Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RFID Miértek és hogyanok
Témaindító: adamhollos, idő: Jún 18, 2011
Témakörök:
Esetleg megütni kalapáccsal a chipet.
Mind ilyet fog adni. Mert a kártyát nem a bank hanem a bankkártya kibocsájtó cég adja.
Ma kaptam hivatalos levelet a banktól. A válasz: Kötelező átvenned a kártyát. Ez van és kész. Nincs választásod.
Szerintem is most vagyunk jó helyen
Én is nagyon ideges lettem.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Ez egy kártya belseje, gondolom van más variáció is a felépítésre.
Régebben dolgoztam a .abilba, ott volt röntgen. Ha valaki dolgozik ilyen helyen az megnézhetné, hogy mi van a plasztikban.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
Utolsó javaslat: van még másik kártyakibocsájtó is, például a Visa. Én egy hónapja kaptam a kártyát, az nem ilyen.
Ez elgondolkodtató. De most váltsak bankot ? Csak ki lehet valahogyan csinálni azt a chippet.
Félek, hogy integrálva van az alapcsippel ez a technológia, mert úgy az olcsó. Legalábbis én így tervezném az elektronikát, ha ilyenre vetemednék.
Ez most nem esett jól
Ha a visa kártyádon vannak rádióhullám jelek akkor az is PayPass-os
Nincs. OTP...
Találtam belső felépítést is.
Hogy fogod kipróbálni, hogy sikerült-e kiherélni? Csak megjegyzem csendben, hogy ez egy *
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2014
Olyan nagyon nem kell aggódni. Ha nem kell PIN, akkor aláírás kell. A kártya hatósugara meg alig pár cm. Így nem kopik a kártya, meg az olvasó sem. A pénztárcádban meg tartsd alumínium tokban.
En a mult heten elszenvedtem ezt. A gyerekek raugrottak a fotelben nadragzsebben felejtett kartyamra es az hosszaban jol berepedt. A chip egyben maradt, kartyat osszeragasztottam, fizetni lehet vele PIN kodosan, de a paypass tonkrement. Valoszinuleg a korantenna hasadt el benne.
Szoval javaslom, vagd be a chip erintkezoi mellett kb fel centire, nagyjabol 5cm hosszan.
Az azért nem bonyolult, bemész a boltba, veszel valamit, ha nem tudsz vele fizetni, más sem.
Ott égsz... Vagy ha nem sikerült, akkor veszel valamit feleslegesen... Okos dolgok ezek...
Hát az aláirás az semmire sem jó! Nem egy pin kód... Csak firkantasz valamit aztán Jó napot!
Mért égne? Nem megy a kárty proba megint proba megint, azt kifizet kp vel vagy normál modon ... Ennyi!
Meg mért venne feleslegessen valamit is? Ezt sem értem
Tévedésben vagy. Az aláírás eléggé jellemző dolog, és a minta aláírásod a szerződésen van. Vita esetén összehasonlítják, és annyi. A saját aláírásodban a jellegzetességek ugyanazok. Hamisítani nem lehetetlen, de a pénztárnál biztos nem fog menni.
Te egy mázlista vagy !
Senki nem dolgozik röntgenes helyen ? Azonnal megtudnánk, hogyan likvidáljuk ez a Pass-ot.
Én igen, már meg is akartam röntgenezni csak nincs senkinek ilyen kártya.
Más. RFID technológiával megoldható hogy egy gép csak akkor induljon ha a védő szemüveg a fejen van, azaz kellene a szemüvegbe egy chip, meg ahol áll a munkás az mellett egy adó tekercs aminek kellő és irányított hatótávja van.
Szerintem rossz irány, ahogy az embereket ismerem leteszik az első adandó helyre, ahol még/már látja a vevő.(esetleg a nyakukba akasztják) Ha ennyire pontosan egy helyen kell dolgozni, akkor egy lehajtható lap, ezt könnyebb ellenőrizni.
De jó volna ha meg tudnád röntgenezni. És másnak sincsen a munkahelyeden ? Nem lesz a bankkártyának semmi baja.
Itt a kép róla. Az aggodalom jogos, szerintem 13,56MHz a tekercs menetszámából a frekvencia ami elég nagy távolságról is működtethető. A működés kiiktatásához elég kifúrni a kártyát ahol a tekercs menetei futnak. Lehet erős fénnyel átvilágítva is látszódik a tekercs.
A kép felülnézetben a csip érintkezői felől készült.
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Valóban a mechanikus rongálás a megoldás, mert az elektromágneses impulzus kiütné a teljes kártyát. Nem mondom elég vékony a tekercs, na de majd meglátom mire jutok... Még egyszer köszönöm a röntgenképet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |