Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nekem jó lenne mindnkettő
![]() ![]() ![]() Ebbe pont jó lenne, ennek 6p14p a vége, csak itt most 6p3sz-szel próbálom ![]()
Szija! Semennyi, inkább az a kérdés, hogy kerül hozzád?
Nem! MIndjárt szétszedem, újragondolom a tápot is, ha végkép nem jó, akkor EL 84 lesz belőle
![]()
Nem jársz néha Pesten? Mert azon a széllén vagyok, ahonnan Te jössz!
Nem tom hoyg gázos -e ? Az a baj hoyg csak két darab ECL 86 om van, a többi PCL, és nincs elég fűtésem.. MAx ha ideiglenesen labortápról fűtök ..
Majd máricusban megyek! Barátnőm ott tanul!
Egyébként milyen kimenők? mármint pl mekkora vason vannak? Az orion az hasonlít a VT-re? gondolom nem nagy a keresztmetszet ![]()
Nem látsz kék fényt a belsejébe, miközben rendőr nincs a közelben? Mert az egyértelműen gázosságra utal.
Idézet: „kocos írta: Hát az én erősítőm sehogy nem jó .. se nyitva se zárva, sehogy az egyik csatorna gerjed, nincs hangerő, torzít .... ” Cseréld meg a két csövet, ha ugyanaz a cső torzít, akkor rossz a cső, ha ugyanaz a csatorna, akkor valamit elkötöttél vagy rossz egy forrasztás, alkatrész, meg ilyenek ![]()
Mindkét csatorna ugyanúgy halk, torzít, és néha néha gerjed
![]()
82 Hz? Sokkal lejjebb jönnek ezek a kütyük ettől.
Akkor meg még jobb
![]() ![]() Idézet: „kocos írta: Mindkét csatorna ugyanúgy halk, torzít, és néha néha gerjed ” Bemelegedés után azonnal, vagy csak később kezdi ? Mindenesetre szerintem nézd át mégegyszer a kapcsolást, alkatrészeket és ha jónak találsz mindent, próbáld meg pcl 86-al is (ha abból van). Fűteni akármi jó, ami többet lead 13,5 V-nál és elbír 300 mA-t, ellenállással be kell állítani, hogy bemelegedve 300 mA-t egyen (ellenálláson disszipációt számolni, pláne ha gyúlékony anyag is van a közelbe !)
Öröm, bódottá!!! Kipróbáltam PCL86-tal, labortáppal fűtve, és szól! Mélyei vannak rendesen, így a kicsi trafóval is!!!! Magasairól nincsen tudomásom, mert egy darab 30 centis hangszóróval próbáltam ki, amia műhelyben van
![]() A kimenő trafó majd szét hullik geddy lee basszusainál, és neil peart lábdobjainál ![]() ![]()
Akkor Köki, ott azért meg szoktak állni a vonatok.
Hurrá! Akkor már tudod is, hova tedd az ECL-eket. Árukapcsolással még két különböző VT-TV trafót is el kell vinned.
Köki???? nem értem ...
Vonattal tudok menni keletiig, nyugatiig, nem aza probléma, hanem hogy az nekem nem kis beruházás, hogy Pestre mennyek ... ![]()
A kék fény csak akkor utal gázosságra, ha a búra belső részén dereng. Az anódlemez nyílásain betekintve (vadiúj csöveknél a legerősebben) nulla és kisebb kivezérlés esetén látható szép kék fény normális. Akár kivezérlésmérőnek is használhatjuk, mert mikor teljesen kihuny, az kb. a torzítás kezdete.
Amikkel én dolgoztam, mindegyiknél megfigyelhető: E(P)CL86, EL84, 807, E130L, EL34 (a 6L6-nál nem láttam, mert vasból van ![]()
Szia! köszi a segítséget, de megpróbálkozok magam a számítással, van egy két levezetésem , de ha elakadok szólok
![]() ![]() ![]() Egyébként ehhez az erősítőhöz nem tervezek komoly kimenőt, mert ahogy elsőnek hallottam, nem egy komoly hangú erősítő ![]()
Nos a másik csatorna ( amelyik gerjedt ) még mindig gerjed, de már csak akkor, ha \"nyitva van\" a bemenet! Ha lezárom, akár egy ellenállással, vagy a CD lejátszó kimenetével, vagy testre teszem nem gerjed! Viszont torz, halk recseg ropog a mély \"kótog\" (itt mondjuk a légrés bajára tippelek ) meg akkora áramot vesz fel, hogy el is égett egy ellenállás a tápban ....
![]()
na jó, mára ennyi! Majd holnap folytatom! Inkább összeszegecselem a számítógépházamat, amit délután szétfurtam
![]()
Csöves erősítőm tápjában számítógép tápból kivett graetz-et használok adata 600V 2A A kérdésem az lenne hogy miért melegszik mint állat
![]() Idézet: „kocos írta: Nos a másik csatorna ( amelyik gerjedt ) még mindig gerjed, de már csak akkor, ha \"nyitva van\" a bemenet! Ha lezárom, akár egy ellenállással, vagy a CD lejátszó kimenetével, vagy testre teszem nem gerjed! Viszont torz, halk recseg ropog a mély \"kótog\" (itt mondjuk a légrés bajára tippelek ) meg akkora áramot vesz fel, hogy el is égett egy ellenállás a tápban .... ” Nem légrés probléma lesz. Meg kell nézni miért vesz fel nagy áramot. Legelőször a két oldal csöveit kell felcserélni, abból megtudható, hogy cső vagy egyéb áramköri probléma van-e. Ha a tápban égett le az ellenállás és a pentóda anódja nem izzik fel, akkor lehet,hogy átvezet az ellenállás utáni puffer (ilyenkor a cső anódfesze sincs meg). Ha az anód felizzik, akkor lehet gond a trióda-pentóda közötti csatolókondi átvezetése (trióda anódfeszének egyrésze rákerül a pentóda rácsára, ezért az pozitív lesz), vagy a pentóda rácslevezető ellenállás szakadása, hidegforrasztása (rácslevezetőn keresztül kerül a rácsra a katódellenálláson eső előfeszültség). Mindenesetre meg kell mérni mekkora feszültségek esnek a katódellenállásokon és ebből ki kell számolni mekkorák a katódáramok, akkor már lehet következtetni. ![]() Idézet: „djhans írta: Csöves erősítőm tápjában számítógép tápból kivett graetz-et használok adata 600V 2A A kérdésem az lenne hogy miért melegszik mint állat hiszen az erölködő csak 100mA-t vesz fel? ” Mérted, vagy gondolod a 100 mA-t ? Meg kell mérni a graetz híd bemenetén az áramfelvételt (váltóáram pl. 10 ohmos segéd ellenállás bekötésével), aztán a puffer előtt, majd a puffer után (itt már persze egyenáramot mérünk). Ha mindenhol 100 mA körül van, akkor nem jó oda az a graetz (nem azt tudja, mint amit gondolunk róla), ha súlyosan eltér, megvan a hiba. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |