Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én valami rendes szűrőt javasolnék.Az akvarisztikában egyébként alapkő a szűrés és a szűrőbaktériumok.Ha teljes vízcserét csinálsz azzal a biológiai szűrést tönkre teszed és a tó újraindulásánál a halak is elpusztulhatnak.
Itt lakik a lépcső tetején.
Mőbius szalag. Ez viszont előállítható, de mégis érdekesség. Szalag, melynek egy oldala, és egy éle van, így végtelenítve. Ha elvágjuk, két oldala, és két éle lesz. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Szerintem ez a rajz szándékosan így készült. A 19. szd.-ban August Ferdinand Möbius nevű matematikus megalkotta a "Möbius szalagot" ezt mára már sokan továbbfejlesztették - ha jól tudom, az AUTOCAD-al is lehetséges ilyet "alkotni.
Sziasztok.
Ma elkezdtem a palántázó kis üvegházunkat építeni. Apámmal megbeszéltem a dolgokat, a héten ide rendezi a betont, addigra készen kell lenni az alap helyével. Ma miután hazajöttünk Hamosatból (a család tanyája), ahol rádiózni, tábortüzezni voltunk, nekiálltam felszedni a térköveket. Úgy volt, hogy csak megkezdem, de végül felszedtem mindet és nekiálltam kiásni a helyet is. Két óra alatt sikerült eddig eljutni. A második képen meg a kubikus én vagyok. U.i.: Nem tudom miért feketeti el, a gép jól jeleníti meg. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Ismerős ez a munka.Én a napokba csináltam ugyanezt csak akvicsal.Anyánál most készül a járda oda kell.A végére már kicsit kezdtem unni(utálom az ilyen jellegű munkát) de a végén csak elterítettem a kavicsot.
Van többféle lehetetlen tárgy. Jó dolog az ilyeneket nézegetni.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2015
Idézet: Felénk "élet vize van", akkor írunk ilyeneket „akvicsal”
Szia!Most látom....Úristen....nem tudok írniAz kavics akart lenni..Bocsánat!
Létezik olyan kütyü, ami elvileg megzavarja a környezetében az összes elektronikus készüléket? Valahol olvastam ilyesmit, még régebben, de valahogy nem tudom elhinni.
Lehet hogy nagy hülyeséget írok de mintha az ionizálóval kapcsolatban hallottam volna ilyesmit.
Sziasztok! Már régóta foglalkoztatott, hogy 4K-s videófelvételre térjek át a FullHD helyett. Tegnap elszántam magam egy próbára. Mivel csak a mobilom képes ezt kivitelezni, így azzal fogtam bele. Kapóra is jött az ötlet, mert így biciklivel is kiszaladhattam a közeli helyszínre állvány és egyéb nehéz cuccok cipelése nélkül. A felvételek elkészültek, a meglepetés a feldolgozáskor ért. Powerdirektor 11-et használok, aminek a szerkesztőablakában a képi anyag erőteljes szakadozását tapasztaltam. Inkább diavetítésre hasonlított, mint egy filmre. Közben a hang folytonos volt. A vágási pontok megtalálása is hosszú időt vett igénybe. A kész videót a médiaplayer 10 nem játssza le, de az eredeti klipeket sem. Most nagyon el vagyok keseredve, s nem tudom, hogy a gép gyenge, vagy a régi szoftverek hibája ez? Mit kéne fejlesztenem? Érdekes módon a youtubera sikeresen feltöltődött és onnan le is játszható. A felbontást viszont nem tudom ellenőrizni, mert nincs UHD kijelzőm. Valaki rákukkantana, akinek van ilyen a birtokában? Bővebben: Link
És általánosságban kérdezném, hogy hardvert, vagy szoftvert kellene-e fejlesztenem? Jelenleg ami van: I5 3330 Cpu, 8 GB DDR3 RAM, 128 GB SATA3 SSD+ 2 TB HDD, GTX660Ti grafika. Mindez egy bitang digitális táppal megtámogatva.
Most nekem sem jut eszembe melyik készülékre írta Béka, hogy a környezetében az összes rádiós illetve rádió alapú készüléket megzavarja. Az, hogy az összes elektronikus készüléket megzavarja valami arra óriási energia szükséges, de a rádió alapú készülékek megzavarása könnyű.
Megvan mire írta Béka, a vezetéknélküli telefonra. Nem a mobilra, hanem erre:cordless telefon. U.i.: A fénycső világítás is képes zavarni a rádiókat. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2015
Még a kapcsolóüzemű tápok is zavarják a rádiókat.
A hardvered igen erős. Szerintem próbáld ki a Sony Vegas 12-es verzióját.
Szia.
Persze,hogy van.Az a neve,hogy "kikapcsoló"....
Az "igen erős" talán ma már túlzás. Két éve, amikor összeállítottam, még jó középkategória volt. Legfőképpen azt nem értem, hogy ezt a standard mp4 videót miért nem játssza le? Win7 van rajta a (gondolom?) legújabb mediaplayer 10-zel. Elvileg a videószerkesztőmmel sem lehetne gond, mivel elvileg elvégzi a feladatot, csak nagyon lassan. Persze itt már négyszer annyi képpontról van szó, mint a fullhd esetében, de a renderelési idő inkább 8-10-szeresnek tűnt a kisebb felbontáshoz képest...
Atombomba. Garantáltan megzavarja az elektronikát.
Az én gépemhez képest ami 4 magos, 6 giga DDR2, sima HDD, HD7850 grafkártyához képest igen erős. Mediaplayer-t évek óta nem haszálom. Csakis VLC vagy Quick Time.
Szerintem az áramszünet mindet működésképtelenné teszi.
Szerintem se lehet gond a hardware, az én gépem kicsit gyengébb de vidáman viszi a VLC a videódat. Próbáltam szerkeszteni, vágni, semmi gond nem volt. Vágáshoz ezt használom: A**** Premiere Elements 10
Ha felrakod a K-Lite codec pack-ot, már le fogja játszani.
Köszi mindenkinek! Ezt a codecet majd kipróbálom. Illetve majd a szerkesztőt is megpróbálom frissíteni, mert ő mindig akarja, én meg eddig nem mertem. Sajnos, a videókártyám is csak egy régebbi, konkrét driverrel hajlandó dolgozni, ezért félek a frissítgetéstől. De most muszáj lesz megpróbálni. Az új szerkesztőtől meg félek, mert mind pilótavizsgás. Ezt legalább már alapfokon kiismertem...
Ő volt életemben az első (3D kaland)
Ezt a 3D-s nyomtatott tárgyakat hogy kell elképzelni?
Olyasmi anyagú mint a hungarocell ,vagy azért komolyabban terhelhető anyag? Mekkora terhelést bír ki?
Nem, hungarocell-nél sokkal erősebb és nem habos.
Pontosabban többféle technológia van (valamint saját topic-ja is). Hungarocell-ből is lehet 3D vágni (erre is van topic). Akár "fémet" is lehet nyomtatni A kicsi olcsó 3D nyomtató olyan mint egy gépesitett ragasztópisztoly. Talán ami kézzelfogható, az a műanyag kés, amit egyszer használtosként szoktak adni. Állagában ahhoz hasonló. Hőre lágyul, nagyobb tömegében belül ki van töltve (hatszögletű ráccsal, "hexagon", mert az anyag drága). Korlátozottan használható dolgokat könnyen lehet vele alkotni (lásd dugó). De van saját topic-ja és nem én vagyok a szakember ezen a területen... A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Sziasztok! Kormányfűtést szeretnék készíteni, a kérdésem az, hogy a 9. képen lévő "szalaghoz" hasonlót hol lehet beszerezni, vagy mi a neve? Valami hőálló szalag, bandázs kellene. Tud valaki segíteni az anyag beazonosításába, vagy, hogy mit lenne érdemes használni? Köszönöm!
Höhö. 1000 éves vászon "szikszalag". Gondolom már nem ragad, tehát bármiféle vászon szalag jó oda.Nem kell oda hőálló, hiszen a 40 °C már bőven elegendő.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Én úgy látom, az sima vászon szigetelőszalag.
Köszönöm mindkettőtöknek az infókat! Villanyszerelő vagy víz-gáz boltban lehet ilyet kapni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |