Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Mehet a teleföld, nem látom különösebb veszélyét. Úgy köss rá, hogy a tápszűrők a jeltest és pufferek teste közé kerüljenek.
Milyen probléma adódhat? Termikus problémára gondolok itt elsősorban. Vagy esetleg más is előfordulhat?
Milyen réz szélességet javasolsz a táp és a kimeneti oldalon? A jel vezetékek nálam 30 mil szélesek, a táp jelenleg 170 mil (az IC lábainál természetesen kevesebb, hogy elférjen), a kimenetek 80 mil. Még olyanban is gondolkodok, hogy nem 35, hanem 70 mikronos rézzel fogom a panelokat legyártatni. Minden ki- és bemenet csatlakozós (bedugható sorkapocs).
Az egymáshoz közeli IC-k, ugyanilyen közel fogják a bordát is melegíteni, e miatt bekrepeghet a hővédelem. Ez a tokozás, egyébként is határeset, hiszen azon a kis fémlapon kellene akár 100W nagyságrendű hőnek is távoznia, ráadásul még a csillámon is át kell verekednie magát. Nem véletlenül merült fel a hűtőtönk, és/vagy leszorító kengyel alkalmazása.
Ez a "miles" megadás teljesen elfogadott a panelgyártásban, de nekem mégis át kell váltanom "mm"-be, mert csak így tudom értelmezni. Azon a panelterven, amit én rajzoltam, 2 mm vastag vezetősávok vannak. A melléklet alapján, ezen is 6 A áram folyhat, 35um-es rézréteg esetén, ha a környezeti hőmérséklet fölé 20 °C melegedést engedünk meg (ez a szokásos elvárás). Szerintem ez már önmagában is elég, de azért bejelöltem azokat a helyeket, ahol pl. ónozással növelhető a keresztmetszet. Egy ilyen bonyolultságú áramkörhöz indokolatlan a kétoldalas panel. Csak a virtus kedvéért balgaság erőltetni. A csatlakozót megint nem árt átgondolni. A forrasztott vezetékkel nehéz vetekedni. Nálam maximálisan bevált a "stokkó" alkalmazása. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
Sziasztok!
A hálózati trafón 2 x 31,7 Voltot mértem terheletlenűl. Ez jó a TDA 7294-nek?
Ha megígéred, hogy Isten bizony világ életedben csak 8 Ohm -al vagy nagyobbal fogod használni, és nagy hűtőbordát teszel rá, igényesen megszereled, kitalálod a hőtechnikai megoldást, leszorító kengyelt használsz, akkor határesetnek elfogadjuk...
Ettől féltem. Hogy ez nagyon a szélén van.
Szia! Nekem a 2x18Vac vált be a legjobban, 4 ohm-ra 45W-ot, hídban 8 ohm-ra 90W-ot tudok belőle kihozni. A csekély mérőszám ellenére nagyon szép teljesítmény ez. Simán beéri hagyományosan szerelt passzív hűtéssel. Bővebben: Link
Szia!
Adott a trafó, és van egy marék TDA7294-em. Össze akartam dobni gitárerősítőnek egyet. Van még TDA 2030-om, de az kevés lenne. Úgyhogy most trafót kell szereznem. Korábban össze raktam egyet, az 2x21,5 Vac -t kapott. Nincsenek melegedési problémái.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy 4db tda 7294-et lehet-e hídba kötni? Ha lehet tudtok kapcsolási rajzot küldeni illetve nyák tervet? Előre is köszönöm!
Arra gondolsz hogy egy "penta" hidat készítenél? Na az igen brutális lenne. Én eddig csak két IC-s hídbakötést találtam.
2-2 párhuzamosan, és ezek hídba. A TDA723-nál találsz ilyet.
Ahhoz a módszerhez kell fázis fordítás is nem?
Sziasztok!
A mellékletben lévő számítást fel lehet-e használni hidalt végfokhoz is? Ha igen, hogyan? Úgy emlékszem, hogy Reloop, vagy Alkotó találta ki a módszert, ezért inkább őket kérdezném.
Szia! Az egyszerű példa kedvéért tekintsd úgy a hídra kötött 8 ohm-os hangszórót, mintha külön-külön egy-egy 4 ohm-os lenne. Máris láthatod a híd 4 ohm-os terhelése miért ellenjavallt.
OK, azt értem, hogy nem kötünk 4 Ohm-os hangszórót a hídra. De lehet-e használni a hivatkozott számítást híd esetén?
Nem választottam akkor elég szemléletese példát. Fele impedanciával kiszámolod a szóló erősítőt és az eredményt szorzod kettővel.
Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy mennyi volton kene hajtani egy TDA7294-es hidat hogy birja 6-ohmon a terhelest?
Szia! A táp teljes terhelésnél ±26V-ra legyen képes.
Akkor hány voltos trafot ajánlánál hozza?És a 6ohm vegett nem fog jobban melegedni?2x24v toroid sok neki?
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015
A 2x24V trafó nagyon tökéletes lenne a 6 ohm hangszóróhoz, ha híd helyett sima erősítőt építenél.
Én hidat szeretnék mert a sima nem elég eros.Egy 200w os 6ohmos hangszóróra szeretnem használni.
A melegedés ésszerű korlátok között tartása érdekében ajánlottam a ±26V-ot, ezt 2x20V-os szekunderfeszültségű trafóból nyerheted. Lehet nagyobb is a tápfeszültség, csak igen intenzív lesz a hőfejlődésed.
És egy 2x17v 450va trafofal milyen teljesítményt adna le?
Utoljara 2x35v ról probaltam de a védelem közbe szólt,nem szólt rendesen olyan pattogo hangot adott ki.
A várható legnagyobb teljesítményt 160W-ra kalkulálom.
2x26v-on?az jo lenne.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Egy 2x17v 450va-es traforol mennyi teljesitmeny jonne le 6-ohmon egy TDa7294 hidrol?
Már megválaszolták a kérdést.
De 10-20w nem lesz hallható ilyen hangerőnél szerintem. Milyen hangfalakat hajtanál vele?
Üdv. Lenne egy TDA7294 hidam. Viszont van hozzá egy brutál sok 2x37Vac-os trafóm, aminek van ugyan 2x18Vac-os kimenete, de az jóval vékonyabb drótból van. Arra gondoltam, hogy az egyik ágát tehát 1x37V-ból csinálnék virtuális GND-t diódákkal és pufferekkel.
Az kb 50Vdc-lenne de mivel, lefelezném (a kondik közepén megjelenne a GND). Így 25Vdc jutna a végre, és hídnak az tökéj. |
Bejelentkezés
Hirdetés |