Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha "58V DC" alatt +-58 V-ot értesz, akkor szerintem nem kell módosítani. Nekem az R19 és R11 ellenállásokat kellett kisebbre vennem, mert én kisebb tápfesszel járatom.
A teljesítmény kérdésében (ha jól számoltam) 8 ohm-on is lejön kb. 100W... De várjuk meg valaki nálam hozzáértőbb válaszát is.
Dracula végfokot élesztek, terhelés teszt közben jobban melegedett a jobb oldal, feltekerve a hangerőt elszállt a negatív tápág (LM337T). Az egyenirányító után jók a feszültségek, a panelon zárlat vagy szakadás ezek után nem tudom, van-e... este fogom vizsgálni, de korábbi teszteknél rendben volt. Mire lehet következtetni a melegedésből és a negatív táp megszűnéséből?
További tünet még, hogy az este beállított nyugalmi áram ma bekapcsoláskor a másfélszerese volt. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Szia!
Az LM meghibásodása, meg az egyik végfok intenzívebb melegedése gerjedésre utal. Érdekes, hogy kinyírta a táp IC -t, az csak a műveleti erősítő tápját szolgáltatja. Nincs valami elkötve esetleg? Vagy egy nem jó értékű alkatrész?
Üdv!
Segítségeteket szeretném kérni egy kisméretű erősítő építéséhez. Nem vagyok egy elektronikai zseni ,de mindenképp szeretném magam építeni. Nincsenek nagy elvárásaim ,"csak legyen egy kis hangja". Minèl egyszerűbb ,annál jobb
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek, valaki felismerné ezt a végfokot, KB: 1992 ben építhettem vagy Hobbielektronika -- Rádiótechnika lap alapján. Egy kapcsolási rajzot szeretnék. A fiamnak kellene egy retro végfok a laptophoz. Előkotortam őket kb 5 éven keresztül használtam és hallgattam őket . (ANNO ) Az egyik oldal szépen szól a másik is erősít rendesen de kicsit kásás a hangja. Kondikat kicseréltem de egy rajz sokat segíthetne.A régi alkotók szerintem talán felismerik. Sajna a régi folyóirataim nincsenek meg.
A segítségeteket előre is köszönöm. elektrik. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Rossz értékű ellenállásban reménykedem, de szerintem hiába, mert precízen választottam ki őket. Mindegy, ma intenzív mérés következik.
Szia! A végtranzisztorok emitterellenállásain eső feszültséget (nyugalmi áram függő) összevetetted?
Nem a Piret féle sima tranyós, nekem úgy tűnik.
A többfokozatú közvetlen csatolt erősítőnél hogyan lehet ki számolni a bázis osztó ellen állásokat meg a az emitter collektor ellen állásokat?
Ehhez ismerni kell a működést. Ahhoz meg kell egy kapcsolási rajz.
Draculánál (kapcs rajz) ha bekapcsolom, a jobb oldali hangszóróból búgás hallatszik, ami gyorsan lecseng, de jól ki is tolja a membránt. Ez FET halál lehet? Méricskéléssel a panelon nem tudom megállapítani.
Tegnap elhalálozott a negatív tápág, cseréltem az LM337-et, most van fesz, az OPA-t nem raktam még vissza. A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
sziasztok . segitséget szeretnék kérni tőletek van egy ilyen panelem avagyis 2 darab . 2n3442.vég tranyokkal 8 darab van rajta mekkora lehet a teljesitménye ? így a panelnek ? csak anyit tudok róla az egyik panel müködö képes a másik rosz. érdemes e javitanom vagy sem. mert 200w ért neki sem állok
Tudok róla , de ennek nem tudom mi köze a panelhez ?!!
Csinálj egy műterhelést és mérd meg a jó panelt mekkora a teljesítménye, már is el tudod dönteni hogy neki állsz vagy sem? Én is watt mániás vagyok de például 200w Ohm-on elég komoly teljesítmény.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Húúúúú urak... visszavonom a kérdést. Csak a multiban szállt el a biztosíték, én meg mindig áram mérésre felkészülve üzemeltem be a végfokot. Tegnap meg bevásároltam 2000 Ft-ért alkatrészt... most legalább van pót. Szerencsére a 2300 Ft-os opa életben maradt. Eszem megáll...
Kb 400w-ot tudhat oldalanként a megfelelő táp mellett.
Köszönöm akkor megjavitom. Már csak 1 toroid kell
A képen látható erősítőt szeretném meg építeni.
Nyugalmi áram beállításánál mi is a helyes eljárás? Felmelegítem szinusszal, hagyom hűlni üresjárati hőfokra és ott állítom be?
Ez valami házi feladat? A gyakorlatban nem használunk ilyen kapcsolást. Kimeneti, bemeneti impedancia, erősítés és tápfeszültség meg van adva? Mi lesz a rendeltetése?
Valami bugyuta példa, nehogy a kezdők megértsék a dolgokat...
+- 70v-nál ne adj rá többet, ez is határon van, mivel a 3442-es tranyó Uce 140v-ot tud.
Sziasztok
Épülő erősítőmhöz rendeltem 3 pozíciós forrásválasztó kapcsolót a TME-től. 12 állása van. Akkor hogy van ez Volt a listán egy 2*24 V os trafó is, és abból is 1*24 lett Köszi Gábor A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2015
Üdv mindenkinek!
Szó lenne egy Omnitronic P500 végfokról. Az a lényeg hogy egy kicsit nagyobb teljesítményt szeretnék kicsikarni belőle. Gyárilag csatornánként 4 tranzisztorpár van (2SC2837 és 2SA1186), viszont 5 tranzisztorpárnak van hely. A lényeg az, ha én ezt az üres helyet kitöltöm még egy-egy ilyen tranyópárral, kb mennyivel fog többet tudni, és nem e okoz valami kárt? Vagy esetleg ha már szét kell szedni, ajánlotok e valami komolyabb tranzisztorokat bele. Képeket mellékeltem. Előre is köszönöm!
Plusz tranzisztoroktól nem lesz nagyobb teljesítményű, ahhoz magasabb tápfesz kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |