Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nekem nagyon castone cpa valamelyik szériájából valónak tűnik.
Jól van, sikerült megtalálnom a hiányzó alkatrészeket.
A kuszaság ellenére masszív konstrukciónak néz ki. A 3 pár kvázi-komplementer végtranzisztornak 2N3442 a meghajtója is. A magam részéről ±50V áramkorlátos tápról éleszteném, ha nincs DC hiba és megszólal barátkoznék egy kicsit a hangjával. Szabadon engedve a fantáziámat, trafón keresztül 100V-os rendszert hajthatott.
Egyik oldalt le probáltam szól és szép hangja van 2x30v OM van csak, de megy róla.
Annak ellenére, hogy a félvezetők megengednék, ±60V -nál nem ajánlok magasabb tápfeszültséget. Így fog megbízhatóan működni és akár három 8 ohm-os hangsugárzót is ráköthetsz párhuzamosan. Az azért megszólal rendesen
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni egy Denon DRA-735R erősítővel kapcsolatban. A kapcsolási rajz és a beültetési rajz nem egyezik. A piros nyíllal jelölt részen szükség van e a bázis irányába néző TLR112 RED Led diódára? Az LD801 jelű dióda a könyv szerint TLR112-es a bekarikázott részen. Már volt javítva és egy B1 2 jelű dióda volt ide berakva ami hibás. Egy másik ilyen erősítőben egy kép alapján nem volt ott dióda. Minden segítséget előre is köszönök. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
rendbe mindenesetre újra kondizom. mert azért a kondik is öregednek. kap mindenhól 100v osat. majd egy árban van úgy is. meg meg javitom a másik oldalt azt üzembe is lesz helyezve
Szia.
Szerintem nincs jelentősége a működés szempontjából. A TR818 a leddel is, meg anélkül is megkapja a megfelelő nyitófeszültséget a bázisában. Ha van ott led, akkor azt tudod vele ellenőrizni, hogy a trafóról lejön -e az AC feszültség, de ha csak az egyik bizti száll el, akkor még mindig világítani fog. Szerintem mindegy, hogy van benne led, vagy nincs. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
IRFP240-et (és a párját) bekentem szilikonpasztával, bekentem a hűtőbordát is, közéjük csillámot tettem és rácsavaroztam a bordára. Dióda állásban összemérve a bordával, 1.5V-ot mérek rajta, a hangszóró is búg kicsit. (Mármint kikapcsolva, széthúzva mértem rá és bekapcsolva búg a hangszóró.) Gyakorlatilag nem érhet hozzá a bordához, nem tudom, mit rontok el. 4 FET van, mind a 4-nél van valamennyi vezetés, ha összemérem a bordával. Van valami tippetek?
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
A csavarok alá (bordafuratba) tettél szigetelő gyűrűt?A képen bekarikáztam.
Nem, mert már eleve szigetelt a FET azon része. kép
Meg azt se értem, hogy miért nem zárlatot mér, miért 1.5V-ot dióda állásban. Teljesen frankó szilikonpasztát használok, nem értem. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Igen tudom,de azért nem árt,láttam már olyat hogy ráhúzott a fet a csavarra központosítás hiánya miatt,és olyan is előfordult már pl nálam is hogy csak 1 db hajszál rézdrótdarab miatt húzott át.
Az oké de itt mind a 4 fetnél csinálja. Mondjuk nem is érdekelne annyira, mert nem melegszik, minden ok, csak a bal hangszóró zúg.
Akkor viszont valahol földhurok van.ha egyik is picit átvezet akkor az a párjaira is éppúgy érvényes.
Földhurok meg azért nem lehet, mert csillagpontos. 3 hónapig készült, erre ez... Jobb lett volna neki se állni.
Én már rég sarokba szórtam ezt az irfp 240 irfp 9240 fetes cuccot,igaz annak működik mindkét fele És zajmentes.
Ez tök jó lenne nekem, csak idegesít, mert 3 hónap munka és rengeteg pénz van benne.
Ha vezetés van, akkor valamilyen úton csak összeérnek. A "széthúzva" alatt mit kell érteni?
Széthúzva alatt azt értem, hogy kihúztam a panelből +- tápot és a földet is, meg kihúztam a ki-bemeneteket is.
Most az imént lecsavaroztam a feteket a bordáról és úgy is mértem a vezetést dióda állásban, tehát ez valószínűleg a kondikban maradt fesz miatt lehet. Szkóppal rámértem a kimenetre és ott van az 50Hz. A jelvezetékek árnyékoltak, a váltóáramú vezetékek össze vannak sodorva. Az egyenirányító és szűrő panel a végfok panel mellett van, lehet, hogy az okozza?
A búgást produkáló csatorna bemenetére köss rövidzárat, ebből látod kívülről jön, vagy maga a végfok állítja elő. Ennek tükrében haladnánk tovább.
Halkan megjegyzem a csillagpontos kialakítás csak esély a zajtalan működésre, nem garancia. Sztereó erősítőben közös táp esetén óhatatlanul hurkos a föld. Szerencsére mindenre (szinte mindenre) van megoldás
Rákötöttem, a végfok állítja elő. Közös a táp.
Ironikus, hogy a teszteknél, amikor nem csillagpontos volt, hanem mindent csak hanyagul egymás után kötöttem, teljesen zajtalan volt. Amikor már össze volt a mostani állapotába rakva, eleinte nem zúgott, csak később kezdte el. Ez itt az, a bal csatorna előtti táp panelre gyanakszom, mindjárt kiszedem a helyéről és meglóbálom. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
A trafó megszórja a bementet
Szerk.: mehetne fejjel lefelé a bal oldal? A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Momentán megoldható, de az esztétikai érzékem kificamodna. A bemenetet ha földelt pajzzsal betakarom, az jót tenne neki?
Szerk.: Megvan a hiba, az volt, amire gyanakodtam. Elvettem a táp panelt onnan és megszűnt a zaj. A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
A pufferek felé szörnyű nagy áram folyik a töltés pillanatában, az is jelentős szórással bír.
A szűk hely feladja a leckét
Ez egyfolytában zúg(ott), ha be volt kapcsolva.
A szűk hely feladja a leckét Igen... Most olyan csöndben van, hogy csak a multikon lévő mocorgó nyugalmi áramból vettem észre, hogy be van kapcsolva. Veled indult ez a projekt még hajdan és most veled is fejeződött be. Köszönöm! zotya1983-nak is.
Ki mértem a rosz panelt. Ott halott. Az ősszes vég tranyó. Az inditó tranyok kőzül is. 3tranyo halott. 2darab bc egy 2n-es. Már csak olcson. Kéne szerezem 2n3442 t. 8darabot. Ha valakonek esetpeg pihen a fiokba írjon. Előre is kösuőnőm.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
Kérdezz rá a HEStore témában tudnának-e még 4 db-ot előhalászni.
Erősítő építés az, amikor a legvégén kiderül, hogy a legelsőnek beépített alkatrész rossz helyen van.
Egy BD 241c-ből szeretnék egy kis erősítőt csinálni ott meg akadtam hogy mekkora legyen az Ut feszültség.
Adatok a trazisztirról.
Mi a cél? Hangszóróra dolgozna? Milyenre? Hány Ohmosra? Milyen teljesítményt szeretnél?
Van külön fórumja. A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
Igen hagszóróra dolgozna 8 ohm -ra 10w
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |