Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   120 / 264
(#) botesz válasza Dannler hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Csak a benne található reed csöves rész lehet rossz vagy a vezérlésig nem megy el a jel.Cseréld ki a reed et és savazd ki a tartályt(ecet vízkőoldó...stb)
(#) Dannler válasza botesz hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Köszönöm, kitisztítom, viszont most néztem: Víz nélkül sípol a műszer. Nyomás alatt, az egyik csövön nyomja ki a vizet és nem sípol, viszont ha befogom a csővet, megváltozik a nyomás, a másik csövön kezdi kinyomni és sípol a műszer, tehát a kapcsoló vagy relé jó nem? Akkor tisztítás után visszarakhatom. De ha nem ez, akkor mi a baj?
(#) botesz válasza Dannler hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Amikor víz folyik át rajta akkor egy mágnes halad el folyamatosan a reed cső előtt.Tehát szaggatva kell sípolnia a műszernek.Inkább cseréld ki a reed et filléres dolog.
(#) Dannler válasza botesz hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Köszönöm, ha megvan majd írok!
(#) NyariG hozzászólása Jún 13, 2015 /

Érdeklődnek, hogy egy indesit mosogatógépnél ha bekapcsolás után levágja a kismegszakítót akkor mi a tippetek hogy mit nézzek ellenőrizzek le?
(#) botesz válasza NyariG hozzászólására (») Jún 13, 2015 /

Mindent.Fűtőbetét zavarszűrő kondi keringető szivattyú,esetleg csupasz vezeték.
(#) Jocka69 hozzászólása Jún 14, 2015 /

Üdv!
Ardo mosogatógépünk reggelre nem volt hajlandó elindulni... JJ-t ír ki a kijelzőre, de eddig E-vel jelzett hibakódot egyszer (E4). Vizet nem szív be, nem indul, nyomógombokra nem reagál. Illetve további szegmensek kapcsolnak be a kijelzőn.
Befolyó víznyomás megvan, szűrő tiszta. Vízbefolyó csőben lévő kapcsoló adhatta meg magát?
Tippje valakinek? Multiméter, villanyszerelői alapképzettség van, de mosogatógép-ismeret az semmi...
(#) botesz válasza Jocka69 hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

A gond az hogy ilyen hibakódot még a gugli sem ismer.Javaslom azt hogy nézz át mindent a perifériákat panelon esetleg hogy a tápfeszek megvannak e.
Idézet:
„további szegmensek kapcsolnak be a kijelzőn”

Ezalatt mit értesz?
És egy típust is írj!
(#) Jocka69 válasza botesz hozzászólására (») Jún 14, 2015 /

Ardo LS 9212B-2 a típus. A "hibakódot" én sem találtam, nem is hibakód az sztem, hanem a két db 7-szegmenses kijelzőn az alsó és a két jobb oldali szegmens világít (olyan, mint két J-betű )
További vezérlőgombok lenyomására a többi szegmens közül is bekapcsol néhány.
A vizet viszont nem engedi át a szelepen...
A vízbeeresztő szelepre bekapcsoláskor 90V-ot ad.

10 éves, lehet, h így jelzi, hogy elege van a munkából?

Szerintem lehet hogy csak a kijelző mondta be az unalmast.Nézd meg az ajtózárat elsőkörben mert attól még hogy a kijelző nem jó attól még elvileg mennie kéne a gépnek.
(#) Jocka69 hozzászólása Jún 14, 2015 /

Ajtózár ok.
Attól félek, megtaláltam a hibát... a képeken. Köszönöm a segítséget!

Egyértelműen megtaláltad....mostmár csak ki kell javítani....
(#) RavaiA hozzászólása Jún 15, 2015 /

Segítséget kérek!
ESI6241 típusú mosogatógép mosogatógép tisztítás során 30-as hibakóddal leáll, némi vízvesztés mellett. Mit lehet, illetve szükséges csinálni vele?
(#) botesz válasza RavaiA hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Ha folyik akkor az a baja.
(#) babik003 hozzászólása Jún 15, 2015 /

Üdv. Whirlpool ADP 4407 mosogatógép elindítás után minden megy, el kezdi be ereszteni a vizet és nem folyatja tovább a programot. Régen volt szerelő, aki el vitte a vezérlőpanelt és azzal csinált valamit. Valaki tudna segíteni?
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Átfolyásmérőt keringetőszivattyút ellenőrizd.
(#) RavaiA válasza botesz hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Köszi!
A kérdés arra is irányult, hogy a tisztítás eredményeként bekövetkező dugulás elhárítását lehet-e, érdemes-e házilag orvosolni, vagy marad a szerelő. Előre is köszönet!
(#) botesz válasza RavaiA hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Ha folyat az nem dugulás.Inkább hívj szakit!
(#) RavaiA válasza botesz hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Úgy tűnik akkor nincs más hátra, mint előre! Köszönet a tájékoztatásért!
(#) kiwi84 hozzászólása Jún 15, 2015 /

Tisztelet! Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy van egy Siemens mosó szárító gép. Elősször nem ment a motorja, (szénkefe csere) ment két hétig most pedig elkezdett ugrálni és meg állt a 3. 4. Forgatásnál (mármint próbálkozott) és azt észleltem hogy csak egy irányba forog de azt is nagy sebességen próbálja. Nincs lassú fordulat és csak egy irány . Mi lehet a gond? A relékre gondoltam, de nem túrnám meg addig amíg nem erősít meg benne valaki.
6 db van a relékből.

Előrre is köszönöm.
(#) botesz válasza kiwi84 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Igaz hogy ez a mosogatógépes topic de mindegy.Valószínűleg a tachogenerátor (forgásérzékelő) szakadt vagy nem jut el a panelig a jel.Lehet hogy a lengéscsillapítók sem a régiek ha ugrál.
(#) kiwi84 válasza botesz hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Elnézést a rossz topic miatt
Azt hogyan tudom kimérni leg egyszerűbben?
(#) botesz válasza kiwi84 hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Kikeresed a panelon a csatiját és mérsz rajta egy ellenállást ha nem szakadt akkor jó akkor meg kell nézni hogy a motor tengelyén lévő mágnes nincs e összetörve és hogy a helyén nem forog e el.
(#) kiwi84 válasza botesz hozzászólására (») Jún 15, 2015 /

Köszönöm !
Tisztelet!
(#) kodoki hozzászólása Jún 16, 2015 /

Whirlpool ADG 8930IX mosogatógép F2 hibajelzést írt ki.Egy rövid nagynyomású cső kilyukadt,kicseréltem alaul a pumpánál.Közben a leeresztő cső is kirepedt,amit átmenetileg szigetelőszalaggal elláttam.Ezek után elindul a program,majd F6 hibát ír ki,és nem megy tovább,nullázás után ujra indul,dugulást nem tapasztaltam.Mi lehet az oka?
Köszönöm ,ha tud valaki segíteni.
(#) babik003 válasza botesz hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

A vezérlőpanelen az NKP62-ES kondenzátor és a TR01-es helyen lévő T4 0560-as tranzisztor lett ránézésre kicserélve. Az átfolyásmérő helyileg merre található a mosogatógépben?
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Ha szembe állsz a géppel akkor elvileg balra lent lesz.

8A mosogatógép eléggé be van építve, mozdítani, rendesen hozzá férni nem igazán lehet. Mit kell le szednem, hogy megtaláljam és hozzá férjek a mérőhöz?
A szivattyú működik, Reset-eléskor ki szivattyúzza a vizet rendesen.
A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2015
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Az oldalát le tudod venni.

Oldalához nem lehet hozzá férni sajnos. Ha az ajtót ki nyitom van oldalt elől 3 csavar, azokat ki csavaroztam, de meg se mozdul az oldala.
Következő: »»   120 / 264
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem