Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   36 / 47
(#) sdrlab válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Ebben biztosan igazad lehet, hogy nem érdemes az Altium berkein belül ezzel szenvedni, egy erre készült program ennél egészen biztosan csak jobb lehet ))
(#) gb197 válasza sdrlab hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Egyébként engem is érdekelne hogyan lehet gazdaságosan és egyszerűen a negatív filmet generálni, a dry fóliás eljárás, ill. az smd stencil végett.
(#) StefuPeti válasza gb197 hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Sziasztok. Én is dry fóliát használok, és úgy csinálok inverz nyomtatási képet, hogy a pcb tervezőben egy olyan réteget kiválasztok amin nincs semmi. Letakarom az egész tervet + 5 mm körben. majd a nyomtatási képnél hozzáadom azt a réteget és átállítom feketére. A top és bottom vonalakat pedig fehérre. Kb 10 éve használom gond nélkül. Remélem tudtam segíteni.
(#) sysy válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Nekem a forrszemek furataiban pöttyös (szines) a luk. Azt hogyan lehet kivenni?
(#) gb197 válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 24, 2015 /

Szia. Köszi az ötletet, azt hiszem sok féle képen el lehet jutni itt a megoldáshoz. Én próbálom a profi és egzakt módját megtalálni minden estben... Valójában sikerült is, nyomtatásban tökéletesen megoldotta a program, csak a virtuális konverzióban volt hiba, mint az alábbi minta is mutatja.

AVR_film.xps

(#) sdrlab válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Szia! Jó ötlet..., kipróbáltam, működik. Viszont valamiért csak színes, vagy szürkeárnyalatos nyomtatás esetén működött, ha fekete-fehér nyomtatást választottam, akkor minden fekete lett, max a lyukak maradtak fehérek. Nem értem hogy miért....
(#) sdrlab válasza sysy hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Ha színes nyomtatás volt beállítva, nekem is színes maradt az összes furat. 2 féle szín fordult elő a szerint, hogy via, vagy csak sima lyuk volt.
A vicc az egészben, hogy ezeket a színeket sehol sem találtam a beállításoknál, így nem is tudtam feketére varázsolni őket. Legalábbis a nyomtatási képnél nem(a pcb-nél igen)
(#) StefuPeti válasza sdrlab hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Szia. Sajnos nálam is sötétkékek a fúratok közepei, arra még én sem jöttem rá hogy hol kell feketére beállítani. Szerencsémre itt az utcámban van egy nyomda, oda viszem át a rajzaimat, ha ott nyomtatok akkor azok a fránya furatok egész jó szürkék, ami nekem már nem okoz nagy galibát a fotózáskor. Ha viszont via-t rakok le azt nálam barna színnel jelöli a furatot. Ha valaki rájönne hogy hol kell feketére állítani a furatokat,arra kérem ne tartsa magában a titkot !!! Üdv: Péter
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2015
(#) gb197 válasza sdrlab hozzászólására (») Ápr 25, 2015 /

Ez lyuk probléma korrektül szintén gerber oldalon oldható meg. Láttam egy tutorial-t a youtube-on (sajnos nem mentettem el) ahol a gerber fájlhoz valahogyan beimportálta a tag az ncdrill-t, és nyomtatáskor üresen maradt a padok közepe.
Keresem a videót, de még semmi...
(#) HTEurep válasza StefuPeti hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Szia!
A Via furatok színbeállításait a View Configurations (L gyorsbillentyű) ablakban találod. Az ablak első fülén a jobb alsó részen a System Colors csoportban találod a Pad Hole-t és a Via Hole-t. Ha duplán kattintassz magára a színére, akkor át tudod állítani feketére.
A pdf színbeállításainál pedig kattints a Retreive Layer Colors From PCB gombra!
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2015
(#) StefuPeti válasza HTEurep hozzászólására (») Ápr 30, 2015 /

Szia. Sajnos nem egyre gondoltunk. Én a nyomtatási nézetnél szeretném a forszem közepében a furat színét feketének látni. (melléklet) Most egészen sötét kék a színe.
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2015

altium.jpg

(#) elektros90 hozzászólása Máj 9, 2015 /

Sziasztok!
Nem találtam TO-3 tokot a régi meg nemtetszett, ezért rajzoltam újat. Tessék!

TO-3.PcbLib

(#) lokátoros hozzászólása Máj 15, 2015 /

Sziasztok,
Auto placerrel van valakinek tapasztalata?
Milyen szabályokat kell beállítani hogy ne egymásra pakolja az SMD alkatrészeket?
A Rules->ComponentClearance beállítása megvolt, de úgy tűnik nem érdekli.
Verzió: 2012.december, Build:27009)
(#) elektromos hozzászólása Máj 15, 2015 /

Sziasztok!
Érdemes ezzel foglalkozni? :Bővebben: Link
Úgy néz ki lesz egy ingyenes változata az Altiumnak, ha jól értelmeztem a honlapjukat.
Vélemény?
(#) gb197 válasza elektromos hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szia! Ez a program nagyon régi dolog, legalább 10 éve találkoztam már vele, akkor nem volt valami nagy szám... Lehet, hogy az Altium Ltd felvásárolta a céget. Egy biztos, ha free akkor sokat nem kell elvárni tőle, csak hát jogtisztán használhatod ugye. Viszont ha free programot szeretnél használni a Diptrace Lite 2.3.1 verhetetlen, a mai napig használom egyszerűbb panelek tervezéséhez.
(#) cpt.zoltan.simon válasza gb197 hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szerintem lehet benne fantázia. A képek alapján nagyon az Altiumra hajaz, annak 70%-t nem is használja halandó ember. Szerintem egy az egyben benyeli az altiumos adatokat, és akkor pont azt fogja tudni ami a mi fajtánknak kell. Kapcsolási rajzot csinálni abból meg kézzel panelt. Én pl nagyon örülnék egy olyan "Altiumnak", ami használja az adataim az adatbázisom, de nincs tele olyan dolgokkal amik nekem nem kellenek. Én feliratkoztam.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
(#) gb197 válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Végső soron egy próbát megér...
(#) StefuPeti válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Szia. Én ezt használom, remélem nem ez volt az amit töröltél?

TO-3.PcbLib

(#) elektros90 válasza StefuPeti hozzászólására (») Máj 15, 2015 /

Nemtudom megnézni, mert nincs a közelben a noti. Azt is én töltöttem fel ide anno, de nem találtam a könyvtáramban. Semmi baj, Autocadben lehet szépen rajzolni és importálni. Úgyhogy csináltam másikat. Pár hét múlva lesz időm ilyenekkel foglalkozni, fogok rajzolni pár alkatrész footprintet, ami komolyabb rajzolást igényel. Akár kérésre is.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
(#) cpt.zoltan.simon válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

Kicsit OFF a téma, de mégis ide kapcsolód(hat). Jobb volna véleményem szerint a 3D modellt SolidWorks-ben rajzolnod, mert akkor mehet fel a 3D Content Central oldalra.
Mostanában nem volt időm foglalkozni dolgokkal, de ha van kedved, az SO, SOIC, TQFP tokokból csinálhatnál három PcbLib-et ha van kedved.
(#) elektros90 válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

A SolidWorksot nem ismerem. Anno SolidEdge-t tanultam, de nem volt rá szükségem, így elfelejtettem. Megpróbálni meglehet.
(#) cpt.zoltan.simon válasza elektros90 hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

Mondjuk a tokok pont fent vannak a 3D-n
(#) szücsien hozzászólása Máj 16, 2015 /

Sziasztok! Tudja valaki, hogy a SolidWorksben megrajzolt modell, beimportálva altiumba miért nem tartja meg a színeket?
(#) matheattila válasza szücsien hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

Szerintem függ attól is, hogy milyen formátumba exportáltad...
Próbáld step formátumban (.stp vagy .step) ez a legáltalánosabb.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
(#) cpt.zoltan.simon válasza szücsien hozzászólására (») Máj 16, 2015 /

2 fajta STEP formatum van es csak ezt ismeri az Altium. Step204 ez a nem szines (=fehér), a 214-esben már színek is vannak. Ez utobbit kell hasznalnod.
(#) szücsien válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Máj 17, 2015 /

Step214-be szoktam és mégse viszi át a színeket. Fehér lesz az egész modell amikor beimportálom Altiumba. A 3D ContentCentralról ugyanilyen formátumban letöltött modellek viszont színesek maradnak.
(#) matheattila válasza szücsien hozzászólására (») Máj 19, 2015 /

Esetleg próbáld megnyitni ugyancsak solidworks-al (vagy más 3D-s modellezővel, pl Inventor-al) az exportált fájlt, ha színes akkor jól exportál, ha nem színes akkor nem jól exportálja. Lehet, hogy be lehet állítani exportálásnál is, hogy színes legyen vagy sem...nem tudom, mert nem ismerem a SW-ot...
(#) gepesz13 hozzászólása Máj 26, 2015 /

Sziasztok!
Altiumhoz mágneskapcsoló kibrary létezik vagy sajátot kell csinálni?
Üdv, és köszi!
(#) cpt.zoltan.simon válasza gepesz13 hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Én már egy ideje tervezem hogy csinálok, Ohmron relékből, mert jók a tapasztalataim vele, ráadásul a 3dcontent-en jók a modellek is hozzá, de sajnos még nem jutottam el odáig. Ha csinálsz frankó Footprint-ket akkor szívesen beilleszteném az adatbázisba.
(#) ativagyok hozzászólása Jún 2, 2015 /

Sziasztok!

Ha egy projecten belül több schematic file van, valahogy be lehet állítani hogy ne importáljon közülük egyes fájlokat a PCB design-hoz?
Következő: »»   36 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem