Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenki!
Kérlek titeket segítsetek, hogy a mellékelt rajzon az L4-es és az L5-ös tekercset milyen átmérőjű huzalból, milyen átmérőre és hány menetből készítsem? Előre is köszi.
Hello, oké, nem ez volt a kérdés, de itt a hang, és a kép, ugyanazon módon modulálódik a vivőre. Helyes ez igy?
Na jó, tekercsre irányadó érték a 0,8-as huzal, 5-ös átmérőn, 3-4 menet. VHF lesz. Sokat segítenél magadon, ha ismernénk a cikk szöveges részét is!
Szia,
Olvass bele ebbe a Topicba, itt vannak ötletek, megoldások, programok, hogyan lehet kiszamolni egy tekercs induktivitasat, stb-stb,.. Remélem megtalálod a megfelelő információt, ha meg nem akkor megbogarásszuk itt,.. Csatoltam egy programocskát, nemtudom mennyire sikerül használni,.. üdv, Imre,..
Sziasztok! Hát igen! Én is megtaláltam a napokban ezt a rajzot is valami angol oldalon... ha valaki életre tudta kelteni az ossza meg velünk a sikerét! És ossza meg a tapasztalatait! Nekem ennél a kép tökéletes lakáson belül, na hang az egyenlőre sovány! Egyenlőre küszködöm vele! http://kepfeltoltes.hu/070402/video_audio_ad__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszi
Simsone: Vagy itt van ez a progi, ezzel kedved szerint alakíthatod tekercseidet,.. (köszönet: patexati)
Ha megépítetted, akkor tudod a tekercsek adatait, L4 -L5. Légyszí írd meg a méreteket. Előre is köszi!
Az L4 tekercs pl. 7 menet 8 mm-es átmérőn, 12 mm hosszon .
L5 értéke ? ... és nagyfrekis ( sárga ) maggal kell hangolni ( 160 MHz környékén, ha ott akarod venni ). Motyo: a hang azért sovány valszín, mert a hangnak FM-ben kellene menni, ez pedig AM, ahogy elnézem; magyarul: az oszcit kellene modulálni az audioval ( frekvenciamoduláció). Jelenleg csak járulékos FM van.
SziasztoK!
Tekercsre lenne szükségem: 1mH. Adatokra lenne szükségem hozzá! (huzalátmérő, menetszám...stb.) Próbáltam a melléket progit, de nem nagyon sikerült. kérlek segítsetek! sürgős! köszi üdv.
Pontositsd a kérésed:milyen kivitel,légmagos,vagy vasmagos,mekkora áram fog átfolyni rajta? Milyen áramkörbe alkalmaznád?
ja sorry. kezdő vagyok. Légmagos, poloskához kell. Az áram szerintem néhány uA vagy mA.
Légmagos tekercsre nagy méretek adódnának,a poloskába ez lenne a legnagyobb alkatrész. Vasmagos kivitelbe ilyen áramokra lehet venni,nem nagyobb mint egy negyedvattos ellenállás,az ára sem vészes:30-50Huf. Vamagos kivitelhez tudnom kellene az Al-értéket,enélkül nem megy.
értem... házilag szeretném készíteni, tehát marada légmagos (egyszerűbb, szerintem.)
mekkora lenne ez a tekercs Cu huzalból? adatokat esetleg.
~1mH tekercs:8mm-es csőátmérőre 200 menet 0.1mm átmérőjű huzal menet menet mellé szorosan. Egyébként ha jól sejtem akkor nem kell olyan pontosnak lennie,mert ekkora érték poloskánál csak mint fojtótekercs jöhet szóba.
Ahogy gondoltam... A rajz el van cseszve. Az érték egy nagyságrenddel nagyobb a kelleténél. 1mH helyett 1uH értékre van szükséged. Keresek valami megbizható képletet és megadom a méreteket...türelem.
A tekercs adatai:belső átmérő 8mm,hossz10mm,menetszám12,huzalvastagság 0.6-0.8mm. Valamivel kevesebb mint 1uH,de nem is kell akkora a kivánt freki eléréséhez. Hangoláskor a menetek széthúzásával tudod beállitani. Ha sikerül érdemes valamilyen ragaccsal rögziteni. Nem túl stabil szerkezet,a freki melegedés,hűlés hatására elmászik,de tapasztalatot szerezni jó.
Sziasztok,
vettem tekercseket, de csak beledobálták a zacskóba, és nem tudom, melyik melyik. Ez van az oldalukon: .1R5, .100 Gondolom van erre is egy jelölésrendszer, mint az ellenállásoknál a színkód. Hol tudok ilyen táblázatot találni? Andris
nem színkódosat kaptam, hanem állót, ilyen kis fekete hordócska, és csak azt írja rajtuk, amit az előbb leírtam:
.1R5, .100 Erre hol találok táblázatot?
Ha nekem egy 33uH induktivitású tekercset kell csinálnom 0,7-es rézhuzalból, akkor hányat csavarjak, és milyen átmérőre??
2 cm -es valamire tekersz 93 menetet
3 cm -es valamire tekersz 49 menetet 5.5 cm -es valamire tekersz 25 menetet Ilyen nagy erteku tekercset vasmagos kivitelben erdemes kesziteni.
Na jó akkor veszek smd-t
http://basefm01.extra.hu/news/RDS/cseh_mini/data/rds2-full.jpg Amúgy ebbe a kapcsolásba kéne (jobb oldal)
Na igen ide vasmagos dukál. Lehet kapni negyedvattos ellenállásformátumban is,nem muszáj smd-nek lenni.
Köszönöm szépen!
Itt a HEStore-on is lehet kapni gondolom. Ma készítettem el az első áramkörömet (ezt) csak a tekercset elfelejtettem megvenni... Na sebaj akkor a következő szállítmánnyal együtt rendelek ilyet is. http://kepfeltoltes.hu/view/081101/DSCF0036_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ilyen lett a mű. Nem azért mert én csináltam, de elsőre sztem nem rossz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |