Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Villany, de mint írtam 1000 éves. Nem hinném, hogy kapsz. Nem azért, de ez állati ronda.
Lehet kapni gyári, fűthető kormányvédőket. A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Ha még árulnak, igen, ilyesmi helyen érdemes. Esetleg barkácsboltban lehet kérdezősködni. Valahol csak találnak egy elhagyott tekerccsel.
Pl.: itt is van: Bővebben: Link
A kivitelezés nekem sem tetszik, én máshogy oldom meg, enyém biztosan egész szép lesz és jóval olcsóbb mint a fűthető kormányvédő. (Egyébként még fűthetőről nem hallottam, utána nézek.)
Szerk.: Rákerestem, hát a fűthetőek 5000 körül indulnak és elég gagyinak néznek ki. Amik már szimpatikusabb kinézetűek azok 7000 körül vannak, de azok sem fűtenek csak egy-egy helyen. Na de majd az enyém Köszönöm az infókat, remélem lesz még valahol elfekvő készletben egy guriga A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2015
Szia! Én több, mint másfél évtizede kizárólag ezt használom sőt, leggyakrabban a fentebb linkelt tesa tipust. Lebeszélnélek róla, mert tapogatni nem jó. A meleg hatására megolvad benne a ragacs, átitatja az egészet, egy nagy ragadvány lesz belőle. Egyébként bandázsszalag a becsületes neve. Fervillben és egyéb autóvillamosság profilú kereskedő cégeknél raklap számra kapható. De vettem már Tacskóban is. Javaslok helyette inkább valami minőségi kerékpár bandázst!
Ha már mindenképp te akarod csinálni, tedd fel az eredményt hadd lássuk. Egyébként én a bontóban vennék gyári fűthető kormány, ha ilyesmire vágynék. Az biztosan szép és jó, valamint nem kell vele annyit dolgozni sem.
Az én autómhoz nincs ilyen kormány gyárilag, mármint fűthető. Az eredményt fel fogom tenni, de lassan haladok, elmúlt egy hónapba sikerült beszereznem a kanthal huzalt : ) Most a PWM-es elektronikára és a varrható bőr kormányvédőre várok .
Én eleve nem ilyen (nem tudom mi ez) 1-2mm vastag vezetéket fogok használni, hanem 0,5-0,7mm-es huzalt, így nem lesz olyan hurkás a kormány mint a képen. @SzervízMacska! Köszönöm a tippet, mielőtt feltettem volna a kérdésem, nem tudtam, hogy ennek a bandázs szalagnak is van ragadós része, azt hittem csak sima ruha anyag, mint pl a géz. Azt én sem akarom, hogy ragadjon az egész : ) A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
De más autóhoz van. Azt egyszerűbb adaptálni bármilyen típus is. A gyári minőséget nehéz házilagos eszközökkel ebben az esetben elérni.
Sziasztok!
Nem akarok "beleugatni" más témájába, de tulajdonképpen miért kell Neked ilyen bandázs szalag? Feltekered a kanthal huzalt a kormányra, és igényesen kivezeted. A régi bmw-kben a kormányra szép bőr borítás volt húzva, majd felvarrva. Én ilyet szereznék, jól is nézett ki, és kényelmes is volt, ráadásul szerintem bátran ráteheted a kanthal huzalra, nem kell azt semmivel betekerni. Ez is egy kormányvédő tulajdonképpen, csak sokkal normálisabb, mint a tescoban ezeröccáér' kapható vastag, puha szörnyetegek. Többször vezettem egy haverom szervó nélküli F Astráját, amin ilyen van, azzal kín volt a közlekedés. Zoli, ha kormányt cserélsz az autóban, és nem típusazonos, ahhoz műbizonylat kell. Szerintem nem éri meg az egész a macerát.. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2015
Sziasztok!
Volt valaki aki most vizsgázott elektronikai technikusként, komplex vizsgarendszer szerint? Vélemény a feladatokról?
Így van ahogy írod. Frankó puha bőrkesztyűm van, abban vezetek, amíg dermesztően hideg a kocsi belül. Minden hideget foghatok vele -nem csak a kormányt-, és még energiatakarékos is.
Nem olyan komoly probléma az. Gyártó azonos kormány kell és a kutya sem fogja tudni, hogy abban az autóban volt-e olyan. Egyébként a magam részéről ezt egy olyan extrának tartom aminek semmi értelme.
Én ugyan villanyszerelőként vizsgáztam de az elektrotechnikusok meg minden ilyen elektrós szak azt az írásbelit írta amit én.Vélemény?Tök könnyű volt.Volt egy szinusz jel elemzés szakrajz elemzés,egy elektronikai áramkör elemzés(alkatrészek felismerése azonosítása és darabszáma) akkor még egy keresztváltó kapcsolást kellett lehuzalozni,valamint egy motorindítás alkatrészeit kellett megnevezni.
Sziasztok!
Ha rossz helyre írok nyugodtan helyezzétek át, csak nem találtam alkalmasat erre a kérdésre. Adott egy office 2003. Oldalbeállítás. Az első 6 oldalra nem kell számozás, utána pedig 7,8,9 folytatódjon Minden segítséget szívesen veszek. Előre is köszi.
Nem kéne egy uj rovatot nyitni - a legütödöttebb kapcsolások és elektronikai megoldások számára?
Az utobbi idöben már egy csokorra valo jelent meg a HE oldalain és sokan hetekig képesek rágodni rajtuk.
Nem ugyanazt írtuk nekünk nagyon nehéz volt. Valós rezgőkör számítás, 2 fokozatú erősítő fetes, bipoláris összekapcsolva, hangolt nem invertáió műveleti, digitből meg kombinációs hálózat elemzés, valamint aszinkron hálózat tervezése. Még annyira nem hangzik vészesen, de mindenhol ilyen váltakozó paramétereket, frekvenciákat jósági tényezőket, veszteségi ellenállásokat kérdeztek tehát szinte semmi egyenáram.
Érdekes.A papíron rajta volt hogy kik kapják még ezeket a feladatsorokat és tisztán emlékszem az elektrotechnikusra is....Lehet hogy az másféle vagy nem tudom.Mindenesetre mi ugye elektrót még alapszinten sem tanultunk és a többieknek ez volt a hátránya.Volt aki tök üresen adta be azt a részt volt aki kemény 2 dolgot felismert,a kondit meg az ellenállást.Én kitöltöttem teljesen remélem hogy jó lesz.Én mondjuk nagyon minimális szinten foglalkoztam elektróval ezért tudtam megcsinálni különben nekem sem ment volna.
Sokáig nem voltam szóval képbe hoznál pár példával?
Másik: Van egy jóóó nagy problémám. (na nem a merevedéssel vannak bajaim) Fatüzelésű bojler csaprésze teljesen tropa és nem tudok hozzávalót szerezni. Nincs valakinek elfekvőbe vagy tippje hol lehet egyet szerezni? Idézet: „volt aki kemény 2 dolgot felismert,a kondit meg az ellenállást” Na nekünk volt alkatrész mérés kiadva feladatnak. Mielőtt osztálytársam lemérte volna én már a (szín)kódja alapján már kiszámoltak. Néztek is páran.
Valamilyen mérés nekünk is lesz de azt elhúzzák a jövő hónap elejéig.Vagy főzőlap áramfelvétel vagy motor áramfelvétel mérés lesz egyenlőre nem tudni.
Az egyik öregasszony panaszkodott a magas villanyszámla miatt. Otthon bontott szálas hosszabbító készítése meg egy lakatfogó oszt usgyi. Hát a villanytűzhely ette a legtöbbet mily meglepő.
Én mondjuk lehet hogy azt néztem volna meg hogyha elektromachanikus villanyóra fent hogy tényleg annyit mér mint amennyit elfogyasztanak.
Nem számít mert pár hónappal utána temették.
Sziasztok! Néhány napja sikerült beszereznem egy 4K felbontásban rögzítő kamerát a legszükségesebb tartozékokkal együtt. Mondjuk kártyát szerezni bele nem volt könnyű, mivel 50MB/s-mal veszi a videót. Remélem, szép felvételeket készítek majd vele. Egyenlőre egy próbára volt csak idő, mivel még csak ismerkedünk. Bővebben: Link
Ma lesz az első éles bevetése a 2-es vonalon... A látógép és a pénzérme a méret viszonyítás miatt került a képekre.
Pl amikor egy RC tag müködését egy mikroprocesszorral modellezik - és az eredmény csapnivalo. De volt már kapcsolot helyettesitö PIC-s áramkör is.....
Várjuk (várom) a videót a 2-es vonalról. Addig hallgatom Weszely Ernő muzsikáját.
Gondolom, hogy nem ezt akartad linkelni. De nekem ez is tetszik. Főleg ha élőben hallok hasonló zenét. Biztos valami ősöm nagy muzsikus volt...
Ott maradt a bontott szálas hosszabbító?
Nem. Aznap haza hoztam. 6 Amper volt a becsült fogyasztás. Körülbelül annyi mint nálunk a mikró. Szóval eltudom képzelni mennyit evett mire megfőtt a kaja.
Valóban nem azt akartam, hanem ezt: Bővebben: Link Tele vettem a 64 gigás kártyát pillanatok alatt, úgyhogy lesz feldolgozni való. Sajnos, az időjárás nem volt kedvező...
Egyébként a Weszely sem véletlen volt a vágólapon, hanem mert szeretem. A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |