Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Ez egyszerű. Használd az analogWrite funkciót a kiválasztott kimeneteket paraméterként megadva (PWM kompatibiliset persze).
Igen, ez az én panelem, ezt rendeltem meg.
Mit értel azon, hogy elég normálisan telepíteni az arduino szoftvert? Arra gondolsz, amiben a programot írják? Még azom sincs.
Na ezért nem ismeri fel...
Töltsd le és telepítsd, ha még mindig nem jó, akkor aggódj.
Sziasztok.
Errol a kodrol lenne szo. Beiktattam „ #define DIRECT ” de meg ugysem fordul le. Erre a sorra „ PID myPID(&Input, &Output, &Setpoint, consKp, consKi, consKd, DIRECT); ” ezt a hibat adja „ error: expected primary-expression before ')' token Hiba a fordítás során. ” Mi lenne a teendo ?
A programban hivatkozott PID_v1.h konyvtarat is feltraktad?
Persze. Annak hianyaba nem csak ennyi lenne a hiba.
Elfelejtettem pontositani: ez az egyetlen hibauzenet, nincs mas.
A #define DIRECT-et hagyd ki, mert azt a becsatolt PID_v1.h definiálja. (Egyébként egy szám is kellene a definíció végére...)
Nálam a GIThubről frissen letöltött Arduino-PID-Library-vel, Arduino 1.0.6 alatt vidáman lefordul. A letöltött PID libarary-t a felhasználói Dokumentumok/Arduino/librarises mappába bontottam ki, és átneveztem Arduino_PID-nek (ha jól emlékszem, kötőjel nem lehet Arduino könyvtárnévben, csak aláhúzás!).
En Arduino 1.6.0 -val probalkoztam. A #define DIRECT-et hianyolta leforditas kozbe, de megprobalom 1.0.5 -el is.
Ok, megoldodott. 1.0.5 -el lefordul es a DIRECT definialasat sem keri. Kosz. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2015
Feltelepítettem az Arduino 1.6.4 programot, és úgy fest felismerte a rendszer!
![]()
Mi is a pontos probléma?
Bár a rendszer felismerte, de azt hiszem programot nem tudok feltölteni.
a képen látott hibát jelez?
Jó panel és soros port lett beállítva?
Valóban port beállítási baj volt, a fejlesztőben. Még tanulnom kell!
Sikerült is átállítanom 12-es kimenetre, és az időt 2/0,5s-re. ![]() Tehát jó a panel!! ![]() Most fülig ér a szám! ![]()
Pozitív értékelést elfogadok
![]() Jó szórakozást az arduval. ![]()
Sziasztok egy pici segítség kellene Arduino-hoz.
A program a következő:
És csak villog-villog és villog. Én arra számítanék, hogy a 15. ki-be kapcsolás után leáll, de nem áll le. Van valakinek valamilyen ötlete, miért? Cél: Villogjon 15-öt és utána álljon le. Mit csinálok rosszul, ezzel a hihetetlenül szofisztikált feladattal?
Helló! A Szerencsétlen ugyan kilép a for loopból, de mivel nincs mit csinálnia, ismét visszalép.
igen, ezt látom én is.
Után beraktam egy digitalWrite(13, LOW); parancsot, de nem csinált semmit
Érdemesebb lenne egy while looppal próbálkozni. Amíg az i kisebb, mint 15, addig villogtatja, utána pedig kikapcsolja a ledet, vár egy kicsit, majd visszatér a void loop elejére, és nem lép be ismét a while loopba, ugyanis az i már nagyobb lesz 15-nél. A while loopot ugorva ismét kikapcsolja a ledet, és kezdi előröl.
ok, még megpróbálok ezt azt.
Az én nyűgömre tudnátok valamit írni?
![]() Nem tűnik nagy tudománynak az egész, mégsem működik... Köszi előre is.
Helló! Én a DallasTemperature könyvtárat is használom. Ez egy egyszerű kis program, ez nálam működik.
Játszadoztam a futófény programmal, az időt csökkentgettem, majd egyszercsak timeoutba futottam ismét, de a legutóbbi feltöltött program fut a panelen.
Mi lehet a baj? Be tud telni a memória, vagy minden új feltöltés törli az előzőt?
if else lett belőle, csinálja amit akartam
Be tud telni, egy programot írhatsz akkorára, de egy feltöltés az előzőt helyettesíti. Vagyis, új program törli az előzőt.
Szia, letöltöm ezt is, bemásolom a Libraries-be, és kipróbálom ezzel a kis programmal.
Nanoval ügyködöm: melyik számú pinhez kell csatlakoztassam a hőérzékelőm középső lábát? A fenti kis kódból hol derül ez ki? (Kezdő vagyok a témakörben....) Köszönöm.
Be is van kommentezve, a DEFINE sorban a 2-es pinről módosíthatod a neked megfelelőre.
Jajj, tényleg, kezdek álmosodni.
![]() Arduinos környezetben ezzel a 1Wire dologgal is olyan sokféle dolgot meg lehet csinálni (annyi mindent fel lehet egymás után fűzni), mint az I2C-vel?
Sokat nem foglalkoztam vele, de elvileg igen. 5 ilyen szenzorig garantáltan működik, azt tudom. Tudna többet is, biztos.
Akkor a windows szívatna? Mert fejlesztőben semmit nem változtattam a megfelelő bépanel és port beállítása óta. Mint írtam a legutóbb feltöltöttnprogram működik, de mégnegy olyan egydzerű programot sem vesz, mint pl, egy digitális kimenet magasra állítok.
Gondolom, ha x panel krepált volna be, a program sem futna?! Majd kipróbálom linux alatt is. Programozni úgy is azt terveztem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |