Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Köszönöm, majd utánaolvasok.
Lehet, hogy az IDE csinálja. Sokan îrják itt, hog a régebbi stabilabb, érdemes lenne azt is megnézni.
A gyakorlottabbak szerint erdemes visszamenni az 1.0.6-ig.
Megint tanúltam valamit!
Letöltöttem egy régebbi verziót, de semmi nem változott. Nem tudom milyen indíttatástól vezérelve, de megszüntettem a ledsor tápját, és rögtön szinte felszaladt rá a program. Tehát mikor dolgozik a készülék, nem enged programot változtatni. De eddig üzem köben töltöttem fel, legalább is mintha úgy rémlene...
Az RX, TX lábon volt led?
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Igen! 0-7-ig így van kiosztva a ledsor. Ez nem helyes, vagy ha ezen kivezetések valameike magas szinten van, nem engedi írni a dinamikus memóriát?
Azokon a pineken kommunikál sorosan (a bootloader). Ha használod, nem tud kommunikálni (feltölteni a programot).
Ezért kérdeztem én is.
![]() A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Köszönöm a hasznos infót! Már megiedtem, hogy tönkre ment.
Előfordulhat, hogy kifogysz pin-ekből egy nagyobb/összetettebb feladatnál. Ilyenkor ezeket a lábakat is használhatod, de csak nagy impedanciás terhelésekkel. Azaz például meghúzhatsz egy tranzisztort vele (ami meghúzza a LED-edet, lehet ez a tranzisztor bipolár vagy mosfet).
Sziasztok! Egy elég fura problémával szembesültem, van egy webszerverem, amiben már eddig is voltak scriptek, tökéletesen működött, viszont ma szeretettem volna beletenni egy "hoszabb" szkriptet is, viszont sajnos csak egy sorba lehet, mert különben nem érzékeli a funkciózáró kacsacsőrt, mindegy nem is ez a lényeg, hanem az alábbi hibakódot kapom, és nem fordítja le a kódot.
* Ez mitől lehet? Próbáltam googleben nézni de nem nagyon találtam semmit, nem hiszem, hogy a szkriptnek köze lenne hozzá. Előre is köszi! *mod. A tízezersoros kódot töröltem! A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2015
Márpedig a scripted okozza. A pontos okát így látatlanul meg nem mondom, de egy programozási hibád okozza. ("kacsacsőr"?
![]()
Valószínű nem fért bele a hosszú sorod, a lefoglalt verem területbe!
Mégis szét kellene osztani, vagy a vermet növelni. Kezded kinőni az adott hardwer lehetőségeit.
Itt a script, ha esetleg ránéznél nekem
![]()
Próbáld meg elő lépésként tömöríteni a kódodat.
Pl.: javascriptcompressor.com Kapcsold be a változótömörítést. Ha még nem elég, a másikat is kipipálhatod.
Köszönöm az ötletet, jó lett, meg még annyit csináltam, hogy az idézőjeleknél a \" helyett '-t írtam, és kapu48 írta, hogy kezdem kinőni, ez egy mega2560, de igen már én is tapasztaltam, de ehelyett mit lehetne rakni?
Köss rá sd kártyát tárhelynek
Most is van rajta, csak azért nem akarom oda rakni a weboldalt, mert akkor nagyon macerás az oldalon dolgokat megváltoztatni az arduinó felől. De én inkább arra gondolok, hogy a ram a kevés, mert nagy a kód benne. Vagy ha tudtok valami egyszerű módot a megváltoztatásra?
Akkor meg válts raspberryPi-re. Ott jó ideig nem lesz szűk keresztmetszeted.
Grafikus kijelző + UNO - ki is futottál a memóriából.
Mega kell hozzá. Vagy RasPi - ha Linux alatt /Pythonban otthon vagy.
Annyira azért nem rossz a helyzet. Ha nem szemeteli tele a programját, akkor egy ilyen vezérlés simán belefér. A kijelzőn viszont érdemes elgondolkodni, alig marad szabad láb ezzel. SPI-os kijelzőt javaslok, akkor a lábak nagy része továbbra is használható.
Sziasztok! Mit gondoltok, ez egy arduino? Távirányításhoz kéne vevőnek (NEC).
Igen az (nano kivitel). Kínai klón verzió. A képeken látszik, hogy a CH340 IC-vel szerelték, így ehhez külön driver kell majd.
Köszi! Van egy eredeti Mega ADK-m, azt nem távirányító vevőnek akarom elkótyavetyélni, ezért venném ezt.
![]()
Sziasztok!
Fényjáték programozását gyakorlom digitális portok ki-be kapcsolgatásával. Futófények mennek: -Knight rider -Oda vissza felfut egy fény csík -Felfut a fény csík, és a végéről alszik ki Még pár cifrát szeretnék belevinni, ami hasonlóan egyszerű. Szeretném azzal bővíteni, hogy az összes ledet megvillogtatja. Ehhez egyenként be kell írnom minden port ki és bekapcsolását, vagy el lehet intézni egy paranccsal, hogy kapcsolja be és ki egyszerre pl. 30-41-ig a digitális portokat? Esetleg a villogtatás sebességét változtassa egy fel, le futással, Pl. el kezd villogni 14Hz-en, és ez csökken folyamatosan X időnként pl 2Hz-ként 2Hz-re, majd ismét felgyorsul 14Hz-re. Találtam már mintaprogramot a halványulásra is, de csak egy ledre, és még nem igazán látom át. De egyenlőre még az ráér. De szeretném akár a knight rider futófény úgy megoldani, hogy nem kikapcsol a led, hanem elhalványul, a mellette levő meg világosodik, némi kis átfedéssel. Ez utóbbi mennyire komplikált, és kivitelezhető? /bár ahogy informálódok, kevés dolog az amit ne lehetne arduinoval kivitelezni...
Nincs olyan arduinos parancs, amivel egyszerre kapcsolhatnál több kimenetet. Azonban azokat a kimeneteket, amik egy porton vannak, egyszerre kapcsolhatod a hozzájuk tartozó port regiszteren keresztül. Mivel még csak most kezdtél, szerintem ebbe ne menjünk bele.
Az elhalványítást a hardveres pwm-et támogató kimeneteken könnyű megvalósítani. Ilyen láb viszont csak néhány van. Ezért marad a szoftveres bit banging. Az a lényege, hogy ki/be kapcsolgatod a lábakat nagyon gyorsan. Minnél tovább tartod bekapcsolva, annál világosabbnak fog látszani a LED.
Akkor ha 12 ledet akarok egyszerre halványítani, akkor min a 12-höz külön meg kell írnom a ki/be kapcsolási parancsot más időintervallummal? Az jó meg hosszítja a programot.
Akkor érdemes egy külön vezetéken felfűzni egybe, és másik, pl. egy pwm porton egy jfettel közösíteni. Így akkor egy portot használok, de úgy is egyszerrek kell vezérelni, lehetnek "egy" vezetéken. Idézet: „Azonban azokat a kimeneteket, amik egy porton vannak, egyszerre kapcsolhatod a hozzájuk tartozó port regiszteren keresztül.” Megám van. A ledek a panel végén lévő kétsoros csatlakozón vannak 30-41-ig. Ezek egy porton vannak, vagy egy csatlakozó sor meg lehet "törve"? A knight rider futófény spillázásáról lemondok, bár érdekességként mondjuk 4 leddel kipróbálom mit lehet alkotni. Köszönöm a segítséget!
Szia. Nyisd ki az AVR-ed adatlapját, és látni fogod, hogy mik vannak azonos porton. Bővebben: Link
Szerintem van elég pwm csatornád, számold össze, mennyi áll rendelkezésre, és ha elég, akkor azzal tudsz játszani. Másik lehetőség, ha timer interruptból vezérled a LED-eket, de ha ez a téma érdekel, akkor vegyél elő egy Atemga328-at (Arduino uno, vagy Mini pro), és ásd magad bele a timer-ekről szóló cikkekbe!
Lehet beruházok az általad említett eszközökre, elmélyülök a témában. Valóban érdekel a téma.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |