Fórum témák
» Több friss téma |
köszönöm szépen akkor ezt így próbálom meg!
Akkor a Q2-nél nem kell össze kötni a bázist az emitterrel úgy értem R4 47R-el?
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
Ez egy alapkérdés, de rossz is. Ha egy tranyó bázis-emitterét összekötjük, azzal meg is szüntettük a működését, mint ha ott sem volna..
Üdv Proli007!
Megcsináltam a kapcsolást amit lerajzoltál működik de vannak korlátai az áramkorlátot 220 mA alá nem nagyon tudom venni 3 ohm-nál kb ennyi.Egy kérdésem lenne még említetted a Frankye féle labortápot 2 LM317-el azzal lehet tölteni mondjuk Líthium akkut?Köszönöm a kapcsolást meg az esetleges választ is!
Hello! Nem igazán értem, mert 3ohm mellett, valóban kb. ennyi a korlát. I=Ube/Rs=0,65V/3ohm=216mA.
Minden szabályozható táppal lehet tölteni aksit, de egy táp alapvetően nem aksitöltő.. De egy Líthium aksit pontos feszültség értékig kell tölteni, így egy nagy tartományban szabályozható töltő, nem épp a legideálisabb a töltésre. Kicsit eltekered, és felrobban az aksi..
Hello!Már próbálom is a Frankye féle táppal egy 18650 es akkuval 500mA-rre állitottam az áramkorlátot szépen tölti az árammérő szépen áll is visszafelé ahogy közelít a beállított fesz felé 4.1V-ra állítottam a biztonság kedvéért aztán majd meglátjuk mi lesz belőle!Egyébként most 200mA-nél tart lefog ez menni 0-ra és nem tölt túl?Köszönöm!
4.1V-és 200mA mellett esély sincs túltöltésre.
" lefog ez menni 0-ra" Persze, mint az 1/x függvény..
Hát nem győztem kivárni de a kapcsolás jó mármint amit átalakítottál!
Megkértek egy napelemes akkubank javítására. Li-Po akksi van benne, 3,7V, 2600mAh.
Az akkun 0,4V-ot mérek terheletlenül. Érdemes még megpróbálni feltölteni, vagy a mélykisülés már végzett vele?
Az akkun mérsz, vagy pedig az akku elektronikájának kimenetén?
Körölbelül 26 mA árammal próbáld meg tölteni. Ha elérte a 3V feszültséget, akkor már mehet nagyobb töltőáram is. Valószínűleg csökkent a kapacitása, de azért nem feltétlenül kuka.
Közvetlenül az akkun mértem. Az elektronika teljesen kuka. Ráudásul szigorúan jelöletlen IC-ket építettek be, hogy még keresgélni se tudjak. Ilyen kapcsolást nem találtam a guglin sem. Megpróbálom a 26mA-t. Köszönöm!
Az elektronika nem kuka, hanem letiltott, mivel a cella feszültsége alacsony.
Huh, köszi, ez eszembe se jutott, pedig tudhattam volna!
Üdv mesterek kipróbáltam mint már írtam egy 18650-es cellát tölteni áramgenerátoros tápegységgel szépen fellehet vele tölteni feszt és áramot be lehet állítani szépen lemegy nullára a végén!
Üdv ismét Proli007-hez szólnék!
Amit átalakítottál kapcsolás ha úgy csinálnám meg hogy állítható lenne a bemenő feszültség úgy értem ha 3.6V-os cellát töltenék akkor a bemenő fesz12Vlenne ha meg nagyobb feszültségű akkut akkor meg 18V lenne a bemenő fesz így nem kellene az LM-nek annyit elfűteni!Kérdésem jó ez az elgondolás?Köszönöm!
Jó, ha betartod, hogy minimum 3V többlet feszültség kell, mint a feltöltött cellák maximális feszültsége.
Több cella töltéséhez már balanszer áramkör is kell.
Szia! Ha nem tudom 26mA-rel tölteni, mert csak 1mA-t vesz fel 5V-nál, akkor kuka?
Mivel próbálod tölteni?
Milyen áramkorlát, mennyi a terheletlen feszültség? A TP4056 töltőmodul például a 3V eléréséig csak egy minimális áramot enged.
Terhelve 5V, terheletlenül 3V? Biztos, hogy jól kezeled azt a labortápot?
Először állítsd be az áramkorlátot 26mA környékére, utána a a terheletlen feszültséget emeld 5V fölé.
Hiába állítom, 0,5mA, amit felvesz 30V-nál, terhelve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |