Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1060 / 1273
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 28, 2015 /

A hálózati pufferen mekkora a feszültség ?
(#) bole hozzászólása Máj 29, 2015 1 /

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????,,,
(#) BarnaPili válasza bole hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Ezzel mit akartál közölni?
(#) ocskay válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

Tomsa üdv eltéritö környékén nézegess ott a hiba

vagy ic elteritönél
(#) Gábor65 válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 29, 2015 /

A függőleges elterítő egységnél a kondenzátorok körül kellene kapirgálni,szűrő és csatoló elkókat cserélném,első körben.... Jó keresgélést.
(#) bole válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Szia! ezzel csak azt hogy töbször írtam a kutya se válaszolt rá pedig előtte érdekes sokan!
(#) kadarist válasza bole hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Ugyanaz a hibajelenség, mint azelőtt, ezért felesleges újra leírni mégegyszer ugyanazt. Talán még annyit adaléknak, hogy ha sűrűn tönkremegy a végfok IC, akkor időszakos képcsőzárlatra vagy kisülésre is kell gyanakodni. Védődiódázással védekezhetsz ellene
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2015
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Na most mértem meg nemrég, 395V van rajta. A nagyfesz. tápegységnek nem kapott tápot a meghajtás, azért nem volt meg. Most kicseréltem egy MPS741-es tranyót, mert az volt a kapcsoló elem a tápba. Megyen a nagyfesz. is most már, mindjárt átnézem az összeset.
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Ok, várom a fejleményeket.
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Minden megvan! Volt egy zárlatos IGBT a bal oldali panelon. (nem tudom melyik modul x vagy z... ) Ezt helyettesítettem most hirtelen másikkal ideiglenesen. Ott helyre is állt minden. Ezután a másik modulon 2 FET (JP30H1 SMD FET, nem is tuddom milyen vagy mit tud ) ezt is helyettesítettem 2 másikkal, így mostmár bekapcsolt táp normálisan és minden stabil, ettől függetlenül kép nem volt és ugyan úgy villogott a zöld LED. Ennek örömére kihúztam a hálózatból, mert ha majd kicserélem normális alkatrészekre, akkor majd próbálkozok tovább, letudtam annak a kép hiányát. Most gondolkodok mit és honnan szerezzek be.
(#) bole válasza kadarist hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Szia !Lehet azért ment tönkre mert használtan vettem? Egy újnak több edélye van hogy tovább tart nem?És amit írtál milyen dióda kell és hogy!?Most nem zárlatos csak megadta magát!Most hozatok új IC- hozzá ha akkor is tönkre megy megmondom dobják a kukába!Köszi a válaszod! Szia
(#) kadarist válasza bole hozzászólására (») Máj 30, 2015 /

Egy újnak sincs nagyobb esélye a tovább élésre, ha a képcső átüt. A katódok és a test valamint a 200V közé kellene diódákat beépíteni záróirányba, amivel védettebbé teheted a TDA-t.
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

A csere előtt nézd át rendesen, mert nem egyedül szoktak elpusztulni. Kísérletezni meg igen költséges. Tehát minden feszültség megvan, 12, 5, 65, 170 STB ?
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Igen megvannak, ráadásul a nagyfesz.-eknek van egy egy trimmer poti, amivel beállítható pontosra az értékük. Átnéztem a többieket is, de mást nem találtam, pedig kiforrasztottam a mérendő alkatrészeket. Rendeléskor többet rendelek és párba cserélek.
(#) stevepapa válasza zosza18 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Ha minden feszültség megvan, mindenhol !! Képnek, illetve fénynek is kellene lenni . Azon a panelon, amelyiken a tuner van nézz körül rendesen. Több stabilizátor ic is előfordul rajta, általában. Valamelyik feszültség még hiányzik azért nem indul! A feszültségek megjelenése, nem egyenlő az indulással. Valami még hiányzik !
(#) zosza18 válasza stevepapa hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Rendben van átnézem, de előtte kicserélem a rossz alkatrészeket. Most szét van szedve és a rosszak helye kiforrasztva. Annyi segítség még hirtelen jól jönne, hogy a JP30H1 tipusú SMD FET mit tudhat, vagyis mivel tudnám helyettesíteni? Sajnos erre nem találtam még megoldást.
(#) bole válasza kadarist hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Köszi a válaszod mint írtam is még egyszer kicserélem az IC de nincs értelme szórakozni vele szerintem ha ismét kimegy!Ezt is csak mert ismerősöm azért csináltam/tuk/ meg neki!Köszi
(#) zavar11 hozzászólása Máj 31, 2015 /

Sziasztok !!!! kaptam egy Daewó tipusú televiziót , Mejneka chassi száma pc-330 as de valaki ki vette belőle a sorvég tranzisztort, s nem tudom miyen volt benne a rajzát le töltötem . De nics fel tüntettve a rajzon hogy mijen tranyó volt benne, a tranzisztort a tv panelen q402 el jelölték ha valaki tuna nekem segiteni meg köszöném
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Az alkatrészlista szerint, ha 21 colos a képcsöved, akkor 2SD1555 a gyári típus, ha ennél kisebb a cső, akkor KSD5072 jár bele.
(#) zolika60 válasza zavar11 hozzászólására (») Máj 31, 2015 /

Idézet:
„a rajzát le töltötem . De nics fel tüntettve a rajzon hogy mijen tranyó volt benne,”
Az kizárt. Az írásodra pedig figyelj kicsit, mert másodikban ezért egyes jár.
A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2015
(#) zavar11 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

szia hidd el hogy igy van én is csak csodálkoztam!!!
(#) kadarist válasza zavar11 hozzászólására (») Jún 1, 2015 /

A rajzra nem biztos, hogy oda van írva a típus, mert mint írtam is képcsőtől függ a tranzisztor típusa. Ha nem találod a típust a rajzon, akkor nézd meg az alkatrészlistában. Ha nem találsz listát, akkor keress másik leírást, rajzot.
(#) ue37 hozzászólása Jún 3, 2015 /

Sziasztok szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek egy tv javításához.
Mit kellene megnéznem?
Tipusa ctv 314D ( panorama)
Nem kapcsolt be készenléti led, kép hang nincs.
Ameddig jutottam vele eddig: bizti ép A szakadt ptc hálózati egyenirányítók és a tápban a kondik és a zárlatos 2sd5703 cserélve elindul a készülék üzemel majd néhány óra után hálózati biztit kiveri és ismét zárlatos a2sd5703 mitől lehet ez a hiba? Jó szerintetek bele ez a tranzisztor? ( ezt valaki már elöttem javította panelen látszik)
Sortáp fesz 136V
Sajnos rajzot nem találtam hozzá.
Mi okozhatja a hibát?
A segítségeteket köszönöm.
(#) zavar11 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 4, 2015 /

Köszönöm!!!!!
(#) videoton6363 hozzászólása Jún 6, 2015 1 /

Üdv!
A minap kaptam egy Philips CRT tv-t, mondván, hogy rossz. Sajna odáig sem jut el szegény, hogy készenlétbe kapcsolja magát, mert a tv bekapcsolás után szabályos időközönkénti halk csipogást ad ki. Ezt egy nagyfrekis trafó csinálja ha jól füleltem. Belül rettenetesen nagy por van. Vajon javítható? Vagy mehet bontásra?
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2015
(#) villanyipi válasza videoton6363 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Először szabadítsd meg a portól, és szemre nézd át a kondikat tápban meg tovább is ha van rossz az cserés, ha utána jó mázlista vagy ha nem akkor jöhet a méregetés, és a mérlegelés megéri-e, szinte minden javítható csak van mikor kettő újat vehetsz abból a pénzből
(#) IQNUKU válasza ue37 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szia!

Ez az a Tv?
Ha igen, a kép alatti linkre kattintva, ott a rajza is.
(#) videoton6363 válasza villanyipi hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szia! Köszi a választ! Amúgy ezt a csipogó hangot a táp csak kondi hiba miatt csinálhatja, vagy akár más alkatrész is bele szólhat?
(#) stevepapa válasza videoton6363 hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Szia!

A táp "csipogása" lehet szekunder köri zárlat eredménye. A sortranyót forraszd ki, úgy próbáld indítani
(#) videoton6363 válasza stevepapa hozzászólására (») Jún 7, 2015 /

Üdv!
Sajna még nem javítottam televíziót, ez lenne az első. Így sajnos nem tudom hogy melyik a sortranzisztor. Ez a táp körül van mint kapcsoló tranya?
Következő: »»   1060 / 1273
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem