Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   17 / 204
(#) GPeti1977 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 1, 2015 /

Egy ventilátor és egy terelőlemez felszerelésével már sokkal szebben nyomtatta a hidas részeket.
(#) horka001 hozzászólása Máj 5, 2015 /

Sziasztok

Láttam többen foglalkoztok a Ramps Arduino alapu 3d nyomtatóval.
Csak lesegettem eddig dolgokat, de hogyan lehet konkrét terveket és alkatrészket találni a kerethez?
Fogaskerekek és szíjakat hol és milyen méretben lehet találni?
Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.
(#) GPeti1977 válasza horka001 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Az alu profil kivételével szinte mindent az ebay-ről vettem.
Bordás szíj: Bővebben: GT2
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2015
(#) papaiatis válasza horka001 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

A RepRap jellegű nyomtatók egyik ismérve, hogy tudják önmagukat "sokszorosítani". Ezt azt jelenti, hogy egy ilyen nyomtatóban sok olyan műanyag alkatrész van, amit más géppel ki lehet nyomtatni.
Tehát ha a műanyag alkatrészeket szeretnéd, akkor megkérsz itt valakit, akinek már van gépe, hogy nyomatassa ki neked

Minden mást ebay-ről vagy aliexpress-ről meg tudsz rendelni.
(#) horka001 hozzászólása Máj 5, 2015 /

Köszi. De nem csak az aluprofil érdekel, hanem a keret méretei és azokat az adatokat hol kapom meg.
Nincs isemrősöm akinek lenne 3d nyomtatója, ezért is kérdeztem meg ilyeneket.
(#) GPeti1977 válasza horka001 hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

Ahogy sikerül meg ami megvolt szerint méreteztem.
(#) Phoenix225 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

az extrudert meg a hotend kombót kompletten vetted vhonnan, vagy az is némileg saját alkatrészekböl áll össze?
Nagyon szép a nyomtatásod, már az elsö próbálkozásoknál is, grat!
(#) GPeti1977 válasza Phoenix225 hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Ezt vettem komplett:
Bővebben: Extruder

Ez direkt meghajtású ha a motor lassító áttételen keresztül hajtaná a szálat biztos jobb lenne.
Erről mit tudtok mondani?
(#) Mdavid válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Már miért lenne jobb? A fordulatszámot a program vezérli.
(#) Phoenix225 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Köszöntem
(#) GPeti1977 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Igy van de itt a motor lassan forog ezért kicsi a felbontása is meg akkor nagyobb nyomatéka is lenne.
(#) Mdavid válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Nem értelek. Itt nem kell nagyobb nyomaték. Amit ezek a motorok leadnak, bőven elég. Nem CNC-t építesz, csak bonyolítod vele a dolgot, és hibalehetőséget gyártasz.
A felbontásnál meg azért a menet milyensége is számít. Persze, a motor is, de 0,1mm-esnél otthoni megoldással szerintem ne akarj jobbat, mert nem fog menni., a motor alapból meg tudja ezt a felbontást.
Meg persze a hajadat ki fogod tépni, hogy egy apró kis alkatrészt 3 órán keresztül nyomtatsz, mert lassú a motor.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
(#) GPeti1977 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Csak most az extruderről beszélek, úgy néz ki elég a nyomaték mert még nem akadt el a szál, viszont az első extruderek áttétellel készültek csak most már lehet kapni olcsóbb direkt meghajtásút is.
(#) Mdavid válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Most is lehet olyanokat venni, de azoknak inkább az volt az előnye, hogy nem volt akkora mozgó tömeg a szánon, így gyorsabban mehetett a nyomtatás, pontosan. Viszont vannak vele gondok, papaiatis is szenvedett vele jó ideig.
(#) GPeti1977 hozzászólása Máj 7, 2015 /

Egy rövid kis videó a nyomtatóról:
Bővebben: DIY 3D printer
(#) papaiatis válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 8, 2015 /

Igen. Nekem volt bowdenes extruderem és csak a cumi volt vele. Amikor működött akkor szépen nyomtatott de nem tartott sokáig az öröm. Annyira meguntam folytonos szerelést hogy végül nyomtattam egy új fejet direkt meghajtáshoz. Bár ez is áttételes. Ezzel viszont semmi gondom.
(#) Mdavid hozzászólása Máj 8, 2015 /

Nekem most a függőleges tengellyel van gondom. Kihajlik a tengely, ezért mozog az asztal. Szereznem kell 2 db 5/16-os anyacsavart hozzá, meg nyomtattam néhány alkatrészt, hogy fixáljam. Remélem, jó lesz, mert nagyon rontja a nyomtatás minőségét..
(#) Mdavid hozzászólása Máj 17, 2015 /

Ti hol vettetek menetes szárat a nyomtatótokhoz? Vagy trapézmenteset használtok? Ki szeretném cserélni a nyomtatómban a függőleges szárat az 5/16-osról M3-ra.
(#) zopl hozzászólása Máj 17, 2015 /

Sziasztok!
Kezdő vagyok és gondolkodok egy 3D nyomtató építésén. A szokásos.
Mi a véleményetek erről a kit-ről?
http://www.ebay.com/itm/111622703439?_trksid=p2055119.m1438.l2649&a...X%3AIT
(#) GPeti1977 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Ezt használd Bővebben: menetes
ne M3 menetes szárat.
Nekem is csak egy van belőle de kettő kéne annak ellenére hogy dupla lineáris csapágy van a nem meghajtott oldalon.

Nekem mikor rakja a sorokat kb 0.1mm eltéréssel kerülnek egymás fölé véletlenszerűen, nem tudom az okát lépéstévesztés, szoftveres, vagy backslash jelenség miatt amit nem lehet kompenzálni szoftveresen, meg kell-e a bordás szíjhoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
(#) Mdavid válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Nekem azon igazából nincsen súly, mert mellette a két tengelyen van minden. Többen cserélték az ugyanilyen gépükön a menetes szárat M3-ra, mert így kisebb rétegmagasságot érhetnek el.
Lásd a képen (azóta letakarítottam a piszkos zsírt )
(#) papaiatis válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 18, 2015 /

Barkács boltban lehet kapni. 11. kerületben az Etele úton van egy illetve az Allee környékén az MTA-val szemben (Kende utca). De kapsz pl OBI áruházban is.
(#) papaiatis hozzászólása Máj 23, 2015 /

Sziasztok.
Van egy három órás nyomtatásom, aminek az utolsó 4 percében sikerült belenyúlnom a gépbe és lekapcsolni a tápegységet, ezért megállt az egész. Milyen lehetőségek vannak arra, hogy egy nyomtatásnak az utolsó pár rétegét nyomtassam csak ki?
(#) papaiatis válasza papaiatis hozzászólására (») Máj 23, 2015 /

végül ez alapján sikerült megoldani: Instructables leírás
(#) Mdavid válasza papaiatis hozzászólására (») Máj 24, 2015 /

Én csak ezt a megoldást ismerem, sosem próbáltam. Bővebben: Link

Közben látom, megoldódott
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
(#) papaiatis hozzászólása Máj 25, 2015 /

Szerintetek ezt ki lehet házilag nyomtatni FDM technológiával, jó minőségben? Bucky Ball

Ha igen, milyen beállításokat használnátok?
(#) Gafly hozzászólása Máj 30, 2015 /

Ennek a Easy3Dmaker-ek vajon hogy néz ki a feje (Filament Extruder) belülről? Hogy lehet szétszedni és kitisztítani? Valószínűleg dugulása van mert ciklikusan elkezdi nyomni az anyagot, majd "retraktál". Hőmérséklet rendben, áramkorlátot állítva csak a ciklusidő változik...
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2015
(#) GPeti1977 hozzászólása Máj 30, 2015 /

ABS-t nem tudok nyomtatni rendesen, a vízszintes részek erősek és merevek, de mikor függőlegesen építkezik akkor a rétegeknél törik mint a ropi nem olvad össze, lásd kép, a fej 0,4mm átmérőjű, rétegvastagság 0,2mm, a hőfokot már felvettem 270C-ra (ajánlott a 230C). PLA- val sokkal erősebben össze tudom tapasztani nem emelt hőfokkal is.
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2015
(#) Mdavid válasza GPeti1977 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

ABS-nél a 230 °C kamu, ki lehet annyin nyomtatni, de nem lesz jó a minőség. 250 °C-on kell nyomtatni, hűtés nélkül, zárt térben. Fűtött asztallal. Én 110 °C-os asztallal nyomtatok
(#) GPeti1977 válasza Mdavid hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Nekem is 110C az asztal, de akkor ezek szerin úgy lenne jó ha a nyomtatás zárt térben lenne hogy a levegő hőmérsékletét is fel lehessen vinni egy optimális beállított értékre.
Következő: »»   17 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem