Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RFID Miértek és hogyanok
 
Témaindító: adamhollos, idő: Jún 18, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 15
(#) GPeti1977 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 9, 2014 /
 
Szívesen. "Jó" ez az új technika bemész a moziba és mikor átlépted az ajtót már le is vonta a belépőt. Előbb utóbb úgyis mindenkibe ilyen rfid csippet tesznek mint a kutyákba, de erre kapod a fizetésed ezzel vásárolsz és ez lesz a személyi is egyben.
(#) csabatex hozzászólása Máj 12, 2014 1 /
 
Ez meg van írva:
Jel 13,17
És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma.....
(#) GPeti1977 válasza csabatex hozzászólására (») Máj 12, 2014 /
 
Kicsit eltérünk a témától de a mai időben már kezd körvonalazódni a jóslat, mikor még az rfid technika nem annyira volt elterjedt néhány éve ezt a bibliai jóslatot a bárkódos rendszerekre próbálták ráhúzni.
(#) rockersrac hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Sziasztok! Lépcsőház ajtó nyitásához lenne szükségem rfid ,,rendszerre", de nem tudom milyen frekvencián üzemelő olvasót válasszak. Maximum 15 ember használná a rendszert, 3 lakásról van szó, fő szempont a megbízhatóság lenne, és hogy olyan 6000-8000ft összeg lenne a maximális összeg amibe kerül. Kérdésem a következő: mi kell pontosan hozzá, az rfid olvasón és tageken kívül? Tápegység megoldható, mágneszár adott, ajtóba szerelt 12V zárról van szó, Hausladen EA 68 zárról van szó, nincs szükség ,,egyedi" azonosításra, csak az a lényege a rendszernek hogy ,,felismerje" hogy igen, ez a hozzá tartozó tag, és nyissa az ajtót 3mp-ig mondjuk. De más tagre ne reagáljon. Remélem érthetően fogalmaztam! Előre is köszi a segítséget!
(#) rockersrac válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Bár te dolgod, de én a helyedben NEM csinálnék semmit a kártyával, ugyanis a kártyát bár te használod, de az továbbra is a kibocsátó tulajdona, és amire te készülsz az már rongálás, ami csúnya összegeket von maga után mint büntetés...
(#) kalmi.kalmi válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Erre nem is gondoltam. Egyébként hivatalosan is panaszt tettem a pénzintézetemnél, a PayPass funkció pinkód nélkülisége miatt. Igaz ez nem hobbielektronika.
(#) rockersrac válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
A PayPass MAXIMUM 5000ft értékig használható pinkód nélküli fizetésre, de ez benne is van a szerződésben. Egyébként ahelyett hogy problémázol ezen, hogy ,,jaj paypass funkció is van benne" inkább örülj neki, hogy ilyet is tud a kártyád... Ezek a kártyák semmiben nem hamisíthatók jobban, mint a normál kártyák, ugyanis a kártya kb 3cm távolságból érzékelhető legnagyobb távolságból.
(#) bbalazs_ válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Na neeee....
(#) rockersrac válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Mi na neeee?
(#) kalmi.kalmi válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy mi neki a jó. Én úgy gondolom, hogy ez a funkció nekem nem kell, ill. nem zavarna, ha kérne pin kódot.
(#) nedudgi válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
Egy ilyen megoldja minden problémádat. Ha ennél olcsóbban akarsz kijönni, akkor lopnod kell.
Megoldható a feladat egy egyszerű mikrokontrolleres megoldással is. Az olvasó a soros porton kiadja az elérhető közelségben levő kártya számát, a kontroller ezt veszi, és ha van egy ilyen a memóriájában levő engedélyezettek között, akkor kinyitja a zárat.
(#) bbalazs_ válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
A kartya a te tulajdonod. Ha fogsz egy ollot es miszlikbe vagod, akkor sem szolhat semmit.
Ha soha nem hasznalod, akkor ugyanez a helyzet, ot kar emiatt nem eri.
Jellemzo, hogy kartyacserekor nem is kerik vissza. Szemben mondjuk egy modemmel, amit a netszolgaltato (ha nem tul elavult), visszaker, elvisz.
(#) nedudgi válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 23, 2014 /
 
A kártya tulajdonosa a kibocsájtó bank. Te csak birtokolod, érvényességi ideje után visszakérheti, de nem foglalkozik vele senki. Javasolják, hogy semmisítsd meg, tedd használhatatlanná, azonban nekik jobb, ha ezt rábízzák a használójára. Áldja meg az Isten őket ezért a jó szokásért (milyen jó szolgálatot tesz szétszedéskor).
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) rockersrac válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Köszi a tippet, ebayen találtam olyat ami 2000ft körül van, és 10db taget adnak hozzá. A kérdésem: üvegezett az ajtó(holnap tudok feltenni képet róla), arra hogy lehet ezt felszerelni úgy, hogy ne lehessen kívülről hozzáférni?
(#) rockersrac válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 24, 2014 /
 
Köszönöm a megerősítést!
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Máj 25, 2014 /
 
Pontosabban részben megerősítést, mert én úgy tudom hogy nem a bank, hanem a kibocsátó cég a tulajdonosa a kártyának. De lehet tévedek. A lényeg az, hogy a kártya nagyon nem a júzer tulajdona...
(#) torrincore hozzászólása Dec 17, 2014 /
 
Sziasztok,
egy sima ott van/nincs ott jellegő érzékelést kellene csinálnom, ami 60cm-ről garantáltan mőködik. Nem kell tehát semmi adat, a legprimitívebb rendszer elég, viszont minden tag mellé kell egy olvasó. Nem tudom, mennyire zavaró, hogy az olvasótól pár cm-re van egy nagy fémfelület. (Örvényáramú veszteségre gondolok)
Az olvasó hw-t magam szeretném valamelyik netes cikk alapján összehozni, AVR-ben otthon vagyok,
Mit ajánlotok, melyik tag-et, ami a fentieknek megfelő kritériumok mellett a legolcsóbb/legegyszerúbb olvasót igényli? (125 khz, ASK?)
(#) bbalazs_ hozzászólása Dec 28, 2014 /
 
Kezd elegem lenni a diakigazolvanyokbol. Harom olvaso harom kulonbozo 4byteos ID-t olvas be roluk (ket byte azert megegyezik). Ebbol ket olvaso teljesen megegyezo SL031 (talan a firmware kulonbozhet, de ez kivulrol nem latszik), ezert vettem egy harmadik RFIDClick-et, az meg a harmadik fajta valaszt adja. A harom olvaso altal olvasott kodok nem transzformalhatok egymasba, probaltam bitcsuszast es hasonlokat nezni, nem segitett.
Az osszes tobbi fajta kartyat, amihez hozzafertem, tokeletesen olvassa mindharom.
Mitol lehet ez?
(#) Dempsey hozzászólása Ápr 27, 2015 /
 
Sziasztok!
Van nekem egy a képen látható RFID olvasóm. Elvileg ha jól tudom akkor lehet vele kommunikálni UART-on is de valahogy nem működik. Legtöbb helyen SPI kommunikációval használják mikrovezérlővel. Nekem egyenlőre arra lenne szükségem hogy egy terminál programmal meg tudjam nézni hogy milyen adatot küld soros porton. Valaki esetleg használt már ilyet?
(#) bbalazs_ válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Hasznalsz-e szintillesztot? Mert ezek a Tx es Rx jelek 3.3V-os szintuek, azaz nem kothetok kozvetlenul com portra.
A chip leirasaban olvashatod, hogy hogyan kell soros vonalra kapcsolni. Vagy jumperrel vagy kulon lab van ra, ekkor azon at irhato/olvashato, a tobbi kommunikacios vonalat meg fixre kell kotni.
(#) Dempsey válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
Szia!
A szintillesztés meg van oldva a képen látható átalakítóval. GND re tegyem vagy 3.3V-ra a többi lábat?
Ellenállással vagy simán anélkül?

rs232.JPG
    
(#) bbalazs_ válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 27, 2015 /
 
En foldre tennem, az outputokat esetleg ellenallassal. De a chip adatlapjaban szerintem ez is le kell, hogy legyen irva.
(#) Dempsey válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Hát nekem valahogy nem egyértelmű hogy hogyan fogja tudni hogy én nem SPI-on akarom használni hanem UART-on. Elvileg adatlap szerint automatán ismeri fel hát ezt eddig nem tapasztaltam. Azt sem tudom hogy az RST lábat a modulomon kell e valami fix pontra tenni, mert erről sem találtam semmit. Elmondásod szerint akkor a modult úgy kell bekötnöm hogy (SPI-->UART megfeleltetés) SS --> Rx; MISO-->Tx; SCK-->GND; MOSI-->GND ha jól gondolom. Az RST lábbal mit csináljak szerinted?
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015

MFRC522.pdf
    
(#) KBal76 válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
SPI módban használd, azzal nem fogsz csalódni, uart nekem se jött össze ezzel. Amúgy elég bonyolult a megszólaltatása elsôre, tehát nem olyan hogy odateszed a kártyát és küldi a kódot belôle. Arduinora vannak példakódok szépszámmal, kiindulásnak keress rá, nézz bele egy-kettôbe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 28, 2015
(#) Dempsey válasza KBal76 hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
PIC-el akarom majd birizgálni csak szerettem volna tudni milyen adatokat küld ha odateszem a kártyát. De tényleg nem egyszerű megszólaltatni.
(#) bbalazs_ válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Szerintem semmilyen adatot nem kuld MAGATOL. Neked kell megszolitani es beolvasni a valaszat.
Esetleg lehet egy vonal, ami a kartya jelenletet jelzi, ekkor annyi elonyod van, hogy eleg ezt a vonalat figyelni es utana lekerdezni, nem kell folyamatosan pollozni.
(#) bbalazs_ válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Na, irtam masikat, de megette a rendszer.
Szoval az adatlapot elolvasva szerintem neked is minden vilagos lesz, Az EA es az I2C vonalak foldr huzasaval mondod meg neki, hogy UART legyen. Viszont hsznalja a DTRQ es az MX vonalakat is.
Elsokent inicializald es olvasd ki a FIFO buffert. Az adatlapban irt byteokat kell kapnod.
(#) Dempsey válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Nekem a modulon nincs EA pin kivezetve csak SDA, SCK,MOSI,MISO,IRQ,GND,RST,VCC. Az EA a 32. lába az IC-nek elvileg, de nincs kivezetve a modulra. A felsoroltak közül meg tudnád mondani mit tegyek földre hogy UART legyen, mert már teljesen nem értek semmit
(#) bbalazs_ válasza Dempsey hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Akkor merd le, hogy eleve milyen potencialon van, mert lehet, hogy eleve foldelt es akkor csak az I2C vonalat kell lehuzni.
(#) Dempsey válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 28, 2015 /
 
Elvileg mindegyik vonalon GND-hez képest 0,1V- van vagyis GND-n vannak ezek szerint. Kivéve az RST láb mert azon 3,3V van.
Következő: »»   5 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem