Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Azért szeretném ezt a témát nyitni mert sok készülék javításakor sokszor meggyűlik a bajunk már a szétszedésnél. Elrejtett csavar,célszerszám készítés "trükkös tekeréses nyomkodásos bolhák" Ezért itt pontos Típus megjelölése mellett megoszthatjuk a vele szerzett tapasztalatokat, és fotókat.
Remélem nem adok munkát a moderátoroknak és látnak benne fantáziát Ha mégsem akkor elnézést a témanyitásért.
Bocs az offért de erről szerintem mindenkinek Béka jut eszébe
Mekkora ötlet !
Részemről támogatom mintha nekem jutott volna eszembe .
Nem annyira off... Mert amiket Béka szed szét, azt ritkán rakja össze, itt pedig a trükköket szeretnénk látni/olvasni amelyek alkalmazásával - pl távirányítóknál,stb. - nem törjük le a rejtett fülecskéket.
Naaa, azért jó sok mindent javítás céljából szed szét, és ez szokott is neki sikerülni. Tetszik, ahogy a problémákat megoldja. Rendszeres olvasója vagyok hosszú évek óta. Persze nem egyezik a két cél, ő a belbecs miatt nyitja ki a dolgokat, itt meg, ha jól értem, inkább a sérülésmentes szétszedés trükkjei lennének. Pl. vasaló, távirányító...
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2015
Tessék, akkor adok egy tippet. Ha belsőfüles összepattintható dolgot szeretnél szétszedni roncsolás nélkül, alkalmaz hozzá gitárpengetőt.
Ha előfordul, hogy egy műanyagba csavart csavar nem akar sehogy sem kitekeredni, legfeljebb úgy, hogy a műanyag törik vagy a csavarfej sérül, pillanatpákás rámelegítéssel a csavar egyből engedni fog.
Műanyagházas ragasztott/ultrahanggal hegesztett adapterek szétszedéséhez kell egy normális pengéjű kés. Az adaptert az oldalára kell fektetni egy kemény felületen, a kés élét beilleszteni az oldalt futó illesztési vonalba. Kiskalapáccsal kocogtatva, érzéssel a többség engedni fog. Javítás után természetesen a doboz két felét újra egymáshoz kell rögzíteni.
Sziasztok!
Én az ilyen hegesztett-ragasztott dobozkákat gumikalapáccsal szépen körbe ütögetem a ragasztás mentén,95%-ban szépen szétpattan a ragasztás. Aztán egy kis feszengetés egy vékony acél lemezzel (pl:fűrészlap darab)és már szét is jött.
Máris tanultam! Én a dugasztápokat vékonyra köszörült fűrészlappal szedtem szét eddig...Nem egy elegáns megoldás
Az ilyen ragasztott dobozkákat satuban megszorítva , megroppantva jobbról balról és szétesik magától , mindig így szedem szét és gyakorlatilag sérülésmentes marad . A javítás után siman össze lehet megint ragasztani .
A satu az jó én is azt használom és még egy sem tört el pedig jó-párat szétszedtem
Egy kicsit írjátok már le szájbarágósabban, hogy hogyan történik ez a megroppantás! A ragasztási vonal van a satu pofáinál, és úgy szorítjátok meg, vagy úgy mintha a ragasztást akarnátok még jobban összeszorítani?
Ha van fagyasztó spray-ed, azzal érdemes lefagyasztani a roppantás előtt. Némely ragasztás már a hidegtől is elenged, vagy van olyan, hogy csak körbe kell kocogtatni a lefagyasztott részt, és elenged a ragasztás.
Én már reklamáltam nála. Ha ugyanis a Google révén az oldalára tévedek (ami elég gyakran megesik), akkor garantált a jelentős idejű munkából kiesés. :o)
Egy időben azt hiszem, a Postán lehetett kapni sorsjegy-kaparót, annak egyszerűen tökéletes a formája, és annyira puha az anyaga, hogy a zongoralakk monitorokat is bátran lehet vele szétszedni. Nagyon bevált. Szerencsejáték emblémája van rajta, többféle színben kapni.
Üdv!
Én egy magnó motorját szeretném szétszedni, mert letörött az az apró paneldarab, ami a tokozáson kívülre megy, és itt csatlakoznak rá a vezetékek. Vagy, ha a kivezetések fölött fúrok egy lukat, van esélyem visszaforrasztani a vezetékeket? Csere nem jöhet szóba, nincs másik.A A válaszokat előre is köszönöm!
Aztán leugrik a fenéklemez és elgörbülnek a "szénkefék" Nagyon óvatosan kell elvégezni ezt a műveletet kissé nyomni kell a motor tengelyét is hátrafelé hogy a fenéklemezzel együtt mozduljon amikor az kiesik a helyéről
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
Ott vannak, az a műanyag szerelvény a kefék tartója. Látszik is a két kefe szára.
Ha meg ott feszegeti csavarhúzóval, ahol jelölted, eltöri a panelt. Vagy valamelyik alkatrészt a panelen. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
A helyzet az, hogy nekem meg se moccant sajnos.
Mert a másik oldalán le van forrasztva a panelra a kiálló részen. Ott kell nagy pákával megmelegíteni és mikor elengedett a forrasztás, óvatosan megfeszíteni kifelé.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2015
Sziasztok,
Talán már más is belebotlott ebbe a problémába, ezért osztom meg tapasztalataimat. Van egy konyhamérlegem, aminek a ki-be gombja megadta magát. A szétszedése nem egyszerű de sikerült. A gumitappancsok alatti 6 csavar eltávolitása után az alsó-felső rész óvatos szétfeszítésével egy erősebb csavarhúzóval kiakasztható a tányért tartó 4 karom. Elég az első kettőt, utána már levehető a tányér és ezzel együtt az egész fedlap. A nyomógomb kicserélése egyszerű de figyelni kell, hogy ugyanolyan magasságú kerüljön bele. Összerakásnál a 4 színes műanyag nem mindegy, hogy milyen sorrendben kerül vissza, csak látszólag egyformák.(piros-fehér-fekete-piros) |
Bejelentkezés
Hirdetés |