Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egyenlőre felénk is marad a kúti locsolás.De most komolyan...mindenki megírja hogy felé milyen az idő és össze lehetne rakni egy időjárás jelentést..
Az idokep.hu -n így működik: Bővebben: Link
Sziasztok!
Itt a szivattyú http://www.ebay.com/itm/Marine-Boat-Bilge-Pump-1100-GPH-SUBMERSIBLE...015490 Mivel kínai, könnyen lehet, hogy kamu, de azért elég gyorsan mozgatja a vizet tényleg. Orosz tesztvideo: https://www.youtube.com/watch?v=17hEE9zv0VM
Nyilván a hajóban 1-3 m magasra kell nyomni fenékből a vizet.
Előzéskor/kikerüléskor kell, vagy szabad dudálni a KRESz szerint? Különös tekintettel biciklisekre.
Tudtommal csak akkor szabad, ha veszélyhelyzetet előzöl meg vele.
Kínai kereskedő esetén elképzelhető a kamu adatközlés, aminek fő oka a nyelvtudás hiánya. Egy gyártó esetén is lehet ugyan téves adat, ami inkább sajtóhiba. Nem azért kell kétkedni a megadott paraméterekben, mert kínai, hanem azért, mert kereskedő írja le.
Lakott területen kívül, de csak ott, szabad az előzési szándék jelzésére használni, de nem kötelező. Egyébként valóban csak akkor szabad használni a kürtöt, ha azzal veszélyhelyzet jelezhető, illetve előzhető meg.
Szeretem ezeket a gumiszabályokat.
Veszélyhelyzetnek nevezhető egy sáv közepén csalinkázó biciklis? Van-e a fülébe dugva valami, hallja-e hogy közeledik valaki? Mi van akkor, ha egy kátyút kerül ki? Komolyan, néha úgy gondolom, azért ilyenek ezek a szabályok, hogy az eljáró (hatóság) arra húzza rá a vizes lepedőt, akire éppen gondolja.
Biciklire sose dudálj rá, mert hátranéz, és már előtted is van, akkor is, ha addig még rendesen, szabályosan haladt. Érdemes jó bőven kerülni, és megvárni a szembejövő elhaladását.
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2015
Dunakeszi: 28 fok, napsütés, eső egy csepp sem.
Eddig itt is jó, párás, meleg, napsütéses idő volt. Most beborult.
Ilyet még nem tapasztaltam. Elmentem bicózni, fülledt nagyon meleg levegőtől izzadva, egy polóban. Öt másodperc alatt a levegő sokkal hidegebb lett, annyival, hogy majdnem megfagytam. Úgy éreztem, hogy kemencéből hűtőbe kerültem. Ekkora hőfokkülönbség másodpercek alatt, hihetetlen.
Itt viszont ,,gyönyörű" idő volt. Még egy kevés jeget is kaptunk. Szerencsére a kertben a palánták megúszták. Nem tartott sokáig, talán 10 perc sem volt, viszont engem elkapott félúton hazafelé a buszmegállóból. Mire hazaértem bőrig áztam. Itthon az fogadott, délelőtt meghozták a bekevert szárazbetont, apám azt takargatja ponyvával. Segítetem neki, bent meg a nyitott ablakon bevert az eső, beázott a javításra váró CRT monitor, elúszott a parketta és az iskolás könyveim is kaptak a vízből. A kémény mellett beázott a padlás is egy kicsit. Délelőtt lebetonozta az üvegház és a fatároló bódé alját, de kétszer annyi betont hoztak mint amenyit rendelt, kimaradt vagy két köbméter. A vihar után ezt a két köböt kellett gyorsan eldolgozni, mert vizet kapott és holnapra megkötne a ház előtt. Hirtelenjében járda let betonozva, de olyan, hogy tegnap még azt sem tudtuk, hogy járdát akarunk csinálni. Pár óra alatt kiásni a helyet és be is zsaluzni. Most felyeztük be. Apám is, én is kivagyunk.
Ez érdekes, hogy kétszer annyi betont visznek, mint amennyit rendel az ember. És ha nem tudja hova rakni, ott lesz egy hatalmas betontömb, amit az életben nem lehet elmozdítani.
Ennek története van. Apám építkezős céget vezető ismerősétől lett megrendelve a beton. Tegnap volt kint a telepen egy gépet javítani és megmutatta nekik, hogy milyen hülyék, mert csak szinplán nem volt bekapcsolva a berendezés. Arra gondol, hogy ezért szivatták meg az ott dolgozó munkások a plusz betonnal.
Mit festettél Jotun-nal?
Lakott terülten kívül dudálhatsz, ha előzni akarsz, de véletlenül sem kötelező.
Ilyen gyors vagy bringával?
Ha van esze..... Amúgy a dörgésnek nem volt szaga.
Még nem, mert nincs kész a fixi bringám, meg edzésben sem tartok ott.
Kocsival más a helyzet. A biciklis megijedhet, ha ledudálják, mondjuk én nem szoktam ilyenektől. Kocsival meg adrenalinfröccsöt kapok és nyúlok a váltóért, rúgom ki a kuplungot.
Semmit. Úgy kapta még régen apám üres kannának, legyen mibe a kazánból a hamut kihordani.
Csak azért, mert a bringásra dudálásról volt szó. egyébként lakott területen kívül én egy pici rövid dudával azért jelzem a bringásnak ha jövök, főleg ha szemben is jön valaki autóval. Ilyenkor nem biztos hogy hallja a hátulról érkezőt. Szóval nem rátenyerelek a dudára, csak megpöccintem.
Na , már megint ittvan. Zuhog az eső és villámlik. Hát egy biztos, a betont locsolni nem fog kelleni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |