Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
A Samsung mikrómban megégett a csillám lemez, szikrázott, kicseréltem az orczin vett lapból kivágottra. A vágás méret pontosan sikerült. Utána is szikrázik néha. Mit csináljak vele? Egyébként melegít. A csillámlap mintha pár tized mm-rel vékonyabb lenne. Ez lehet baj? Műanyagra lehet cserélni? Van mikró amiben gyárilag műanyag. Köszi előre is a választ. Józsi
Köszi a választ! És a bütykös tengely fordulatszámát mi változtatja, a teljesítmény állító kar mit forgat?
Szia!
A csillám nélkül is bekapcsolható próbára, csak ne tegyél bele zsíros, fröcsögő ételt. Egy pohár víz megteszi. A csillám mögötti csatorna, vagy maga a magnetron, illetve annak antennája szokott elszennyeződni. A csillám is a rákerült ételmaradék, vagy ráfröccsent zsír miatt szokott megégni, mikor az már annyira túlhevül, hogy elkezd égni. Valószínűleg a csillám mögé is került belöle. Jól meg kell tisztítani a csillám mögötti területet. Csillám nélkül pedig látszania kell, hogy hol szikrázik még. Meg szokott égni a magnetron antennája is néha, ha azon látható égés van (pl. megolvadt már egy részen), akkor az sajnos csak a magnetron cseréjével oldható meg, ott a kiégett résznél ugyanis időnként áthúz az ív a készülék házához.
Sziasztok! Tegnap ebédkor a húsokat melegítettük, amikor a mikró elkezdett szikrázni és égett szag jött ki belőle. Azonnal kikapcsoltuk. Pár perc múlva beindítottam most már húsok nélkül, és továbbra is szikrázott, pattogott. A gond az, hogy nem tudtam megállapítani, hogy sütőtérben szikrázik vagy ott, ahol a trafó és a magnetron van. A mikró sütőtere tiszta, csillámlap ép. Levettem külső burkolatát, megszagoltam a trafót, semmiféle szag nem érződik. Amit a képen a trafó vasmagján bekarikáztam, az égési sérülés, vagy ilyen gyárilag? A másik, ami feltűnt, hogy az ajtó belsején, néhány helyen le van pattogzódva a fekete festék (az üvegre ragasztott védőfólia ép). Lehet emiatt szikrázna? Mivel lehetne kijavítani a sérüléseket? Hőálló bronzfesték megteszi?
Ha nem teszem vissza a külső burkolatot, úgy elindíthatom a mikrót, hogy lássam, hol szikrázik?
A trafón azok a gyári összehegesztés pontjai. Nem jó ha valahol hibázik a festés, de egyik pillanatról a másikra nem pattoghatott le két helyen. Ha bizonytalan vagy mit hogyan nézhetsz semmiképpen ne indítsd el burkolat nélkül, amúgy is valószínűleg a sütőtérben szikrázik. Talán magnetron hiba.
Nem egyik pillanatról a másikra, évek óta így van. Ettől még működnie kellene. Egyszer egy szerelő azt mondta, ha nem sérült az ablakon lévő védőfólia, a többi nem gond.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
Én pedig semmilyen sérülést nem látok belül, csillámlemez ép, alatta is tiszta. A barna pöttyök csak zsírfoltok.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
Szia!
Én találkoztam több olyan Sam... mikróval, ami bekerült hozzám javításra és hasonlóan a tiedhez, sérült volt a festése az ajtónál. Többnél előfordult, hogy ott szikrázott, volt olyan is, amelyiknél kiolvadt a fémház miatta. Viszont, ha égett szaga is volt közben, akkor nem ott szikrázhatott, mert a kép alapján nem látszik rajta égésnyom. Azt, hogy ténylegesen hol szikrázik, neked kell kiderítened. Nyugodtan vedd le a tetejét és kapcsold be. Egy nagyobb pohár víz megteszi teszteléshez, csak ne bújj bele szikrakeresés közben, a magnetronnál 1kV is van a készülékben. Volt kollégámnak a hajához húzott oda, mert túl közel hajolt hibakeresés közben... ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
Na, úgy néz ki ,helyrejött
![]()
Az ajtó zsanérnál a forgón kell állítani egy kicsit, hogy becsukva ne ütközzön neki az ajtó a háznak azon a részen. Anélkül lekoptatja megint.
Segítséget szeretnék kérni Tőletek !
Használat közben leállt a mikróm(whirlpool MT 255).A burkolatot levéve egy 250V/T10A üvegházas biztit találtam kiolvadva. Kicseréltem,majd csak grillel működött,de mikró üzemmódban újra kiolvadt.Kedvező áron vettem egy ugyan ilyen működő mikrót és először a magnetront,majd a nagyfesz kondit és a diódát is átcseréltem,de a bizti továbbra is kiolvadt,nem működött a mikró. Nagyfesz bizti nincs benne,a trafó biztosan jó,mert a grill működik. A saját mikrómat szeretném továbbra is használni,ezért lenne jó megtalálni a hibás alkatrészt. Mit javasoltok hol keressem a hibát ?
Szerintem is cseréld ki a trafót is.
Nagyon más meg már nincs is benne ami főbiztositékot verhet ![]() Idézet: Ajtónál mikrokapcsoló... „Nagyon más meg már nincs is benne ami főbiztositékot verhet”
Jogos
![]() És az lehet hogy a grillnél nem is játszik... Akkor mégse a trafó cserével kezdje. Talán megmérhetné a tekercsek ellenállását és ha nagyon egyforma akkor valószinűleg jó... Idézet: Pontosan. Nem biztos, hogy grillnél is aktív az ajtónyitás-védelem. Ez készüléktípus-függő, sajnos ezt a mikrót nem ismerem, de van több régi Sams@ mikró, amiknél nyitott ajtóval lehetett a grillt használni, azoknál biztosan nem volt aktív, csak ha a mikró része is ment. „És az lehet hogy a grillnél nem is játszik...” A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015
A grill funkciót reteszeli az ajtó nyitás és a tányér forgatás is.
Ellenőrizni kell a mikrokapcsplókat az ajtónál. Azoknak biztonsági szerepük van. Nem mindegy a kapcsolási sorrend sem (ez esetleg mechanikai probléma miatt borulhat), valamint nyitott ajtónál az egyik mikrokapcsoló rövidre zárja a trafó primer körét, hogy még véletlenül se kaphason a mikrohullámú kör áramot, mert nyitott ajtónál életveszélyes, ha beindul a mikrohullám.
Akkor van gond, ha ez a mikrokapcsoló beragad, összeég, vagy valamilyen mechanikai probléma miatt "nyitott ajtó" állapotnak megfelelő állásban marad. Akkor rövidre zárja a trafó primer körét. Ez áramtalanított állapotban, a trafó primer tekercsére menő vezetékeket lehúzva, azok között Ohm állásban rövidzárként mérhető. A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2015
Sziasztok. hozzám került egy samsung mikro,avval ,hogy nem melegít. Mindent átnéztem, és jó. Rámértem a trafóra, és nem kapta meg a 230voltot. A panelből kiszedtem a reléket,külön tápról kipróbálva jó a kontaktus a műszer sípol.Visszaraktam most már 22voltot kapott a trafó.Többször bekapcsoltam,és egyszer megjött a230volt.Az öröm csak pár másodpercig tartott,ugyanis másodpercenként,ki-be kapcsolgatja a trafót. Ilyennel még nem találkoztam, mi lehet a baja?
Szia!
Maximumra van tekerve a teljesítmény?
100% -ra kell állítani a melegítést, csak akkor kap folyamatosan áramot a trafó.
Samsung MX 145 micro az ajtó kinyitásakor "ketyegni" kezd: valamelyik relé meghúz, de azonnal el is enged, a lámpa ennek megfelelően villog. Az ajtót becsukva látszólag lehet programozni, de indításkor egy pillanatra működni kezd ( a ventillátor megrándul), de aztán semmi. Tudna valaki segíteni? Köszönöm: hojojo.
Hello. Igen maximumon van a teljesítmény.
Üdvözlet a Fórumozóknak!
Másfél éves Elektrolux EMS20400S típusú mikrónk hol melegít,hol pedig nem ![]() Ha a konnektorból kihúzom,majd polaritást cserélek,akkor majdnem minden esetben újra fitt lesz,de az öröm csak egy két napig tart... Volna valakinek javítási,javíttatási ötlete? Kérném,ha tudtok segítsetek,nem nagyon tudunk most új készüléket vásárolni ![]() Köszönöm!
Gondolom nem a villásdugó forgató a megoldás... Érintkezési hibát keress elsőként.
Sziasztok!
Mikrómban megégett a csillám lemez, szikrázott és később égett is.Mit csináljak vele?Kell az bele?
Szia!
Kell és ilyenkor ki kell cserélni az égett zsír kipucolása után. |
Bejelentkezés
Hirdetés |