Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
nekem olyan problémám lenne hogy az ADSL-mondemem melegszig és szerintem emiatt kapcsolja szét a netet ![]() a modem márkája: DLINK DSL-360R Mi melegedhet benne? Mit lehet tenni az ellen hogy ne melegedjen? Előre is köszönöm üdv! ![]()
Melegedés természetes.
Sok alkatrész van egy xDSL modemben ami melegedhet, de első körben a táp rész. Ha nem megfoghatatlanul és házolvadósan meleg, akkor nincs gond. Szétkapcsolni rossz telefonvonal miatt teszi. Mellesleg lépj be a modembe szervíz módban. Modem és PC patch kábellel összeköt, gépednek 192.168.0.5-ös IP címet adva, fellépsz a modem webes admin felületére (http://192.168.0.1/). Mindig admin és nagybetűkkel a modem márkája (esetedben D-LINK) a jelszó. Ha sikerült így belépned abba az admin felületbe, ami alap esetben rejtve van ugye a usertől, akkor ott látni fogsz vonali statisztikát, alközponttól való távolságot és hibaszázalékot. Ha magas a hibaszázalék és az eldobott csomagok száma, akkor a telefon drót a hibás. Használj jóminőségű kábelt és legyen a modem a lehető legközelebb a splitterhez (telefon be és két kimenet. Egy analóg és egy DSL vagy ISDN feliratú ami megy a modemhez). Ha nálad már a lehető legközelebb van és mégis nagyon sűrűn szakad, akkor fel kell hívni a szolgáltatódat és közölni kell velük, hogy sz*r az utcán a kábelük... (persze tapintatosabban, de a lényeg ez legyen) Javaslom előbb a modem webadmin felületébe kukkants bele.
szia!
a telefon vezeték nem lehet rossz hisz 1 évig ment kifogástalanul az utóbbi 2-3 hétben kezdett el szétkapcsolgatni ![]() ![]()
Akkor hajrá, nézd meg az admin felületet. (Routeren keresztül nem fog menni, fontos a patch kábeles közvetlen összekötés és a számítógépen beállított statikus IP cím.
Linux esetén: ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 broadcast 192.168.0.255
Az eredeti kérdésre válaszolnék. Mi melegszik?
Hát a chip/processzor, ami van benne. Általában nem szokott baj lenni belőle, de nálam is rosszul szellőző helyen van, aggódtam, két dolgot csináltam - a doboz szellőző "kopoltyúit" levagdostam, hogy jobb legyen a légáram. - régi (486) processzor hűtőbordáből levágtam egy 2x2 cm-es kockát, és a melegedő chip-re ragasztottam pillanatragasztőval. -ja és egy harmadik, függőlegesen helyeztem el, megintcsak a hőáramlás javítás céljából. Most lesz 4. éve, hogy hibátlanul megy.
Hát ennyi a lényeg...Azt még hozzáfűzném, hogy nem szabad, hogy a hő a tápegység kozelébe a kondenzátorokhoz jusson.
szia!
nem nagyon értem ezt a dolgot ![]() még később írok most el kell mennem üdv! ![]()
szia!
attól hogy ha szétkapcsol és én most pl tennék rá 1 ventillátort akkor még nincsen semmi veszve? Ha még most kezdem el hűteni van rá esély hogy nem fog szétkapcsolni? üdv! ![]()
Nekem is ugyanilyen tipúsú modemem van és szintén melegszik /de nem ez az olvadós mértékben/ és működik rendesen bár volt már rá alakalom hogy szétkapcsolt. De szerintem nem a melegedés okozza problémát. Az igazság az hogy állítólag ezek az ADSL-es dolgok úgy működnek hogy egy bizonyos idő után autómatikusan szétkapcsolnak gondolok itt 24-48 órára. Na lehet hogy valami ilyesmi okozza nálad a dolgokat.
nah itt vagyok meginn
a gép kikapcsolása után szétkaptam a modemet és eggyetlen alkatrész nincsen ami hideg benne minden jó langyos :no: miután kihűlt megnéztem honnan indukl a melegedés... elől (ledek felé) a középső IC kezd melegedni kb 30mp-után utána az elejéhez közelebbi induktivitás az induktivitások környékén valami pezsgő szerű hangot hallok de lehet h az üzemi feki hangja nem tudom ![]() a pufferen a fesz 12V üdv! ![]()
sziasztok nekem dsl modemem van es nekem is melegedik sztem teszek ra ventilatort es lehet jobb lessz
![]() ![]() ![]()
Sziasztok!
Nekem is ilyen modemem volt és mindig tűzforró volt ![]()
Hello!
Mennyit töltesz netről dc, torrent stb?? Mekkora a sáv széled? Üdv ![]()
Szia!
Torrentről szoktam töltögetni az utóbbi időben nagyon sokat most már nem olyan sokat.. A sávszél 1Mb szal max 130kb/s-tok szedni :yes: Ezt egyépként miért kérdezted? ![]() Most vettem észre hogy lehet hogy nem is a modem a bűnüs ![]() Mert mikor szétkapcsol akkor a led azt mutatja h elmegy a net...
Meg is van a probléma oka, a töltés, max sávszélen, ezért a szolgáltató kapcsolatot bont, ennyi, tudom jól, én is így vagyok vele, ez ellen nincs módszer, max az, hogy, ha bont újra kapcsolódjon a nettre..
amúgy nekem is ilyen a modem.. Épp ma gondolkoztam azon, hogy a pctáp, standby 5v-ról járatnia modemet... ![]() üdv ![]()
Szia!
Nekünk ugyanilyen modemünk van, melegszik is rendesen, de ha működik, akkor nekem 8. Néhány hete megesett, hogy a net megszakadt, először egy-két perc alatt újra működött, viszont később több órás szünetek voltak, rendszeresen délután, este. Egy ideig tűrtük, de pár nap múlva szóltunk a szolgáltatónak, aki másnapra megcsinálta, azóta is hibátlan. Elvileg T-onlineos 1Mb/s, de a hiba előtt évekig 2-3 Mb/s is volt, miután megjavították, szabályosan 1 Mega, tehát hozzányúltak. ![]() Tehát szerintem telefonálj.
Inkább a készenléti 5V-ot ne használd erre, felesleges a modemnek akkor is mennie, ha a gép ki van kapcsolva. Viszont a nagyáramú 5V kiváló a feladatra. Nemtudom mennyit fogyaszt egy ilyen modem (nekem eleve usb-s modemem van), de szerintem usb csatlakozóról lopható számára elég energia. Egy próbát mindenesetre megér. Csak vigyázz, hogy olyan usb csatlakozóról lopj, amin csak a gép bekapcsolt állapotában van feszültség (ez általában jumperrel állítható).
Hi!
A képen nem nagyon látszik, hogy mennyire púposodnak a kondik. Az egyik régebbi modememnél az induktivitás melletti elko kapacitása csökkent le, azért szakadozott a kapcsolat. Ha púpos valamelyik, akkor mindenképp érdemes cserélni.
:integet2:
Nekem anyám egész nap nyúzza a gépet.Reggel 7-től sokáig.(Pl.:még most is megy kint a másik gép ![]() ![]() ![]()
szia!
tegnap este telefonáltam is mert feltűnt hogy a net megy el legalábbis a modem szerint... A központ azt mondta hogy egyes körzetekbe szakadozhat a net de már dolgoznak az ügyön :yes:
szia!
ezt én is megnéztem de nem púpús (még) 1 kondi semm ![]()
szia!
nekem nem hálókaris a gép a deszkáén integrálva van....
ADSL vonalnál a gyakori net elbontás egyik oka, hogy a splitter elé telefonkészüléket csatlakoztattak.
Normális esetben a vonal először a splitterbe megy, majd kettéválik a modem és a telefonkészülék(ek) felé. Telepítéskor gyakran megesik, hogy a szerelő csak kihúzza a konyhában lévő 2. (3. stb) készüléket, ami a vonalon lóg, hogy ne legyen a splitter előtt. Telnek a hetek és anyuci visszadugja ![]() Innentől kezdődik a szívás... gyakori net bontás, egyebek. Mert a szerelő lusta volt kihúzni egy madzagot a splittertől vissza a konyháig. ![]()
Nálam is előfordult egy éve kb. , hogy folyton bontott. Próbáltam már miden megoldást, új modem, új router, mindjárt a bejövő kábelre kötni, stb... DE az ég világon semmmi sem használt. Akkor bontott, amikor kedve szottyant.
Majd kicsit később gond akadt a bojlereknél, amik mágneskapcsolóval voltak kapcsolva az éjszakai és a nappali áram közt. Majd mikor le kellett kapcsolni az éjszakai kismegszkítóját javítás céljából, ugye egyből kapcsolt a mágneskapcsoló, mert a másik még nem volt lekapcsolva.. nah szal miután kapcsolt, rá pár másodprecel kiabál egyik családtag, hogy elment a net. Ekkor beugrott, hogy hoppá, a modem ugynanazon a kapcsolt fázison van mint a bojlerek. A mágneskapcsoló kapcsoláskor hozott létre zavart, ami zavarta a modemet, amitől az megzavarodott, jobb esetben újraindult. Ezt kiderítendő, egy hosszabítóval áthoztuk az áramot másik szobából a modemnek és azzal egyzser sem bontott. Azután egyszerűen máshova lett bekötve a router és azóta semmi baja, bár melegnek ez is meleg, nem is kicsit. (Itt megjegyzem, szerintem egy PC tápból bontott EMI filter is megoldás lehetett volna) Egyébként a net 4 Mb/s és teljes szélesssávon ki is van használva, éjjel nappal megy a torrent, meg hasonlók (480 kbyte/s körül van általában a letöltési sebesség), de emiatt még sohasem bontott, hogy teljes sebeseségen van járatva. és ezennel elnézést kérek az akaratom ellenére hosszúra sikeredett hozzászólásért ![]()
Én mikor kihasználom a max sávszélességet, vagyis a 4 Mb/s-et akkor melgszik. 1x 2x volt nekem is olyan, hogy ilynekor megszakadt. De nem sűrűn csinálja.
Sziasztok! Tudtok nekem segíteni? Van egy 3Com Megahertz 3CCFEM556B tipusú modem kártyám a P3-mas Laptopomba,de nem tudom milyen csati illik hozzá! Ha valaki tudja legyen szives,ha tud képet is tegyen fel róla!
Az enyém csak akkor bontja a netet hogyha megfoghatatlanságig melegszik.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |