Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
8ohm-ra +-35V üresjárati tápfesz mellett 60-65W.
Egyébként gratulálok hozzá ![]()
4 ohm-on mennyit adhat le?(csak mert 4 ohm-os hangfalaka vannak rajta.)
Hát nem a legszebb de csinálhatok róla képet ha karod.
A számított érték ~120W.
De evvel a táppal én nem hiszem ![]()
Ja és kondi után +- 45-50V között van most nem tom mennyi.
kb annyit szól mint a TDA
Szerintem olyan 80-90W lead.
Basszus, akkor nem +-35V a táp hanem még ezt puffereled
![]() De ezt nem mondtad! Így +-49V a tápfesz Erre viszont nem javasolt a 4ohm-os terhelés, csak 8Ohm! Határon van a tápfesztürése is a B5-nek. Olvasd el amit KD mester írt a leírásában!
Várjál ha a 4,7k ohm ellenállást kicserélem akkor az úgy jó lesz nem?
Ja és a táp az nem szimmetrikus ha az számít valamit.
A TIP tranyók max 50V-ot birnak. Nem szimmetrikus a táp,
![]() Másról nem is működne ![]()
Hát a trafó 2×35V ad le szóval 4 vezeték jön ki belőle ha a bemeneti 230V-os vezetéket nem számolom bele.
De akkor csak ha a trafót cserélem ki akkor lesz jó? ![]()
Hello mindenkinek!
Olyan problémám lenne hogy kaptam egy autó erősítőt de amint áramot kap az erősítő letilt!Ég folyamatosan a piros lámpa rajta!Akár van rajta hangszóró akár nincs!Valaki esetleg tudja hogy mit kellene vele kezdenem?Vagy mit nézzek meg rajta?? Elöre is kösz a segítséget! Idézet: „. Csak az használjon 36V-osat, akinek éppen ilyenje van és csak 8 Ω-os hangsugárzója! ” (A TIP-ek Uce max100V) Ez benne van a leírásban. Tehát vagy hangdoboz, vagy trafó csere javallott
Szia!
Ez a piros lámpa minek a jelzésére szolgál, mi a felirata?
HELOU AZT SZERETNEM KERDEZNI HOGY NEM E TUDTOK VALAMI GYORS EGYSZERU KIS EROSITOT AMI NEM IGENYEL SOK MUNKAT ES ALKATRESZT SEM HA TUDTOK SEGITSETEK VAGY LOKJETEK MEG EGY PAR RAJZAL ELORE IS KOSZ
![]() ![]() ![]()
De akkor ez micsoda?
„A tápfeszültség változtatásánál csak 2 ellenállást kell változtatni az erősítőben. Ez a két Z-dióda előfeszítő ellenállása, amit úgy kell méretezni, hogy 5-6mA folyjon rajta. Példa: UT=36V, Uz=12V, I=5mA. R=(UT-UZ)/I=4.8 kohm. Ez a rajzon 4,7 kohm lett." Akkor csak meg lehet változtatni a tápfeszültséget nem?
Kedves Directors-om!
A Két zener az a tápfeszből (+-36-50V) állít elő 12V ot a bemeneti fokozat (BC546-556) számára. Ennek az előállítására van szügség az előfeszítő ellenállásra ami tápfeszfüggő(ezért írja hogy kell számítani az értékét). A teljesítményfokozat (feszültsége=a tápfeszültséggel, ott nincs ellenállás. Magyarul az erősítőn belül többféle fesz is van.
Miért kérsz segítséget ha nem érdekel a válasz!
![]()
van neki topik is itt a hobbielektronikán, olvasd át!
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_1773.html
Üdv. A piros az hiba/PROTECT/. Zárlatos a végfok , vagy belsö TÁP.
Vagy power
![]()
Az biz igaz.Tápot csak-csak adott neki és nem a kapcsoló fesz világít. BÁR a héten hoztak egy rádiót lefüstikélve , mert az erősitőnek elfeledkeztek negatívot adni. De az RCA segitett egy darabig.
kosz mindenkinek mindent
Azt szoktak mondani nincs rossz kerdes ... ez sem az, csak nem pontos.
4ohmos terhelessel az eredeti kapcsolas +-36V tapfeszultsegen maximalisan kb. 2.5A-t vehet fel tapagankent (de lehet h. tevedek, nem szamoltam es nem neztem utana). Ha jol emlekszem KD mester is hasonlo nagysagu biztositekokat javasol a kapcsolasba. Nezz utana a leirasban.
sziasztok.azt szeretnem kerdezni hogy hogyan lehet feltuningolni egy erositot??kondival vagy esetleg ic vel segitsetek??szerintetek lehetseges???
Elég furcsa a kérdés. Konkretizálhatnál, hogy mire is gondolsz pontosan a tuningolás alatt.
Gondolom hogy mire gondolsz, de az nem lehetséges. Nagyobb tápfesz és/vagy erősebb IC és/vagy erősebb tranyók... ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |