedig antennaként összeszedi, ha a másik vége a levegőben lóg.
Nem kell kábelcsatorna, csak összefogod a vezetékeket, s pár helyen kötegelő, vagy madzag. Enyhén sodorni is lehet. Csak a inputot meg a poti vezetékét kell érnyékolni. Az a lényeg, hogy, hogy ne alakulhasson ki olyan terület, amin a szórt mágneses tér áthaladva feszültséget indukálhat. Bele kell kalkulálni a bemeneti kábeleket is. Nekem ilyesmi volt, mint a zölddel becsíkozott terület. Azóta, ha közös táppal megy két végfok, már inkább egymás mellett helyezem el az inputokat. Pedig olyan szép ez a szimmetrikus elrendezés. Ha nem akarod átvezetékelni az egészet, van alternatív megoldás is. Az pedig egy dupla opás kis fokozat. Csak kis tűrésű ellenállásokat kell bele tenni (max 1% ).
Sziasztok!
Tanácsra ill. tippre lenne szükségem. Szeretnék építeni egy kisebb hordozható hangfalat sztereó (vagy dual monó) kivitelben. 4 ohmos hangszóróim vannak. Na-mármost milyen IC-t ajánlanátok a kivitelezéshez? A lényeg, hogy viszonylag kevés amperrel beérje, mivel adott egy 12V/7Ah-s akkumulátor amiről hajtani szeretném, ebből kifolyólag minél tovább tart benne a kraft annál jobb. TDA2005-ön akadt meg a szemem eddig. Köszönöm a segítséget előre is!
Ha jó hatásfokú erősítőt szeretnél, D osztályút válasszál.
Azt megcsinálhatom hogy a 2 bemenetet egymás mellé teszem meg a 2 kimenetet is, van hely a dobozon bőven (reflex rx 800-ról van szó)
Megcsináltam a kábelezést, és jó is lett külön oldallal.
Csak mivel én hídba használom és úgy még mindig jelen van, nemtudom mit lehetne még
Heló!
Még azt meg próbálhatod,hogy az egyik végfok modulról le kötöd a táp kondik közös pontjáról a GND-t,és az utóbbi csatalkozást,a másik modul GND-jéről viszed át.Nekem a Quad405-nél ez vált be.Próbáld meg,kárt nem teszel vele.
Valami tipp vagy beszerezhető modell? Csak egyfajta TDA-t találtam és 2*50W, nekem elég lenne 2*10 vagy 2*20 is.
A bemenet testpontjára gondolsz ugye?
Egy próbát megér.
Kész lett a castoneom is, megvan a nagy toroid bele végre
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2015
Ebben a teljesítménykategóriában ez az egyik legjobb. Az IC és a kész erősítő bedobozolva.
De 5-10W-os tartományban elég sokféle típus van már.
Sziasztok! *
* Törölve, erre való az aprónk ingyen van! A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |