Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szép a nyákod, tervezésileg is! Ez már szinte gyári minőség. Levilágítasz? Laminálsz?
Én annyira még nem vagyok a lötstoppal elégedett. Jelenleg kínai javítófestéket használok (UV fénnyel polimerizálható), de épp úton van egy adag lamináló fólia Németországból. Remélem, azzal szebb/egyenletesebb eredményt érek majd el. A nyákok maguk már jól sikerülnek viszont. Kellett némi kísérletezés hozzá (CNC-vel készítem). Gondolnád, hogy életem első nyákját tavaly októberben csináltam?
Elkészült a ventilátorvezérlő egy ideiglenes próbanyákja. Annyi az extrája, hogy fordulatot álít be, ventilátortól függetlenül, van PWM és feszültségvezérelt kimenete, illetve egy hőmérő szenzor amit a bordára lehet tenni. Egyenlőre ennyi, most egy kis pihi jön, majd folytatódik a program írása.
De ha az RTC + szenzort a panelra ülteted (smd), mögé fúrsz egy lukat a hátlapra, korrigálsz, akkor pontos lesz.
Csupán azért javasoltam, mert az RTC-je a 3231-nek pontosabb. ( a DS18b20 akár maradhat is ).
Én is ezt használom. Ebben is az lesz.
Nem én építettem, de csodás: Bővebben: Link
Már láttam itt a fórumon - de ez már súrolja a zsenialitás határait.
Lenyűgöző művészet, nem tudok betelni a látvánnyal.
Azta! Nem semmi!
És minden alkatrésznek szerepe van? Vagy csak dísz?
Egy Garry végfok hihetetlen állapotban lévő dobozát újítottam fel, és építettem bele végfokot. A virtuális földes (szimplatápos) TDA7294 híd tervezése Reloop kolléga, a nyák tervezése és legyártása Alkotó kolléga műve - tisztelet nekik, ez egy profi konstrukció! A többi kiegészítő sallangot én tettem hozzá.
A következőket tudja: tápfesz kiválasztás terhelő impedanciához 4-8-16 Ohm. Oldalanként két szimmetrikus bemenet, amelyek 1:1 vannak keverve. Limiter, ennek kimenetén van a jelszint szabályozó poti, így kisebb hangsugárzóhoz is beállítható az a szint ahol még biztonságban vannak a hangszórók. Védelmek: tartós túlvezérlés, DC, túláram, nagyfrekis gerjedés, (koppgátló), túlmelegedés. A hűtés két fokozatban, hőmérséklet alapján megy. 2x150W @ 8 Ohm, 2x150W @ 16 Ohm, 2x80W @ 4 Ohm. Amire nem vagyok büszke: a hátlap. Az XLR csatiknak való kivágások az eredeti készüléktől öröklöttek, hihetetlennek tartom, hogy ennyire eltérő lyuktávolságú XLR aljzatok is voltak, de a lényeg, hogy az enyémek ferdén állnak rajta az eredeti kivágásokkal. A szintszab potisapka pedig csak átmeneti, most ilyen volt, majd egy kisebb lesz való oda. A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
Én valamikor gyerekkoromban egész más dolgokat építettem a fémépítő készlet elemeiből.
Szép, én is hadd gratuláljak.
4. képen a bal alsó nagyobbik panelnál lemaradtak a leszorítóanyák, de ha eleve így volt kitalálva, elnézést kérek, biztos nem fog mocorogni. A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2015
Köszönöm!
Nagyon igazad van, valóban lemaradtak azok az anyuk, azóta a "földelési rendszert" kicsit át is variáltam mert egy egészen kicsi medvebocs még lakott benne, pótoltam a hiányzó rögzítő elemeket, így a korrekt - road-olásnál, szállításnál akár el is mozdulhat aztán csitt-csatt van, ami pont éles bevetésnél nem hiányzik.
Készülget az üveg dátumkijelzőm (mechanikus ...)
Sziasztok! Itt a nyár, végre tudok építgetni egy kicsit. Mai kreálmányom: TDA2822l IC-vel egy 2x2W-os kis erősítő. Nem a legszebb, de az enyém és szép hangja is van.
Én is építgettem az utóbbi időben valamit, amit itt is meg merek mutatni.
Csütörtökön elkészült a páka állomásom. Egyszerű fa dobozba nyert elhelyezést. Sajnos a készítés közben elkövettem egy kis hibát, ez látszik is az első képen. Nem tükröztem a panelt, ezért az IC-ket a forrasztási oldal felől kellett beültetni. Amúgy ha nem nézem azt, hogy elsőre egy szakadt biztosítót sikerült a primerkörbe betenni, elsőre indult. Sajnos a páka hőmérsékletét lemérni nem tudom, csak kitapasztalni tudom, hogy melyik állásnál jó vele dolgozni. Egyszerű fapados, de örülök neki. A feliratozást sem bonyolítottam túl... U.i.: A kondenzátor meg a sorokban..., egyszerűen nem volt itthon akkora ami jó lett volna a panelba. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Nem számít, hogy nem gyári, a lényeg, hogy alkotsz, tanulsz.
Amúgy nem rossz. Ha a két léc közé valami szép, tetszetős szövetet feszítenél, vagy díszrácsot szerelnél oda kifejezetten tetszetős lenne.
Szép munka!
Nagyon. Minden vackot belelapátoltam a dobozba amit itthon találtam.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Én a dobozokat általában veszem, de a belsejük katasztrofális! Én is belerakok mindent sz**t
Pl. mint ez! A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Én meg nem veszek dobozt, nagyon drágák. Abból inkább veszek alkatrészeket a következő projekthez. Vagy szerszámot, amivel meg tudom itthon munkálni az anyagokat, amiből lehet pofás kis dobozokat csinálni.
Amúgy köszönöm. Köbzoli neked is.
Fogok tenni rá szövetet, de mivel nemrég lett kész még nem volt időm rá.
Készülődik valami
A gyártás előzményeiről itt található néhány kép, még néhány furatszerelt kondi és a csatlakozók hiányoznak a nyákról. |
Bejelentkezés
Hirdetés |