Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2439 / 3606
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Na itt nálunk esik piszkosul.
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

De jó nektek. Májusi eső aranyat ér.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Már el is állt!
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Egyenlőre felénk is marad a kúti locsolás.De most komolyan...mindenki megírja hogy felé milyen az idő és össze lehetne rakni egy időjárás jelentést..
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Az idokep.hu -n így működik: Bővebben: Link
(#) botesz válasza pjg hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Tényleg...
(#) glazbox hozzászólása Máj 19, 2015 /

Sziasztok!
Itt a szivattyú
http://www.ebay.com/itm/Marine-Boat-Bilge-Pump-1100-GPH-SUBMERSIBLE...015490

Mivel kínai, könnyen lehet, hogy kamu, de azért elég gyorsan mozgatja a vizet tényleg.
Orosz tesztvideo:
https://www.youtube.com/watch?v=17hEE9zv0VM
(#) pjg válasza glazbox hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Nyilván a hajóban 1-3 m magasra kell nyomni fenékből a vizet.
(#) nedudgi hozzászólása Máj 20, 2015 /

Előzéskor/kikerüléskor kell, vagy szabad dudálni a KRESz szerint? Különös tekintettel biciklisekre.
(#) pjg válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Tudtommal csak akkor szabad, ha veszélyhelyzetet előzöl meg vele.
(#) nedudgi válasza glazbox hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Kínai kereskedő esetén elképzelhető a kamu adatközlés, aminek fő oka a nyelvtudás hiánya. Egy gyártó esetén is lehet ugyan téves adat, ami inkább sajtóhiba. Nem azért kell kétkedni a megadott paraméterekben, mert kínai, hanem azért, mert kereskedő írja le.
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Lakott területen kívül, de csak ott, szabad az előzési szándék jelzésére használni, de nem kötelező. Egyébként valóban csak akkor szabad használni a kürtöt, ha azzal veszélyhelyzet jelezhető, illetve előzhető meg.
(#) nedudgi válasza Frankye hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 1

Szeretem ezeket a gumiszabályokat.
Veszélyhelyzetnek nevezhető egy sáv közepén csalinkázó biciklis? Van-e a fülébe dugva valami, hallja-e hogy közeledik valaki? Mi van akkor, ha egy kátyút kerül ki?
Komolyan, néha úgy gondolom, azért ilyenek ezek a szabályok, hogy az eljáró (hatóság) arra húzza rá a vizes lepedőt, akire éppen gondolja.
(#) pucuka válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Biciklire sose dudálj rá, mert hátranéz, és már előtted is van, akkor is, ha addig még rendesen, szabályosan haladt. Érdemes jó bőven kerülni, és megvárni a szembejövő elhaladását.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
(#) pjg válasza pucuka hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Dörög az ég. (Békéscsaba)
(#) gernerakos válasza pjg hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Dunakeszi: 28 fok, napsütés, eső egy csepp sem.
(#) pjg válasza gernerakos hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Eddig itt is jó, párás, meleg, napsütéses idő volt. Most beborult.
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Ilyet még nem tapasztaltam. Elmentem bicózni, fülledt nagyon meleg levegőtől izzadva, egy polóban. Öt másodperc alatt a levegő sokkal hidegebb lett, annyival, hogy majdnem megfagytam. Úgy éreztem, hogy kemencéből hűtőbe kerültem. Ekkora hőfokkülönbség másodpercek alatt, hihetetlen.
(#) elektroncso hozzászólása Máj 20, 2015 /

Itt viszont ,,gyönyörű" idő volt. Még egy kevés jeget is kaptunk. Szerencsére a kertben a palánták megúszták. Nem tartott sokáig, talán 10 perc sem volt, viszont engem elkapott félúton hazafelé a buszmegállóból. Mire hazaértem bőrig áztam. Itthon az fogadott, délelőtt meghozták a bekevert szárazbetont, apám azt takargatja ponyvával. Segítetem neki, bent meg a nyitott ablakon bevert az eső, beázott a javításra váró CRT monitor, elúszott a parketta és az iskolás könyveim is kaptak a vízből. A kémény mellett beázott a padlás is egy kicsit. Délelőtt lebetonozta az üvegház és a fatároló bódé alját, de kétszer annyi betont hoztak mint amenyit rendelt, kimaradt vagy két köbméter. A vihar után ezt a két köböt kellett gyorsan eldolgozni, mert vizet kapott és holnapra megkötne a ház előtt. Hirtelenjében járda let betonozva, de olyan, hogy tegnap még azt sem tudtuk, hogy járdát akarunk csinálni. Pár óra alatt kiásni a helyet és be is zsaluzni. Most felyeztük be. Apám is, én is kivagyunk.

P5200209.JPG

(#) nagym6 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Ez érdekes, hogy kétszer annyi betont visznek, mint amennyit rendel az ember. És ha nem tudja hova rakni, ott lesz egy hatalmas betontömb, amit az életben nem lehet elmozdítani.
(#) elektroncso válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Ennek története van. Apám építkezős céget vezető ismerősétől lett megrendelve a beton. Tegnap volt kint a telepen egy gépet javítani és megmutatta nekik, hogy milyen hülyék, mert csak szinplán nem volt bekapcsolva a berendezés. Arra gondol, hogy ezért szivatták meg az ott dolgozó munkások a plusz betonnal.
(#) jani1987 válasza pjg hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Vajon isten is eszik babot?
(#) Rolie11 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Mit festettél Jotun-nal?
(#) mark.budai válasza nedudgi hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 1

Lakott terülten kívül dudálhatsz, ha előzni akarsz, de véletlenül sem kötelező.
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Ilyen gyors vagy bringával?
(#) pjg válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Ha van esze..... Amúgy a dörgésnek nem volt szaga.
(#) mark.budai válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Még nem, mert nincs kész a fixi bringám, meg edzésben sem tartok ott.
Kocsival más a helyzet. A biciklis megijedhet, ha ledudálják, mondjuk én nem szoktam ilyenektől. Kocsival meg adrenalinfröccsöt kapok és nyúlok a váltóért, rúgom ki a kuplungot.
(#) elektroncso válasza Rolie11 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Semmit. Úgy kapta még régen apám üres kannának, legyen mibe a kazánból a hamut kihordani.
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Csak azért, mert a bringásra dudálásról volt szó. egyébként lakott területen kívül én egy pici rövid dudával azért jelzem a bringásnak ha jövök, főleg ha szemben is jön valaki autóval. Ilyenkor nem biztos hogy hallja a hátulról érkezőt. Szóval nem rátenyerelek a dudára, csak megpöccintem.
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 20, 2015 /

Na , már megint ittvan. Zuhog az eső és villámlik. Hát egy biztos, a betont locsolni nem fog kelleni.
Következő: »»   2439 / 3606
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem