Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   522 / 608
(#) TheShaft válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 5, 2015 /

És mi a helyzet a telifölddel?
(#) reloop válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Szia! Mehet a teleföld, nem látom különösebb veszélyét. Úgy köss rá, hogy a tápszűrők a jeltest és pufferek teste közé kerüljenek.
(#) TheShaft válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Milyen probléma adódhat? Termikus problémára gondolok itt elsősorban. Vagy esetleg más is előfordulhat?

Milyen réz szélességet javasolsz a táp és a kimeneti oldalon? A jel vezetékek nálam 30 mil szélesek, a táp jelenleg 170 mil (az IC lábainál természetesen kevesebb, hogy elférjen), a kimenetek 80 mil.
Még olyanban is gondolkodok, hogy nem 35, hanem 70 mikronos rézzel fogom a panelokat legyártatni.

Minden ki- és bemenet csatlakozós (bedugható sorkapocs).
(#) Alkotó válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Az egymáshoz közeli IC-k, ugyanilyen közel fogják a bordát is melegíteni, e miatt bekrepeghet a hővédelem. Ez a tokozás, egyébként is határeset, hiszen azon a kis fémlapon kellene akár 100W nagyságrendű hőnek is távoznia, ráadásul még a csillámon is át kell verekednie magát. Nem véletlenül merült fel a hűtőtönk, és/vagy leszorító kengyel alkalmazása.

Ez a "miles" megadás teljesen elfogadott a panelgyártásban, de nekem mégis át kell váltanom "mm"-be, mert csak így tudom értelmezni. Azon a panelterven, amit én rajzoltam, 2 mm vastag vezetősávok vannak. A melléklet alapján, ezen is 6 A áram folyhat, 35um-es rézréteg esetén, ha a környezeti hőmérséklet fölé 20 °C melegedést engedünk meg (ez a szokásos elvárás). Szerintem ez már önmagában is elég, de azért bejelöltem azokat a helyeket, ahol pl. ónozással növelhető a keresztmetszet.
Egy ilyen bonyolultságú áramkörhöz indokolatlan a kétoldalas panel. Csak a virtus kedvéért balgaság erőltetni.
A csatlakozót megint nem árt átgondolni. A forrasztott vezetékkel nehéz vetekedni. Nálam maximálisan bevált a "stokkó" alkalmazása.
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2015
(#) konyak6 hozzászólása Máj 6, 2015 /

Sziasztok!
A hálózati trafón 2 x 31,7 Voltot mértem terheletlenűl. Ez jó a TDA 7294-nek?
(#) lukacsp válasza konyak6 hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Ha megígéred, hogy Isten bizony világ életedben csak 8 Ohm -al vagy nagyobbal fogod használni, és nagy hűtőbordát teszel rá, igényesen megszereled, kitalálod a hőtechnikai megoldást, leszorító kengyelt használsz, akkor határesetnek elfogadjuk...
(#) konyak6 válasza lukacsp hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Ettől féltem. Hogy ez nagyon a szélén van.
(#) reloop válasza konyak6 hozzászólására (») Máj 6, 2015 /

Szia! Nekem a 2x18Vac vált be a legjobban, 4 ohm-ra 45W-ot, hídban 8 ohm-ra 90W-ot tudok belőle kihozni. A csekély mérőszám ellenére nagyon szép teljesítmény ez. Simán beéri hagyományosan szerelt passzív hűtéssel. Bővebben: Link
(#) konyak6 válasza reloop hozzászólására (») Máj 7, 2015 /

Szia!
Adott a trafó, és van egy marék TDA7294-em. Össze akartam dobni gitárerősítőnek egyet. Van még TDA 2030-om, de az kevés lenne. Úgyhogy most trafót kell szereznem. Korábban össze raktam egyet, az 2x21,5 Vac -t kapott. Nincsenek melegedési problémái.
(#) morzsa15 hozzászólása Máj 9, 2015 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy 4db tda 7294-et lehet-e hídba kötni? Ha lehet tudtok kapcsolási rajzot küldeni illetve nyák tervet?
Előre is köszönöm!
(#) Helios válasza morzsa15 hozzászólására (») Máj 9, 2015 /

Arra gondolsz hogy egy "penta" hidat készítenél? Na az igen brutális lenne. Én eddig csak két IC-s hídbakötést találtam.
(#) Alkotó válasza morzsa15 hozzászólására (») Máj 9, 2015 /

2-2 párhuzamosan, és ezek hídba. A TDA723-nál találsz ilyet.
(#) morzsa15 válasza Alkotó hozzászólására (») Máj 9, 2015 /

Ahhoz a módszerhez kell fázis fordítás is nem?
(#) TheShaft hozzászólása Máj 14, 2015 /

Sziasztok!
A mellékletben lévő számítást fel lehet-e használni hidalt végfokhoz is? Ha igen, hogyan?
Úgy emlékszem, hogy Reloop, vagy Alkotó találta ki a módszert, ezért inkább őket kérdezném.
(#) reloop válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Szia! Az egyszerű példa kedvéért tekintsd úgy a hídra kötött 8 ohm-os hangszórót, mintha külön-külön egy-egy 4 ohm-os lenne. Máris láthatod a híd 4 ohm-os terhelése miért ellenjavallt.
(#) TheShaft válasza reloop hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

OK, azt értem, hogy nem kötünk 4 Ohm-os hangszórót a hídra. De lehet-e használni a hivatkozott számítást híd esetén?
(#) reloop válasza TheShaft hozzászólására (») Máj 14, 2015 /

Nem választottam akkor elég szemléletese példát. Fele impedanciával kiszámolod a szóló erősítőt és az eredményt szorzod kettővel.
(#) tomi1990120 hozzászólása Máj 19, 2015 /

Sziasztok azt szeretnem kerdezni hogy mennyi volton kene hajtani egy TDA7294-es hidat hogy birja 6-ohmon a terhelest?
(#) reloop válasza tomi1990120 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Szia! A táp teljes terhelésnél ±26V-ra legyen képes.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Akkor hány voltos trafot ajánlánál hozza?És a 6ohm vegett nem fog jobban melegedni?2x24v toroid sok neki?
A hozzászólás módosítva: Máj 19, 2015

A 2x24V trafó nagyon tökéletes lenne a 6 ohm hangszóróhoz, ha híd helyett sima erősítőt építenél.

Én hidat szeretnék mert a sima nem elég eros.Egy 200w os 6ohmos hangszóróra szeretnem használni.

A melegedés ésszerű korlátok között tartása érdekében ajánlottam a ±26V-ot, ezt 2x20V-os szekunderfeszültségű trafóból nyerheted. Lehet nagyobb is a tápfeszültség, csak igen intenzív lesz a hőfejlődésed.

És egy 2x17v 450va trafofal milyen teljesítményt adna le?

Utoljara 2x35v ról probaltam de a védelem közbe szólt,nem szólt rendesen olyan pattogo hangot adott ki.

A várható legnagyobb teljesítményt 160W-ra kalkulálom.
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

2x26v-on?az jo lenne.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) tomi1990120 válasza reloop hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Egy 2x17v 450va-es traforol mennyi teljesitmeny jonne le 6-ohmon egy TDa7294 hidrol?
(#) Hurkafej1 válasza tomi1990120 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Már megválaszolták a kérdést.
De 10-20w nem lesz hallható ilyen hangerőnél szerintem. Milyen hangfalakat hajtanál vele?
(#) voodoo hozzászólása Máj 20, 2015 /

Üdv. Lenne egy TDA7294 hidam. Viszont van hozzá egy brutál sok 2x37Vac-os trafóm, aminek van ugyan 2x18Vac-os kimenete, de az jóval vékonyabb drótból van. Arra gondoltam, hogy az egyik ágát tehát 1x37V-ból csinálnék virtuális GND-t diódákkal és pufferekkel.
Az kb 50Vdc-lenne de mivel, lefelezném (a kondik közepén megjelenne a GND). Így 25Vdc jutna a végre, és hídnak az tökéj.
Következő: »»   522 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem