Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Képszerkesztéshez én csak paintet használok.
Azzal nem lehet a hátteret eltávolítani. Ha csak nem a radírral. De az olyan snassz.
Nem vagyok finnyás. Kipróbáltam a paintet is. De katasztrófális az eredmény.
Photoshop-ban több lehetőség is van: Magnetic Lasso, Background Eraser Tool, Magic Eraser Tool. Van hozzá Plug-In is: Mask Pro, Fluid Mask, EZ Mask stb. A lényeg, hogy ez a legtöbb esetben igen melós tud lenni. Küldj egy privát üzenetet, hátha tudok segíteni.
Sziasztok!
Segítsetek kérlek. Milyen munkahelyen helyezkedjek el (26 évesen)? Valami nagy cégnél szeretnék dolgozni, Siemens, hasonlók. Érettségim van, szakma, diploma nincs. Arra gondoltam, elkezdeném a cégnél alulról, aztán időközben továbbképeztetném magam. AVR-rel szeretek foglalkozni, nyákot tervezni, készíteni, kapcsolást tervezni (mondjuk nem kapcsoló üzemű tápot...), analóg, digitális technika (sajnos nem Proli007 szintjén ). Olyan munkahelyet keresnék, ahol van agyi és fizikai munka is. CNC maróval/fúróval is szívesen dolgoznék. Most ami irányt kiválasztottam, az a nyák készítés, CNC géppel nyák fúrás, itt kell gondolkodni is, meg pakolni is kicsit. Szerintem néhány hét alatt beletanulnék úgy, hogy előtte sosem dolgoztam vele. Egyáltalán nem látom át, milyen lehetőségek vannak a nagyvilágban. Valami tippetek van esetleg? Egy biztos, hogy ügyfelekkel minimális mértékben szeretnék találkozni, és főleg nem garanciális problémákkal Ott minden ügyfél tiszta ideg! Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Szia,
szerintem ilyen háttérrel elég nehéz lesz. Semmilyen szakmai papirod nincsen? Eddig mivel foglalkoztál? Egyébként kopogtass be a nagy cégekhez az önéletrajzoddal, egy ismerősnek sikerült így bekerülnie. Idézet: Éppen a nagy cégeknél nincs lehetőség olyanra, amilyenre te gondolsz. Továbbképzésre igen, képzésre nincs. A kettő között nagy a különbség. A nagy cégek profitorientáltak és nem érdekük két-három évig tanítani senkit, hogy talán majd náluk marad. Olyanokat vesznek fel, akiknek van alapképzésük, bedobják a mély vízbe és ha fennmarad, küldik továbbképzésre (kb. fél év után, félévente). Betanított munkásnál nagyobb beosztásra ne számíts. Tudom, mert dolgoztam ilyen helyen is.„Érettségim van, szakma, diploma nincs. Arra gondoltam, elkezdeném a cégnél alulról, aztán időközben továbbképeztetném magam.” Azt már meg sem említem, hogy munka mellett tanulni nem egyszerű. Ha van lehetőséged, előbb tanulj, aztán próbálj meg elhelyezkedni. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Tudom, az esélyeim nem valami jók. Először szeretnék belelátni, hogy milyen irányba lehetne elindulni, aztán majd hozzáigazítom magam. De a gond, hogy milyen legyen a munka?
Mondok egy példát: egyetemi társam valószínűleg el fogja végezni az egyetemet (kb. összesen 6-7 év alatt) elektrotechnika szakon, lesz diplomája, minden jól hangzik. A gond ott van, amikor a kezébe páka kerül. Sosem fogta még. Az elektronika alapjai kimaradtak az életéből, azt se tudja, mi az a tranzisztor erősítési tényező. Kapcsolást nem tud még alapszinten sem tervezni. Kapcsolási rajz tervező program? Hagyjuk. Hozzá képest én nagyságrendekkel több kvalitással rendelkezem, és nem lesz diplomám, ez biztos, mégis úgy érzem, egy rendes cégnél a talpraesett embereknek több esélye van, mint a friss diplomásnak, aki még egy két LED-es villogót sem épített. Ezért én úgy állok hozzá, hogy bárhol megállnám a helyem. Ha CNC géphez állítanának, még aznap kiolvasnám a használati útmutatót, meg még pár könyvet, amiből aztán tudnék meríteni. Kellene idő, mire 100%-ig biztos lennék mindenben, de ez annál is így megy, aki ezt tanulta. Egyik haverom teljesen másik programot tanult, mint amivel dolgozik, tehát neki is 0-ról kellett megtanulnia mindent, csak az alapelveket tudta. Az pedig logika, ami nekem jól megy. Csak nem ismerem, hogy egyáltalán mit lehet dolgozni. Másik haverom routert programoz 100MHz-es procival, akkor van a nyák készítés, villanyszerelő nem szeretnék lenni, erősáramú szereléshez papír kellene, láttam olyan melót, ahol SMD alkatrészeket kellene beforrasztani, az szerintem túl megterhelő lenne a hátnak és a szemnek, de lehet kipróbálnám, mert jól fizetnek, ha minden igaz. Ezek a munkák olyanok, amit az ember nem lát. A kéményseprőt látom, a buszsofőrt is, a pénztárost is, mindenki más rejtve marad, ezért nem tudok róluk. Szerk: a továbbfejlesztést egyénileg is meg tudnám oldani, legyen meg a meló, legyen meg a lehetőség, hogy papírral odaállítanak a CNC-hez, akkor már megyek is beiratkozni a tanfolyamra. Pár év alatt megvan az is. Ráérek! A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Bekopogok a céghez, és mit mondok? Szeretnék dolgozni, de mit? Ez a gond. A bizonytalan embert nem fogják felvenni. Viszont ha odaállítok, és azt mondom, AVR-re szeretnék terméket fejleszteni, mert abban vagyok a legjobb, akkor már egyből nézik, hogy van-e rá kapacitás, mit tudok, stb. Én se tudnék sokat kezdeni egy emberrel, aki odajön a recepcióra, hogy meló kell. Melyik részleg felé irányítanám el? A Siemens-nél is van gyári meló, 8 általánossal odaülsz a futószalag mellé, és pakolod az alkatrészt, vagy hasonló monoton munka. Ilyen nem szeretnék, az biztos.
Apám, Te fordítva ülsz a lovon!
Nem az a kérdés hogy mit szeretnél dolgozni, hanem hogy milyen munkát tudsz szerezni! Szakmai képzettség és gyakorlat nélkül, csak betanított ill. közmunkát! Márpedig dolgozni kell, mert enni is kell, úgy általában.
Milyen az az egyetemi elektrotechnika szak? Ilyenről még nem hallottam, olyan van, hogy villamosmérnök.
Még mielőtt kétségbe lenne vonva a szavam: Bővebben: Link Erről van szó.
Ez olyasmi, mint az informatikai mérnök vagy micsoda? Aki mindenhez ért, de valójában semmihez sem.
Igen, elképzelhető, csak itt mikrovezérlőt is tanítanak programozni, csak az a baj, hogy az Infineon a fő támogatója a sulinak. Bár számomra már lényegtelen.
Igen, akkor valószínűleg hasonlóról beszélünk, mert ők is mindent megtanulnak programozni, de a hardvert amit felprogramozna fel sem ismeri.
Akkor képben vagyunk!
Itt is a szokásos szöveg megy: otthon majd utána nézel. Persze ha van rá időd, nem dolgozol, eltart a szülő, és nincs se kutyád, se senkid Ja, és 18 éves vagy, akkor nem gond. A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2015
Elgondolkoztam azon amit mondtatok hogy aluból készítsem el a berántó részt. De van egy kis probléma: az alu milyensége. Mert pl sima vezetéket nem olvasztok be a gyenge anyag miatt. Ez esetben marad például a hűtőlemez meg pár olyan lemez ami nem hajlik olyan könnyen. Szóval már csak az öntőforma elkészítése lesz a fő probléma. Ma elkészítettem egy próba darabot műanyagból. Először ezt rontsam el mint a végső darabot.
27 vagyok és én sem vagyok jobb helyzetben. Még mindig anyámmal élek és nincs sok elképzelésem a jövőről. Az albérlet ötletétől kiráz a hideg, mert az az összeg nem lesz az enyém és bánnám azt amit pl 10 év alatt erre kiadtam.
A legrosszabb az elképzelés hiánya. Amíg nem dönt az ember, nem tud tovább lépni. Nálam vicces volt pl. az egyetem választás. Gondolkodtam, mit akarok tanulni, legyen valami műszaki. Villamosmérnök, vagy Építészmérnök jöhet szóba a prospektusok alapján, és mivel Pestre nem megyek, max. Pécsre, ezért Pécsett jártam Ép. mérnökire. Meg is bántam, pedig már ezer éve elektronikáztam, csak senki sem szólt, hogy amit csinálok, azt nem tudja mindenki, és érdemes lenne "rágyúrni". Erről ennyit. Nem Te kérdezted a villamosmérnökis továbbképzést?
Nem, nekem villanyszerelő végzettségem van minimális gyakorlattal.
Ismerős, csak én apámmal élek, komárral járok és két macskám is van. Viszont amint rendbehozzák a gerincemet és teljesen mukodóképes lesz, irány pest.
Én az életemben a legfontosabb célként a saját lakást, a családot és egy mindig teli éléskamrát teszem az első helyre.
Nekem már nincsenek illúzióim, beérném stabil munkával és tetővel a fejem felett.
Nem bántásból, de szerinted pl. a Siemensnél AVR-re fejlesztenek bármit is? A CNC-zés pedig egy szakma, nem pedig egy gép felhasználói kézikönyvének elolvasása. Kicsit rózsaszín álmokat kergetsz, de innen szép nyerni. A legnagyobb baj, hogy Te akarod megmondani, hogy neked milyen munkát adjanak. Az, hogy mi a hobbid, vagy mit dolgoznál szívesen, ritkán találkozik a valós munkáddal.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |